Inga borrplattformar vid Kanarieöarna! :D

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Bumpen, 16 januari 2015.

 1. Bumpen

  Bumpen Medlem

  För lite olja och gas för borrning!

  http://www.diariodeavisos.com/2015/01/repsol-extraera-hidrocarburos-en-canarias/
  Översatt via Google!

  Repsol har slutfört prospekteringsborrningen på Kanarieöarna för att analysera den eventuella förekomsten av kolväten, som rapporterade på fredagen oljan, vilket förklarade att, efter analys av prover som erhållits, fann man att ingen gas (från metan till hexan) men utan volym eller kvalitet som är tillräcklig för att utvärdera en eventuell borttagning.

  Den förberedande undersökningen, som inleddes den 18 november, har bekräftat att i källaren i bassängen genererades olja och gas, även om butikerna finns är mättade med vatten och kolväten som finns i mycket tunna lager unexploitable .

  Repsol har förklarat att inga ytterligare forskning kommer att genomföras på detta område och dynamisk positionering fartyget Rowan renässans återgång till Angola för att fortsätta prospekteringsprogrammet kolvätena Repsol gjort där.

  Oljan har förklarat att i januari 11 totalt djup av 3093 meter (882 meter vatten och under markytan 2211 meter) nåddes och avslutade samling av geologiska formationer uppgifter korsas.

  Under nästa vecka arbetet med att täta brunnen fortsätter med de strängaste säkerhetsprotokoll kommer att göras, eftersom det har utvecklat enkäten som helhet.

  I forskningsprojektet har arbetat cirka 750 yrkesverksamma från mer än 50 företag och tillämpat de högsta kraven på säkerhet och miljöomsorg.

  Från början av arbetet, Repsol beräknade för samma möjlighet till prospekteringsframgångar på mellan 15% och 20%. Företaget genomförde undersökningen väger en möjlig finna betydande fördelar för den spanska ekonomin.

  Oljan har betonat att spetskompetens inom alla verksamheter med anknytning till denna forskning har uppnåtts genom att distribuera bästa inte bara Repsol proffs, men även från andra entreprenörer, vissa Canary, och användning av media förra generationen, såsom dynamisk positionering fartyget Rowan renässansen, som har fått stöd av fyra andra båtar.

  Repsol är erkänd som en av de mest erfarna företag i prospekterings offshore. Ersättningsgraden av bevisade reserver (förhållandet mellan volymen av olja och gas som produceras och beprövade kolväte reserver av ett företag) uppgick till 204% under 2012 och 275% år 2013, bland de högsta i branschen.
   
 2. graubassas

  graubassas Medlem

  Då kan alla oljemotståndare på Kanarieöarna pusta ut och fira istället! Turistindustrin är säkrad många år framåt.
   
 3. Bumpen

  Bumpen Medlem

  mm det var värt en eloge graubassas! :D

  Men frågan tycker Kanarierna lika?

  Vi får hoppas att länderna som åker till GC går bra! Då kommer vi med deras framtida inkomster!
   
 4. MagnusH

  MagnusH Medlem

  Härligt!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis