Hyra bil i Gran Canaria

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av trillian, 11 januari 2007.

 1. trillian

  trillian Medlem

  Hej!

  Först vill jag bara tacka för ett GRYMT forum!

  Det var faktiskt alla ni här som gjorde så att vi valde våran sportlovsresa till gran canaria!

  Vi åker ner 10/2.

  Nu till saken:

  Vi tänkte hyra bil där nere. Jag är 19 år och har haft körkort i 1 år.

  Vet ni hur det ligger till med åldersgränser osv?
  Är det dyrt att hyra eller hur ligger det till?

  Tacksam för svar!

  MVH
  Henrik
   
 2. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej
  I min brochyr som jag fick från fritidsresor i aug-06 står det att minimiålder är 21år. Jag vet inte om det gäller alla uthyrare eller om det är specifikt för fritidsresor.
  Cattis
   
 3. trillian

  trillian Medlem

  Tackar.

  Jo, känner till att åldern brukar ligga omkring det där.

  Förhoppningsvis finns det väl någon snäll privatuthyrare som kan tänka sig ett undantag ;)

  Vart skall man ta sig om man nu får tag på bil?
   
 4. Jonas71

  Jonas71 Medlem

  Hej!
  Om det är din första gång på Gran Canaria och ni ska hyra bil så rekomenderar jag starkt att ni tar en heldag och åker runt ön.
  Det finns så otroligt mycket att se när man kommer utanför turistområdena.

  Men tänk på att vägarna är ganska otäcka om man är höjdrädd,vilket jag är.
  Tog en tur runt ön för 10 år sedan och det var bland det bästa jag gjort,men jag gör aldrig om det,fan vad rädd jag var,men vad mycket vi fick se.
   
 5. trillian

  trillian Medlem

  Haha. Det ser jag sannerligen fram emot.

  Låter posiivt. Lägger vi en heldag på det då ;)
   
 6. n/a

  n/a Medlem

  Hej och välkommen till Gran Canaria!!!

  Svårigheten med att hyra bil ifall man har låg ålder, beror delvis på försäkringsbolagen. Mitt försäkringsbolag har lägsta förarålder 25 år.

  Robert
   
 7. rogman

  rogman Medlem

  Som Jonas säger så ska man ta tid på sig. Inte stressa. Det är tålamodsprövande att köra bil på GC...spec på de mindre vägarna. Se upp för turistbussar i kurvorna och glöm inte att tuta...[:0]
  Det finns mkt att se, men det jag inte skulle missa är: Teror med sin kyrka och Roque Nublo, häftigaste utsikten på ön.
  På vägen upp kan man stanna i Fataga...en av de få byar som har kvar sin kanariska atmosfär. Plus att dom spelade in en scen där i "Sällskapsresan"..om du sett den.:)
  Men det är bara en bråkdel av vad som finns att se.
   
 8. anneghost

  anneghost Medlem

  Inför min kommande resa så har jag satt ihop en ötur. När man åker med resebolagens turer så är det just Fataga, Teror och Roque Nublo som man får se. Nu ska vi hyra bil så jag tänkte vi ska upp på Norra delen till bla Arucas, San Felipe,Firgas, Valleseco mm. Det ska bli spännade och jag lovar att det blir många foton. Det finns så mycket att se på ön, så om ni hyr bil så kommer ni få många fina minnen från Gran Canaria. Det råd jag kan ge är att tuta i alla kurvor, störst går först ;), inga lysen på förutom när du åker i tunnlar (gäller detta fortfarande?) samt vill ni till Las Palmas ta bussen dit för det är en svår stad att köra i samt att hitta parkeringsplatser.

  Annelie
   
 9. CharlieB

  CharlieB Medlem

  Hej!
  Lånar tråden lite :D

  Jag ska till gc i morgon, jag har köpt mig en sista minuten resa med ospec hotell så vet inte vars ja hamnar! Så nu till min fråga: Kan jag hyra motorcykel där nere fasten jag nte har mc kort här i sverige? Jag är 21 och har kort för bil!

  Jag har aldrig varit på gc förut och vet inte hur trafiken är där, men ja va på rhodos för ett par år sen och åkte scooter där. kändes inte som att ja skulle vilja åka bil i kaoset hehe!
  Hoppas på ett snabbt svar.
  /MVH CharlieB
   
 10. Johanna

  Johanna Medlem

  Men hallå.... På en seriös firma kan du INTE hyra en mc om du inte har mckort och varför skall du göra det??? Trafiken är hetsig och det dör fler i trafiken där än här hemma...... Min gubbe har haft mc kort i typ 25 år och kör mc hemma i Sverige, men skulle aldrig vilja köra där nere.....!
   
 11. CharlieB

  CharlieB Medlem

  Okej då vet ja, men ja trivs bättre på 2 hjul en 4! och att korsa vägen till vänster i en bil verkade nästan omöjligt i den trafiken på rhodos! Blir mycket smidigare på motorcykel!

  Visst kan ja förstå honnom för man känner sig väldigt utsatt på en motorcykel! även här hemma i sverige!
  På rhodos hyrde jag och bror en scooter och mor och syster en scooter! men ja tror jag fick åka på " hennes körkort " eller nå sådant! Mor ogillade att åka på scootern dock men ja tyckte det va helt okej, men jag har oxå åkt 2hjuliga fordon hela mitt liv! därför ja funderade på om det räckte med bara bil kort eller nått! Hon har visserlige mc kort, men att ja fick hyra en oxå!


  Tack för ditt snabab svar iaf, men att hyra bil blir nog iget av :/ då går ja hällre ;D

  EDIT:
  Nu va vi hemma igen, kan säga att trafiken va mång gånger lugnare en på rhodos. och folket som körde bilarna va jätte duktiga på att släppa över en vid övergångs ställen osv. kändes nästan bättre en i sverige! men visst va vissa lite slappa me en del regler som att tex rulla ett par meter över ett stopp sträck! Så ja skulle inte avråda nån att hyra hojj där nere! Jag gjorde aldrgi det för ja va inte nykter nån dag :/ ( det fanns vissa hojjar man kunde hyra på B körkortet )
  Trafiken skiljer väll sig kanske en hel del beroende på årstiden?

  //MVH Challe
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis