Jag är hemma!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av anneghost, 29 mars 2007.

 1. Kakan

  Kakan Medlem

  Annelie, du är ju verkligen en Pärla! Tack för busstabellen! :)
  Jag tror att det får helt klart bli en handlingstripp till San Fernando. Bra också att man har mycket att välja på med tanke på allergier osv...

  Om du känner att du orkar och vill så skulle jag tacksamt ta emot lite bilder!
   
 2. anneghost

  anneghost Medlem

  Det hotellet som jag tror Murvill menar har verkligen stått i många år. När jag var där 2003 höll de på och nu i år verkar de bli klara för i de huskroppar som ligger närmast Playa De Cura finns det fönster och det ser ut som om de har hängt upp gardiner. Jag var upp där i går innan jag åkte hem och fotade en del och de håller på för fullt där inne just nu. Och snett bakom Gran Amadoras har de smällt upp ett hotell och det är i den byggnaden som de ska öppna en SPAR.
  Sedan upp i backen på Anna Lindhs gata så har de smällt upp ett stort hus som inte är ett hotell, jag vet inte riktigt vad de ska ha där för det verkar helt dött. Och så har de även planat ut mera mark nedanför det huset så det verkar som om de ska bygga ännu mera utefter den gatan. Jag ska lägga ut de fotona så ni kan få se hur det ser ut.

  Annelie
   
 3. olá

  olá Medlem

  Dunas Amadores ( de stora huskropparna som faktiskt fanns där redan 2002) måste bli klara i år annars måste de söka nytt bygglov och det kan bli riktigt kostsamt för Dunas. Mycket riktigt går det någorlunda fråmåt nu med några relativt färdiga huskroppar. Dunas är ju en stor kedja som tydligen har egna byggarbetare som har alternerat till flera ställen på ön genom åren, men nu måste Amadores bli färdigt. Spar bakom Gran Amadores( i Teraza Amadores) har varit öppet, men vad jag hörde fick de stänga pga protester från hotellägarna runt omkring som alla har sina små supermarkets med svindyra priser. Byggnaden en bit upp i backen som också varit klar i några år var tänkt som ett shoppingcenter som Puerto Calma Group byggt ( Sol Amadores, Jardin de Amadores, Vista Amadores och Playa Amadores) för att förse sina andelsägare med närmare shopping än vid Europa. Jag antar att det inte kommit några etableringar av tidigare nämnt skäl. Under den senaste veckan har marken mittemot detta stängda shoppingcenter shaktats färdigt och det ryktas om ett shoppingcenter även här.
   
 4. anamogán

  anamogán Medlem

  Annelie: Du skriver att en gata där är uppkallad efter Anna Lindh. Vet du hur det kom sig att de kallade gatan så? Jag menar har hon bott där tidigare och ville de hedra hennes minne på detta sätt?

  Olá: Du kan mycket om Amadores. Har du bott där ofta? Bra att du också skriver info om stället för vi är många som inte vet så mycket om det området.....

  /Anna :)
   
 5. Murvill

  Murvill Medlem

  Tackar för skvallret/faktan om byggnationerna på Anna Lindhs gata!
  Man funderar ju hur de som bekostar byggena har råd att låta det ta sån tid!
  Har du varit mycket vi Amadores Ola?
  "Murvill"
   
 6. Cina

  Cina Medlem

  Händer att de börjar att bygga innan alla tillstånd finns, lagfart mm.
  De får tillsägelse att stoppa bygget innan dessa tillstånd är klara.
  Så händer det i Spanien och ibland är det många som förlorar stora Ekonomiska insatser i projekt.
  Oftast är det utländska ägare // CR
   
 7. Alexandra

  Alexandra Medlem

  Hej Annelie
  Vilka fina bilder på dig och din familj!!!
  Vilken dunderkamera du verkar ha, sååå fina bilder.

  Alexandra
   
 8. anamogán

  anamogán Medlem

  Tänk vad man får lära sig mycket om ön som man inte visste här på forumet....!!!!
  En undran bara: Jag kanske är dåligt informerad men har Anna Lindh fått någon gata uppkallad efter sig i Sverige?

  /Anna :)
   
 9. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hon har ialla fall fått en park i Grillby uppkallad efter sig, ett bibliotek-Anna Lindh- Biblioteket och ett torg Anna Lindhs torg bägge i Stockholm. Någon gata i Sverige vet jag inte om hon fått!
  Cattis
   
 10. Riggan

  Riggan Medlem

  Välkommen hem Annelie!!!
  Jag om någon förstår att du inte fick samma vila i år när ni var så många. Men samtidigt är det ju så roligt med alla samlade omkring sig. säger jag som är lite hönsmamma.
  Tur att vädret ändå visade sig vara bättre än prognoserna visade innan du åkte. Det var som jag skrev då, att man får ta alla prognoser med en nypa salt. Ofta blir det bättre än de lovar.
  Ser fram emot din reseberättelse och dina kort.
  Jag kommer gärna på filmvisning hemma hos dig[8D].
  Tänk vad roligt om vi alla kom och sedan hade med oss alla våra egan kort. Det blev inte bara en helkväll utan minst en månad, eller:D
  Må så gott
  Kram
  Riggan


  Riggan
   
 11. rogman

  rogman Medlem

  Welcome home... Annelie. Ser fram emot alla härliga bilder
   
 12. olá

  olá Medlem

  Jag och min familj var här 1 vecka nov-03, 2 veckor mars-06 och så nu en vecka mars-07. Informationen om byggnationer har jag fått från en person som bor här nere. Det har varit ett bra ställe att återkomma till när ungarna är små (nu snart 5 o 7 år) samt att svärföräldrarna har en andelslgh här varför barnpassningen oxå är riktigt bra:) Under dessa veckor har vi ännu inte fått en droppe regn, ej heller mer än en halv dag utan sol, varför stället måste anses vara extremt solsäkert även höst-vår.
   
 13. anamogán

  anamogán Medlem

  olá: Är du där nere just i skrivande stund?
  Andelslägenhet skriver du att dina svärföräldrar har. I vilket komplex? Trevligt med en kompis? till Emtehed. Han har ju också en andelslägenhet fast på Anfi! :)

  Skriv gärna och berätta i ny tråd dina erfarenheter av andelslägenheter! Det kan vara bra att veta om man är intresserad att köpa en??!! :)

  /Anna :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis