Hyra MC, krävs körkort?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av MiaKarlsson, 12 februari 2015.

 1. MiaKarlsson

  MiaKarlsson Medlem

  Sverige är som bekant rätt byråkratiskt och lite jante sådär.

  Ska till Gran Canaria om en månad och undrar om någon har erfarenhet av att hyra Motorcykel där. Har nämligen vanligt körkort (B), men inte motorcykelkort. Vet att det finns många länder som bara har en typ av körkort för motorcykel och bil.

  Någon som har varit i min sits och hyrt på bara B-kortet eller?

  Bästa hälsningar,

  /Mia
   
 2. MiaKarlsson

  MiaKarlsson Medlem

  Glömde en sak:

  Om det är någon som har tips på ett bra ställe att hyra på är det också väldigt uppskattat!
   
 3. elsueco

  elsueco Medlem

  Jadu Mia, vi skriver år 2015 och jag måste uppdatera dig om att Spanien är ett modernt uppdaterat land, där körkorten ser ut precis som i Sverige, dvs på baksidan står det vad ditt körkort ger dig rätten att köra!

  Glöm motorcykeln, men det är inte helt fel att hyra en liten bil och upptäcka en spännande och vacker ö.
   
 4. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Hej Mia!

  Jag har hyrt MC flera ggr på mitt B körkort (man måste ha haft körkortet i 3 år). Och det är lätt körda 125:eek:r Scooter och jag gillar dom.
  Jag har alltid hyrt via Moto & bike rent som har uthyrning Playa del ingles och Puerto Rico http://www.motoandbike.com/mb-category/rent-a-scooter-in-gran-canaria/
  Infon på deras hemsida är inte rätt. Man får hyra 4 sorters 125:a Scooter.
  Och den jag brukar hyra kostar 48 för en dag, 78 för 2 dar och 99 för 3 dagar. Sen låser dom 300 på ditt visakort i säkerhet. Som dom släpper om du lämnar in MC'n och inget är trasigt.

  Om du ska åka runt och titta på syd och västkusten funkar det perfekt. Men ska du upp i bergen är det rätt kallt på vintern. Jag har på mej varma träningsbyxor och en munkjacka och en vårjacka över det.

  Ska du upptäcka nordsidan är bil att föredra. Då det blåser väldigt mycket på öst och nordsidan.Och det kommer väldiga kastvindar. Och det är väldigt otäckt att köra då.
   
 5. naranja

  naranja Medlem

  Har man inte motorcykelkort, är det säkrast att nöja sig med att titta på lite filmsnuttar som t.ex. denna.

  https://www.youtube.com/watch?v=Xb-syZFYWeI

  Undras om det var killen som filmade ovanstående film, som åkte dit i efterskott för fortkörning. Polisen tog i alla fall några som laddat upp någon sorts fortkörningsvideo på nätet någonstans. Jag har för mig att det var på den här vägen.

  Här är en film en skärmflygare tagit. Rekommenderas.
  https://www.youtube.com/watch?v=6_W2vokTJ_8
   
 6. elsueco

  elsueco Medlem

  Själv har jag spanskt körkort och mitt körkort har bara "B", de andra är bara markerade med "-", dvs. Jag har inte rätt att köra dessa fordon.

  Att Bumpen trots det hyrt mc är bara att gratulera att ingen olycka skett, för hade det skett, Jadu kära Bumpen då kan jag berätta att du stått där med "Svarte Petter" i handen.
   
 7. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Jag tycker det är överdrivet hur dom kör på Gran Canaria. Tycker dom inte är mycket bättre i Sverige [:I] Och när jag kommer upp i bergen som jag för det mesta är. Så är det lugnt och skönt i trafiken. Med både bil och MC man får göra som alltid ta det lugnt.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis