I´am singing in the rain...

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av xerxses, 4 februari 2007.

 1. xerxses

  xerxses Medlem

  Njaa inte riktigt väl... vädret var en katastrof när vi landade förra lördagen och jag visste av prognoserna av döma att det skulle bli lite risigt men inte kanske i den omfattningen..det formligen öste ner..framåt veckan vart det sucessivt bättre så man fick lite färg på sig och bada lite...således när vi var på väg i bussen mot hotellet var det lite deppigt att kika ut från bussfönstret[8)]....en sak är att ha ett lågtryck här hemma en annan sak är det om man reser 500 mil till sol förhoppningsvis....då tar lågtrycken mycket hårdare eller hur??..[}:)]

  Nåväl vi vart bara tre stycken till slut...en fick hoppa av pga av sjukdom..i diskussionen mot hotellet så hade vi två options..
  1.Att lägga sig vid framkomst i sängen och dra täcket över huvudet och gråta...[|)][xx(]
  2. Att dricka oss redlösa och glömma var vi var någonstans i vår förtvivlan..[xx(][xx(]
  Det blev en kompromiss...vi gick ner till närmsta bar och smutta lite på en sangria..[8D]
  En rolig sak annars var att vi hamna på ett gammalt hotell jag bott på tidigare La Galea i San Augustin...så det blev nära och bra till PDI 5 min med taxi..tack för alla glada tillrop här och jösses vad ni har skrivit mycket bra och kul grejer här ( nu när katten varit borta)..tänker tråka ut er med lite händelser för den som orkar läsa...:)

  KYLSKÅPET OCH KACKERLACKAN...

  Vi fick klämma in oss i en tvårummare så sågverksarbetarna (läs snarkarna) fick ta sovrummet..själv blev jag utlokaliserad till det kombinerade vardagsrummet och barköket skönt med egen kupe..i sovrummet blev det nog utslag på richterskalan när snarkarna drog igång..lägger mig ner på kudden..blong blang rassel.vad var det??[:0]
  jovisst ett kylskåp från 1932 med taskig kompressor..stööönn jag provade och stängde av eländet kylan håller sig nog över natten..på morgonen ligger en jättestor kackerlacka mitt på barköksdisken hur den nu kommit dit?[:0] säkert 4 5 centimeter lång på rygg och sprattlar med benen (jag förutsatte att det var en hona):D..vad göra vill inte ta i eländet så jag provade med kvävningsdöden och spruta den full med raklödder..men inte dog den inte..allright fram med stora artilleriet och damma till med skon splassshhh hela köket fullt med raklödder och gucka från kackerlackan..kompisarna kommer vid den tidpunkten upp..VAD GÖR DU!!![}:)]..och de blev inte gladare när de öppna kylen och smält smör och andra matvaror var på väg ner till grannen ack ja...[8)]

  EN KVÄLL PÅ YUMBO...

  De flesta kvällar var vi runt Kasbha och åt och dansa ja hade det nice..hälsade på en av mina spanska vänner som jobbar på El Ranchero mycket bra grillat kött osv ligger vid taxistationen testa gärna...:)

  Vi var också en kväll en trappa ner på Yumbo i rent studiesyfte vi är alla intresserade av det motsatta könet bara så ni vet..men vi hängde på ett ställe då två transvestiter blev intresserade av oss vi för klarade att vi inte var åt det hållet men frågade varför de klär ut sig till tjejer om vi vore gay så skulle vi väl vara intresserade av män eller hur försökte vi med....men det övergick vårat förstånd att de klär ut sig till tjejer..hmm i do'nt get it är man gay så är man väl..nåja..:)

  En annan kille såg så ledsen ut hade behå under skjortan...why frågade jag..jo min pojkvän gillar det själv håller jag på att klia ihjäl mig..

  Annars så sola vi lite på slutet av veckan och åt billigt och bra..på ett ställe vid Avenida de Gran Canaria nära bungalowvs Santa Fe stod en inkastare som tipsade om en china..lite bakom in i gränden..där åt vi en tre rätter middag och då var en flaska vin på huset 5.25 euro per skalle det var nästan så att man skämdes så billigt man kan äta på Gran C [:I]..om man snokar runt lite..vi hyrde en bil en dag bara men det blev endast en sväng bort till Puerto Mogan kustvägen och kikade runt lite för en av mina vänner hade aldrig varit på ön tidigare..ja det var väl lite som hände och jag tror inte att ni som åker senare ner och har allt kul framför er kommer att råka ut för dessa eländiga lågtryck efter mina svavelosande eder där nere plus all soldans på dansgolven...[8D]:D[8D]

  Glömde tillägga att det var ca 14 15 grader de första dagarna och ca tio på natten burr...men rekordet var nog min resa ner jan 2000 då det kom 300 till 400 mm regn under ett antal dagar då vart hela Gran C katastrofområde bilar kom inte ens upp till PDI från Maspolamas pga av kollapsat dagvattensystem och översvämningar...temp mitt på dagen då tio grader.. nu får jag sluta innan ni börjar gäspa....[:X].:)
   
 2. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Ha...ha..:D:D jag tror jag döööör av skratt!!!
  Jag skulle vilja ha det där på film när du avslutar kackerlackan!!!:D:D ...men va stooor!
  Det verkar inte ha gått någon nöd på er iaf.:D[8D], hoppas att ni fick lite färg på näsan[8D][8D] för visst vill man ju att det ska vara fint väder när man landar.
  Jag liiider med dig när jag hör om kylskåpet. Vi hade ett lika dánt som levde sitt eget liv om nätterna;)
  Kommer du på något mer som hände...skriv gärna...så vi får garva lite!:D:D

  Anneli
   
 3. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Jag glömde säga....välkommen tillbaka till verkligheten..[8D]:D[8D]

  Anneli
   
 4. xerxses

  xerxses Medlem

  Gracias Annelih..alltid kul med alla glada här som du..fantastiskt kul...med facit i hand så är det varmare här på forumet än där nere..eller var menar jag..:)
   
 5. cattis2

  cattis2 Medlem

  Välkomme hem!
  Tack för en riktigt rolig berättelse. Skulle velat sett dina kompisars min när de kom ut från sovrummet! Kan tänka mig det var betalbart.
  Trist med regnet. Vi har haft regn de senaste två resorna i januari, så jag skippar dem ett tag nu och åker i maj istället.
  Cattis
   
 6. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Det måste väl kännas bra att vi har saknat dig här[8D]:D

  Man vill ju höra att ni har haft det bra/roligt på semestern. Avreselistan är ju bra på det viset...då vet man ju när folk är på G hem oxå, inte bara bort.;) (det får vi tacka mammsingenX4 för)

  Anneli
   
 7. xerxses

  xerxses Medlem

  Låter vettigt Cattis..speciellt du som åker med barn..då vill man gärna vistas utomhus och bada osv..behöver jag tala om hur mycket gnissel och gnöl det var på familjerna hem i planet..aldrig mer denna årstid..det är lite som roulette vid den här tidpunkten en del som var veckan innan hade formidabelt väder så man ska ha tur också..nu betala vi runt tvåtusen var så det var väl överkomligt så..men trist för barnfamiljer som hostat upp det mångdubbla...[8)]

  Jovisst är det kul Annelie..men nu är det jag som får sitta och va avis och önska trevlig resa..and so one..:)
   
 8. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Du får bänka dig framför TV:n nu kl 20.00 och kolla på Playa del Sol;) återuppleva en smula - och vi som åker och kommer hem får väl försöka under hålla varandra, det verkar inte vara så svårt här:D:D

  Anneli
   
 9. Pellis

  Pellis Medlem

  Ämen du! Välkommen hem! Det måste värma ditt frusna och regniga hjärta att vara tillbaka på forumet...så efterlängtad som du har varit *s*! Tänk, alla har verkligen väntat och undrat hur du har haft det! Trist med dåligt väder man vill ju trots allt ha lite sol på sin bleka kropp. "En brun kropp är en gladare kropp!"

  Ni verkar ju i alla fall haft det ganska bra! Min man brukar göra korstecknet när jag ska ut med mitt tjejgäng till Sandhamn. Dessa tjejer vill nu åka en sväng till GC...Mamma Mia!
   
 10. Riggan

  Riggan Medlem

  Välkommen hem Zerxses!
  Det är inte utan att jag saknat dig på forumet.[8)]
  Håller med om att det vore roligt att se dig med kackelackan och dina snarkande vänner:D.
  Det kanske kan bli en ny serie på TV, ha ha.[?]
  Men förutom detta hoppas jag du hade det skönt därnere.
  Ofta är det ju bättre än härhemma i alla fall.
  Nu längtar jag till den 21 då vi åker ner.
  Då vill jag har sol coh värme så vi får hoppas att det har ruskat om för denna säsongen nu.
  Vi hörs
  [8D]

  Riggan
   
 11. xerxses

  xerxses Medlem

  Vad kul med så många tjejer Pellis..när reser ni ??[8D]

  Kanske står xerxses vid flygplatsen och flörtar och försöker haka på..he he.[:p].ja den rapporten ser jag fram emot att få läsa..
  Nej så värst brun på kroppen blev man väl inte men ansiktet iallafall...självklart ska man se PDS..högtidsstunden nalkas...javisst gör vi det Riggan snart får jag läsa om dina äventyr....[8D]
   
 12. rogman

  rogman Medlem

  Vilket äventyr du fick...å för bara 2 lakan dessutom ;)...välkommen hem xerxses. Som du ser så e det nästan likadant väder här hemma.
  Det där med kvällen på Yumbo...låter lite som en version på Polisskolan klassikern "Blue Oyster Bar". :D
  Hoppas du hade kameran med dig...för nu vill vi se bilder!!
   
 13. xerxses

  xerxses Medlem

  Javisst hade instamaticen med mig..:)

  Som du vet så kikade jag lite på kameror där nere men visanta hade en del men inte den canonmodell som jag var intresserad av..däremot hade de Nikon P3 och P4 (obs ej radiokanaler) .men priserna tycker jag inte var något vidare tycker nog att priserna här hemma är faktiskt lite lägre...[8D]
   
 14. xerxses

  xerxses Medlem

  Gonatt då..alla forumare...[|)]
  Lite tillrättaläggelser..den ihjälslagna kackerlackan (vila i frid)..var ca 4 till 5 centimeter inte 45 centimeter lång..om nu någon trodde detta...
  Stöter man på en sån stor då har man dilerium och får ringa kliniken...[:p]
   
 15. rogman

  rogman Medlem

  mmm...Visanta e nog inte så billiga...hos vissa andra skojare kan man dock ha tur/otur. Men jag köpte min hos Net on Net..på deras lagerbutik i Jakan...flera hundra billigare än nån annan.
   
 16. xerxses

  xerxses Medlem

  Bra tips..det är åt mitt håll jag bor som du vet vid Viksjö golfbana..men om de har några kameror kvar vette tusan..de (tjuvar) hade dammat in med en hjullastare och knäckt hela tegelväggen natten mot lördag...natti natti igen...[|)][|)]
   
 17. anneghost

  anneghost Medlem

  Välkommen hem Xerxes och kul med lite historier från din resa. Trist att vädret inte var på topp. Hoppas för egen del att det blir bättre, har 43 dagar kvar......

  Annelie
   
 18. tjollan

  tjollan Medlem

  Tänk om alla Canarie Forumare kunde göra en gemensam grupp resa till Playan? Vilket kaos det skulle bli men säker troligt typ "Sällskaps resan". Upplgat för en dokumentär med Xerxes i huvudrollen.
   
 19. anneghost

  anneghost Medlem

  Haha, det skulle vara häftigt :) man skulle ha med sig ett filmteam som filmade allt

  Annelie
   
 20. Riggan

  Riggan Medlem

  Ja, det vore häftigt!
  Efter det kan nog Sällskapsresan slänga sig i väggen:D
  Idag har jag tagit fram våra resväskor. När jag öppnade dem strömmade Kanariedofter emot mig.
  Tur och det bara är 15 dagar kvar till dagen D [8D]

  Riggan
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis