Jakten på sista minuten

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av feb06, 3 november 2006.

 1. feb06

  feb06 Medlem

  Eller hur blir man förskonad från Kung Boré?
  Jag sitter och kollar runt på Internet efter en sista minuten till GC men blir så ambivalent!
  Det kanske är bättre att ringa? Eller skall man vänta ända till början av december för att priserna skall bli humana? Är det någon som har tips och tricks när det gäller sista minuten?
  Har femtioelva andra frågor men får väl återkomma.
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Om du planerar att åka i början av december tycker jag absolut att du ska avvakta!! Resorna kommer att bli billigare! Är du dessutom boende runt Stockholms trakten och flexibel, kan du i december, välja att flyga sista minuten från Skavsta också eftersom både Ving och Fritidsresor börjar flyga till GC därifrån i början december.
  Du är välkommen att återkomma med alla femtioelva frågor!
  Resorna kommer att bli dyrare ju närmare helgen den 16/12 man kommer men innan dess kommer man att kunna göra fynd - tror jag alltså!
   
 3. Björn

  Björn Medlem

  Visst kan man chansa och vänta men risken att bli utan resa är rätt stor, utbudet av restresor har minskat samtidigt som efterfrågan ökat. Jag har legat och bevakat i snart en månads tid men innan priserna kommit ner i vad jag tyckt en lämplig nivå så har platserna försvunnit och från Landvetter är det tyvärr färre antal platser att "slåss" om, så därför tröttnade jag idag och bokade den 18:e denna månad, lite dyrt men förhoppningsvis är det ändå värt det. [8D]
   
 4. feb06

  feb06 Medlem

  Jag hade tänkt åka i mitten av november. Men det ser kärvt ut.
  Priserna är redan lägre på sista minuten resor i början av december än var de är nu i november! Det finns ju också större möjlighet att köpa specificerad resa till rabatt i december.
  Är det någon som lyckats köpa upp sig på plats vid köp av ospecificerad resa? Till annan ort eller annat hotell? Jag har försökt en gång men det gick inte alls.
  När jag efter flera dagar äntligen fick tala med en chef sa hon bara: är du så snål så du köper ospecificerat resa så får du bo där du hamnar och komihåg att nästa gång du boka en resa att den ska vara specificerad! Efter det, kändes det helt kört att bytta hotell när man reser sista minuten!
   
 5. feb06

  feb06 Medlem

  Hej igen!
  Tyvärr eller hur man ska se på det så bor jag inte i Stockholmstrakten.
  Några tiotalsmil närmare Kanarieöarna bor jag.
  På tal om Kanarieöarna: Du som är där titt som tätt Pellis inverkar fullmåne något på vädret där? Här tycker jag det nästan alltid blir bättre väder när det är fullmåne.
  Priserna på sista minuten till Turkiet var ju mycket låga tidigare i höstas. Därför tycker man väl att prisnivån till GC är ganska hög. Men jag vill minnas att priserna var ganska låga till GC i fjol, så det gäller väl att avvakta!
   
 6. Björn

  Björn Medlem

  Håller tummarna för att du ska få tag i något billigt och bra, själv gav jag som sagt upp och bokade av det som fanns nu, återstår att se om det var ett lyckat drag eller inte [8D]
   
 7. Johanna

  Johanna Medlem

  Björn! Skall du åka ner den 18 nov? Det skall vi också så nu känns det som det börja närma sig ordentligt! Vart skall du/ni bo?
   
 8. Björn

  Björn Medlem

  Jepp! Vi åker ner den 18:e, till Maspalomas, som vanligt, med en väsentlig skillnad mot tidigare nämligen första gången utan barn! [8D]
   
 9. klara

  klara Medlem

  Hej Björn!
  Får man fråga var ni ska bo i Maspalomas. Vi har nyligen bott där och kom hem den 1/11. Vi bodde på Los Claveles park, som jag varmt kan rekommendera andra som vill till Maspalomas. Ha en skön resa. Klara
   
 10. AnneliH

  AnneliH Medlem

 11. mysan

  mysan Medlem

  Det var ett tag sedan jag var här men nu är det aktuellt igen. Har precis just nu bokat en vecka åt mig och dottern på Marbella Golf i PDI. En veckas boende och flyg för oss två gick på 4971 kr (flyg 2900 och boende 2071). Helt överkommligt tycker jag. Vi flyger från Sturup kl 08.15 så det blir inga dagsförluster att tala om. Ska bli så härligt så härligt[8D][8D]! Det är precis vad jag behöver efter en låååång [xx(]höst med dementa föräldrar som vägrar flytta hemifrån men nu ÄNTLGEN bor på äldreboende.
   
 12. klara

  klara Medlem

  Hej Mysan!
  Jag förstår dig verkligen. Du är verkligen värd en semestertripp till GC. Jag har jobbat med dementa i 18 år, så jag vet vad jag talar om. så bra att de har kommit in på ett äldreboende. Det måste väl kännas tryggt även för dig. Ha en jättetrevlig resa. Klara
   
 13. Johanna

  Johanna Medlem

  Mysan! Vilka flyger du med? Det verkar ju vara billiga flygbiljetter som du har kommit över!
   
 14. mysan

  mysan Medlem

  Tja, jag hade tur och var inne på Ving i dag[:p]. Där fanns de! Sen tar ju inte vi avbokning, försäkring eller mat så då går det ju bort lite kostnad. Tänkte ta oss på nått billigare sätt ner till PDI från Gando. Kanske det går reguljärbussar[8D]? Nån som vet?
   
 15. Johanna

  Johanna Medlem

  Det går vanliga lokalbussar från flygplatsen till PDI!
   
 16. Björn

  Björn Medlem

  "Luftgrop" gav precis det resultat som jag redan bokat [8D]
   
 17. mysan

  mysan Medlem

  Då tar vi den bussen, klart billigare än taxi i alla fall, sen är det kanske inte lika snabbt, men vem har bråttom???:D
   
 18. Björn

  Björn Medlem

  Sparar man nåt på att ta lokalbussen istället för resebolagets transfer? För vår del kostar tranfern 85 kr / person ToR och då kommer vi ända fram till hotellet. Lokalbussen kostar 3,30 / person enkel (cirka 62 kr ToR) och närmaste hållplats är [?] TAXI! [8D]
   
 19. mysan

  mysan Medlem

  Tja inte vet jag egentligen. Transfern som Ving erbjuder kostar oss 400 kr t o r. Då blir det något billigare med bussen. Vad taxi anbelangar så tror jag inte den kommer att gå på så många euro. Vi tror vi kan hoppa av bussen ganska nära vårt hotell så kanske vi kan gå rent av. Ska kolla det lite närmare. Har hittat turlista och "stopp" så nu ska jag konsultera kartan.[8D]
   
 20. feb06

  feb06 Medlem

  Visst Björn det är inte så stor lönsamhet att vänta om man vill bo på ett speciellt ställe på ön.
  Tur att du gav upp på det hållet och bokade en resa! Själv känns det ibland som om man vill ge upp utan att boka.
  Ringde Ving i går, fördelen med att ringa är att man får reda på hur många platser de har kvar på planet just då.
  Mitt mål är att komma under tusenlappen för en vecka med flyg och boende!
  Men enligt han på Ving så hamnar man på ett skabbhotell i Las Palmas om man köper ospec!
  Jag har aldrig varit i Las Palmas så det kan ju bli kul!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis