Hur artar sig resfeber?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av GeoDivaGirl, 18 november 2009.

 1. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Är det någon som vet?
  Verkar vara en helvetes sjukdom som ger noja och konstiga fantasier, antagligen någon typ av feber??
  Jag har känt en massa konstiga saker nu på sistone, desperat behov att prova sommarkläder hos dottern? En massa konstiga kommentarer från jobbarkompisar (fy fan vad skönt att slippa dig ett tag)..och hos mig själv..typ koma..packar antagligen mina saker dan innan, endera så blir det för mycket eller också.. så har jag glömt något viktigt..när bör jag bli stressad? När jag pratar för mycket? skriver för mycket på den här sidan eller vad? Ursäkta svordomen nu men det var fan längesen sist jag åkte utomlands.. Har ni resvana något sistaminuten tips? vad får jag absolut inte glömma och vad kan vara bra att ta med sig som man normalt inte tänker på?
  Hoppas ni hjälper mig nu, så skriver jag en dagbok till er alla..
  Kramisar!
   
 2. tjollan

  tjollan Medlem

  För mig själv så åker väskan fram låångt innan! :) Vissa saker åker ned i väskan och så. Eurona är nu växlade (3 veckor innan fniss..) och redan nu så scannar jag vädret.
  Sen så kommer alla förkylnings, magsjuke och vintersjukdoms symptom som ett brev på posten en vecka innan resan.
  Ganska typiskt för mig är att packa ner allt precis allt i reväskan dagen innan för att på resdagen få gräva fram hårgrejjer och smink i vild förtvivlan inför avgång :)
  Att rekomendera är öronproppar med eller ja köpa på plats kan man ju och så men jag har alltid med öronproppar och sovmask.
   
 3. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Känner igen mej där :D Men har själv gjort en lista vad jag brukar ta med mej. Men ändå så kollar jag att sakerna är med. Fast jag bockat av dom på listan :)

  Men det viktigaste är ju : Pass, Pengar, Billjetter sen går allt annat att ersättas på plats :D
   
 4. Giggis

  Giggis Medlem

  Resfebern brukar bara bli värre ju närmare man kommer :D

  En sak jag upptäckte nu när jag kom hem var hur mycket onödigt jag packat. Så nästa resa blir väskan betydligt lättare.

  Jag hade lite krämpor nu senaste resan.Vattenblåsor under fötterna som sprack och gjorde ont. Sårsprit och rejält med plåster behövs.
  Om man som jag gillar högklackat , använd partyfeet,dessa små inlägg är guld värda.

  Jag svullnade upp i fötterna , något jag aldrig gjort förut. Ta med ett par skor som är extra rymliga. Jag fick köpa nya, vilket kändes onödigt då jag har massor av skor hemma.
  På Apoteket därnere kan man köpa Seguril, jättebra vätskedrivande.

  Till nästa resa är jag beredd på dessa krämpor :)
   
 5. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Men giggis, du vet väl det att vi tjejer ALLTID packar med för mycket, har sagt mig samma sak som du flera gånger, att nästa gång ska jag inte ha med mig så mycket, ändå likväl har jag det[}:)]
  Något jag tänkte på är att glöm inte kameran, det gjorde jag förra året tror jag det va, lätt gjort, och jätte tråkigt när man kommer hem, som tur va hade vi vänner med oss, så vi fick ta del av deras kort:)

  Marie:)
   
 6. Giggis

  Giggis Medlem

  Och vad gäller kameran , se till att den är rätt inställd ;)
  Fotade massor nu sist. Inte ett foto blev det pga att kameran var felinställd. Jag märkte ju inget. Oteknisk som jag är :D

  Skönt att man snart får åka igen och rätta till sitt misstag :)

  Lena
   
 7. Giggis

  Giggis Medlem

  Bumpen
  Märks att du är kille :D

  Stoooor skillnad på packning vad gäller tjejer och killar :D

  Lena
   
 8. soligen

  soligen Medlem

  Ett tecken på resfeber hos mig är att jag blir lite nojig av förkylda människor veckorna före. Vill ju inte bli smittad lagom till resan men vet att det är överdrivet. Man behöver ju inte blänga styggt på arbetskamrater som nyser till exempel...
  Packning ja... min lilla väska rymmer max 10 kg och den har varit med överallt men sommarkläder är ju så lätta och om man pressar ihop dem och tvingar igen väskan så SKA det gå...;)

  Trevlig resa alla som är på gång :D

  mvh Andrea
   
 9. farkost

  farkost Medlem

  Ja, nu är man där igen....RESFEBER!!!! En vecka kvar av ångest, har jag ont i halsen?Konstig hosta, snuvig mm mm. Men inte är det väl så. Har dessuton vaccinerat mej för "fläskpest". Det "värsta" kanske ändå är att denna veckoresa följs av en treveckors, bara hem å tvätta o packa julskinka.Nä, det är fantastiskt härligt när man väl är där, inget snack om saken.Packar gör jag några dar innan så inte kattskrället hårar ner allting. Hon försöker alltid "snika" in sig och hoppas ingen ser.Trevlig tur alla som är på G att ta sig till värmen på ett eller annat sett.

  solis
   
 10. rufsrufs

  rufsrufs Medlem

  Resfeber för mig är= Orolig.... Hoppas klockan ringer 03.30 i morgon bitti.
  Hoppas bilen går igång.
  Hoppas det inte är en massa vilt efter vägarna på morgonen.

  Inte förrän jag/vi är på Arlanda känner jag mig lugn. Så semester på er alla!
   
 11. Dennis

  Dennis Medlem

  [8D] Har igår fått "feber". Räknar ner dagarna nu, men nåt trist hände. Kan inte påstå att jag gillar Sj, det är inget bolag att räkna med direkt. Får på mailen att tågresan hem den 25:e är inställd och de har istället satt in buss, den går FEM timmar innan vi landat och tillråga på allt så finns inget, nipp nopp nada annat de kan ersätta en med, typ logi över natten eller så. Snacka om dålig service! så vår lilla resa blir cirkus 1400 kronor dyrare än beräknat, pengar vi kunde ha roligare för. På Grund Av statens järnvägar.

  resgalen sol & havälskare
   
 12. tjollan

  tjollan Medlem

  Hej hopp Dennis! Far ni långt upp-i-från-norr? Kiruna eller :) En annan har 1,5 timmar med bli cirka och det är nog långt.
  Ibland sitter jag och önskar att man hade närmare till Stockholm för mera resmöjligheter faktiskt men sen när jag besinnar mig så tänker jag "aldrig! usch vad mycket folk" :)
   
 13. Dennis

  Dennis Medlem

  Hej tjollan, vi åker från Gve och det lär bli att försöka muta någon att hämta oss på juldagen.
  Det verkar iaf som att det kommer gå fler olika utrikesresor nästa år från Luleå.:) Synd att man alltid måste ta sig dit först & inte bara kan "sticka iväg"...det är ett evigt planerande..

  Ha en god helg, och tänkt va sköööönt det ska bli att slippa all julstress här i Sveg, Inga krav inga måsten :D :D:D

  resgalen sol & havälskare
   
 14. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Tack Giggis för påminnelsen!
  Ja kameran ja, det är ett helt nytt och oskrivet kapitel!

  Jag köpte en ny digital systemkamera, dyr var den också men inte svindyr eftersom jag skulle ha råd med resan och så, den såg ju nästan ut som min gamla canonT50 och kändes bra i handen och allt, borde ju inte vara så svårt att lära sig, trodde jag..
  Men så fort jag tar i den så händer nåt konstigt, allt är redo för att knäppa, då låser den sig på nåt dumt vis.. skulle vilja säga såhär..när kontrollen blinkar grönt så är åtminstonde jag redo för foto, men kameran? Inte en chans! När tolvåringen tar i den så funkar allt!!! Vilken himla tur att hon ska med. Jag är duktig med en hammare och jag snickrar och målar med glädje men teknik, nää
  Nu får ni säga vad ni vill tekniknissar men kameror var mycket lättare att förstå sig på förr.
  I värsta fall så får jag väl köpa engångskameror, finns det såna på GC?
  Funderar faktiskt på om jag ska börja riva runt i garderoben i helgen också, enligt många av er så hinner jag ju bli magsjuk och bli förkyld dagarna innan avresa så det är nog lika bra att börja packa nu..
  Kanske jag skulle väcka liv i dem gamla väckarklockorna också..en med batteri och en på el och dessutom familjens samtliga fyra mobiltelefoner..
  Men ni är lite dåliga på det här med, vad reser ni inte utan (tack Bumpen för packlistan) skavsårsplåster tror jag säkert är bra, men i dem kanariska hotellrumsköken t.ex..är det något ni saknat där?

  Avresa om 12 dagar!!!
  Kramisar till er alla!
  GeoDG
   
 15. Giggis

  Giggis Medlem

  Jag saknar alltid osthyvel och visp :D
  Men det kanske finns mer grejer i köken i syd.?

  I Las Palmas är det alltid dåligt med köksgrejer. Brukar också ta med en kökshanduk och diskhandskar :) Thats me ,rädd om manikyren;)


  Lena
   
 16. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Några grejor som utmärker sig på min egen packlista :

  Y3-Tvättmedel Ett perfekt för resan litet och lätt att använda i diskhon!

  Dimor Om man blir dålig i magen.

  Ljudböcker + MP3 spelare Skön avkoppling när man reser.

  Reseguider + Karta Man brukar få en bra karta och en bra reseguide om resemålet av resebplaget. Men via aftonbladet finns det reseguider för Gran Canaria och även en egen guide för många städer på GC. Så det är värt att bli plusmedlem för en månad (29Kr). Och få ladda hem hur många reseguider man vill!
  Sen finns det en kanon guide om GC (//kanarieoarna.nu/bocker-om-kanarieoarna.html). Som kostar under 100 lappen. Som även finns att köpa bredvid Pressbyrån inne på terminal 5 när man checkat in.
   
 17. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Y3 redan inköpt faktiskt, tänkte inte alls ta med mycket kläder ner hmm.. men hem däremot. Tja ni vet julklappar till andra och så. (ja jag tänkte ju inte handla till mig själv alls, (gud så jag ljuger)
  Och jag älskar ju ost så bästa osthyvlen packas också ner nu, fast man får ju mycket större ostskivor med kniv..Kökshandduk åker också med.
  Funkar Imodium lika bra? Det har vi köpt hem..
  En bra karta tänkte jag skaffa på plats och som resguide tar jag med mig mina egna anteckningar om vad jag läst mig till som inte bör missas och det man bör undvika, det sista var någon skum bakgata i LP på kvällen, tänker inte ens berätta för dottern om att den staden finns eftersom jag inte tänker åka dit alls. Fast det hade varit häftigt att se dem svarta svanarna!!!
  Och är man gift med en musiker (karokevärd, trubadur, dj) så kan det vara skönt med lite tystnad i 2 veckor. Nu blev jag osäker..tänk om jag saknar både honom och musiken nu..ok..en liten mp3 åker med också..
  Jag tror att jag börjar drabbas av lite feber nu ändå..
  Kram så länge..
  Vi hörs snart igen..
  GeoDG
   
 18. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Hej det där med osthyvel och visp känner jag igen, vi har även konservöppnare, och en sax, plus lite annat, men vi har ju turen att förvara lite av våra saker på bakkekroa, onödigt släpa hem när man ändå åker 2 gånger om året till samma ställe, värme ljus brukar vi alltid se till också att ha till hands, kan vara mysigt på kvällen.
  Kan inte komma på något mer just nu, men det kanske kommer:)

  Ha en fin helg
  Marie:)
   
 19. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Turistbyrån (Ligger bredvid Yumbocenter i PDI) har samma gratis karta som jag fick via Ving förra året. Och det är den bästa jag haft under mina resor till GC.
  Hoppas ni får en kanonresa!:D Vart ska ni bo?
  Om ni ska handla några matvaror. Så är det billigare uppe i San Fernando i
  Eurospar http://www.panoramio.com/photo/7604834 Hipperdino eller Mercadona http://www.panoramio.com/photo/7604878
   
 20. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Vi ska på bo Santa Clara Bungalows som ligger närmare San Fernando än stranden och jag hade faktiskt tänkt att göra dem flesta inköpen där. Lite påläst är jag ändå..ju närmare stranden dessto dyrare aha! Smart tjej tänker ni? Tycker jag själv också, fast oavsett det så kommer det att bli tungt på hemresan.
  Tur att tolvåringen räknas som vuxen vad det gäller packning också..Lång är hon men smal som en tråd, men släpa på sin egen resväska det ska hon få göra.
  Konservöppnare,sax, värmeljus, tillagt på listan nu..
  Vilken tur för mig att ni alla finns..
  Kan inte minnas att jag haft något av dessa saker med mig förrut..
  Men å andra sidan så åt vi ute dem andra gångerna mest hela tiden och nu så hade jag tänkt laga åtminstonde ett mål mat hemma varje dag, frukost hemma, minst en lunch eller middag hemma och någon ute, beroende på vad vi hittar på under dagen, ska ju leverera 1 kilo smuggelkaffe också till mina oträffade men nya vänner där nere..
  Hur mycket sällskapsresan är detta då? Kan du ta med dig ett paket till oss? Fast denna gång så ska smugglaren (jag alltså) handla själv, lol
  Fler ideér någon?
  Kramisar!
   
 21. Bumpen

  Bumpen Medlem

 22. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Och har man läst alla recensioner så vet man mer, men om du är trevlig mot personalen så är dem trevlig tillbaka, och man får alltid vad man betalar för, så är det bara. Vill du ha tipp topp service och folk som fjäskar för dig men spyr bakom varje buske för att du är så dryg, välj 5 stjärnigt då. Vill du bara vara och inte har så höga krav tja då duger det mesta till rimligt pris. Jag valde det här stället för att det INTE ligger i värsta partystråket..uppskattar min nattsömn alldeles för mycket för det, det fanns billigare hotell men, det kan förekomma vissa störningar nattetid för vissa gäster. Och med min vanliga otur så skulle det säkert ha varit en buss och taxi-station precis utanför fönstret som garanterat låg i gatunivå..eller ett superpopulärt disco eller nåt sånt.
  Jag ska verkligen spåna runt nu för framtida resor, närhet till allt väsentligt, kommunikationer till andra resmål på ön och så vidare..
  anledningen till att det blev PDI är att jag har bott där förr, hittar/hittade ganska bra och att jag aldrig träffade på någon som varit otrevlig, Inte vad det gäller kanarier i allafall, fulla dryga tyskar finns det väl över hela ön misstänker jag. Och den här gången behöver jag inte frukta flörtiga transvestiter heller som försöker snuva mig på min karl! För ingen karl följer med nu, HA!
  Berätta mer ni resvana!
  För mig blir det ju bara tredje gången!
  Kramisar
   
 23. tjollan

  tjollan Medlem

  Ah ja Dennis det blir härligt! Jo nackdelen med att bo i norr men fördelarna överväger! Vi får ta en "skål" med varandra i tanken på dit resan.
   
 24. farkost

  farkost Medlem

  På tal om ost, köp med en trådhyvel, finns på Cervera för ca 200:-.
  Med tanke på vilken god ost som tillverkas på ön så är det värt det. Jämna fina lite tjockare skivor till en kall Tropical är inte fy skam.Kniv funkar, men inte lika bra vill jag lova.
  Oj oj SEX dagar kvar[xx(][xx(],men om sju dar[8D]:Di bästa fall.

  solis
   
 25. tjollan

  tjollan Medlem

  Resfebern är "närmare 40 än 37 men så ska det vara när..." ja min resfeber börjar stegra sig mot en febertopp!

  Hur undviker man att träffa sjuka innan man far? [:I]

  Så det var Tjollans lägesrapport om nuvaraden status av resefeber/inbillnings sjuka.
   
 26. Dennis

  Dennis Medlem

  Du får göra som jag, *hålla andan* h.e.l.a. tiden, även när du pratar i telefon:)

  resgalen sol & havälskare
   
 27. tjollan

  tjollan Medlem

  Nu ska det inhandlas handsprit, dofilus och nå magbaciller av det positiva slaget.
   
 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis