Hyra bostad på Gran Canaria

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av Shapshu, 14 januari 2020.

 1. Shapshu

  Shapshu Medlem

  Hej!

  Vi är en familj på två vuxna och två barn (6 och 8 år) som funderar på att hyra ett hus på Gran Canaria under minst 6 månader. Jag vill därför höra om någon har erfarenhet av att hyra privat respektive genom uthyrningsmäklare? Vilket är att föredra? Är det någon som har tips på uthyrningssajter för privat uthyrning respektive namn på någon bra uthyrningsmäklare?

  Tack för hjälpen!

  Med vänlig hälsning
  //Charlotta
   
 2. Welltours

  Welltours Medlem

  Hej Charlotta!

  Vad trevligt först och främst att du och familjen funderar på att komma och testbo här på Gran Canaria. Vi är själva inne på 10:e året här på ön och ångrar inte en sekund att vi tog vårt pick och pack och flyttade hit.

  Att hyra privat har sina fördelar som nackdelar. Huvudfördelen är att ni kommer undan mäklaravgiften (som vid hyra av boende oftast motsvarar en månadshyra), sedan tillkommer en månads depositionsavgift som man får igen efter hyrestidens slut under förutsättning att allt är ok med boendet. En depositionsavgift tillkommer i stort sett alltid oavsett om man hyr privat eller genom en mäklare.

  Den största nackdelen är såklart avsaknaden av trygghet och säkerhet som man istället har hos en mäklare, iom att det finns en stor efterfrågan på boenden så har tyvärr också marknaden för lurendrejeri också ökat, så i slutändan så brukar det ändå vara bäst att gå genom en välrekommenderad mäklare.

  Den största mäklaren här på ön är: cardenas-grancanaria.com. Andra kända mäklare är canaryhouse.es och inmobiliaria-roca.com. En god vän till oss har en mindre mäklarfirma som vi också kan rekommendera, propertiessun.com där kan ni alltid skriva till Andreas (går bra att skriva på svenska): andreas@propertiessun.com.

  Vill man ändå försöka att leta privat själv så är vibbo.com (Spaniens motsvarighet till blocket.se), milanuncios.com och pisos.com sidor att kolla in.

  Hoppas att något av allt detta kan vara till er hjälp, all lycka till och hoppas att vi kanske ses på Gran Canaria i framtiden.

  Vänliga hälsningar

  Tamy
   
 3. Shapshu

  Shapshu Medlem

  Hej Tamy!

  Vad kul att ni trivs så bra på Gran Canaria! Det ger oss goda förhoppningar

  Stort tack för ditt utförliga svar! Det ger både tips på vad vi ska tänka på och vart vi kan vända oss. Precis vad vi behöver!

  Får jag fråga var ni bor, där ni trivs så bra?

  Åter igen stort tack!

  Mvh Charlotta
   
 4. Shapshu

  Shapshu Medlem

  Hej igen Tamy!

  Ännu en fråga: Vi har hört talas om en mäklarfirma som heter Home Team. Vet du någonting om dem eller har du någon egen erfarenhet av dem?

  Tack!

  Vänliga hälsningar
  //Charlotta
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis