Jakten på sista minuten

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av feb06, 3 november 2006.

 1. nettan

  nettan Medlem

  Hejsan! Har rättså många gånger tagit en restresa till Grancanaria, och inte en enda gång har jag till min stora sorg hamnat i Las Palmas. Skulle du ev hamna där hoppas jag att du får dig en glad överaskning, en helt underbar strand stort utbud av affärer och massor av bra resturanger.
  Tycker att det är lite dumt av personen på Ving att utrycka sig så, men dom vill väl helst att man beställer en ordinarie resa.
  Har en del bilder från Las Palmas på min hemsida titta gärna in.
  //Nettan[8D]
   
 2. Björn

  Björn Medlem

  Nu är det inte bara längtan efter sol och värme m m som styr utan flera pusselbitar här hemma som också har sin givna plats, annars skulle vi nog bara sitta lugnt och vänta tills priset hamnar på "rätt" nivå, fast under tusenlappen är väl inte troligt, inte från Göteborg iaf [8D]
   
 3. Asha

  Asha Medlem

  Är det svårare att hitta billiga restresor från Göteborg än andra avreseorter?
   
 4. feb06

  feb06 Medlem

  Hej!
  Nettan; Jag tror också att resebolagen vill att man ska boka till ordinarie pris. Många som jag har pratat med som har åkt ospec:at har hamnat i Puerto Rico eller i de krokarna. Ska kolla din hemsida Ang LP!
  Björn; Ja, risken finns att det inte blir någon resa för min del.
  Jag spelar högt och hoppas jag inte skall bli besviken om jag inte kommer i väg!?
  Tusenlappen är lite attityd mot resebolagen som vill att man ska boka nu eller med detsamma och nu går resorna som smör till GC! Som de säger!
  Alla är vi olika en del vill boka första minuten, andra boka mitt i och någon har möjlighet att boka sista minuten. Är man själv nöjd med de besluten man har fatta så är det ju inga problem!
   
 5. Björn

  Björn Medlem

  Om Göteborg är svårare än alla andra vet jag inte men för knappt ett år sedan fanns det flygstolar till GC för 295.- från Arlanda och de billigaste från Gbg just då låg på 1595.-

  Nu fanns det inget "om" i vår reseplanering utan vi hade bestämt oss för att åka nu i november, förhoppningen var förstås ett riktigt lågt pris men man kan ju inte få allt och jag bokade ändå bara två veckor i förväg [8D]
   
 6. feb06

  feb06 Medlem

  Det verkar som att Gran Canaria är på gång igen = svårt att hitta billiga resor!
  Förra året verkar vara ett oerhört billigt år. Två veckor på Doncel för fyra personer från Jönköping gick på 4800 i grund pris!! Men i år är det nästan full bokat! Men priserna faller fortfarande så det gäller att avvakta. Men det kanske blir så att jag boka specificerat hotell, vill inte gärna hamna på Don Paco!
   
 7. Björn

  Björn Medlem

  Plus och minus med allt. Vi som ser GC som " vår ö" vill ju komma dit så billigt som möjligt men eftersom fler och fler upptäcker våra visioner så ökar efterfrågan och tillgängligheten minskar [8D]
   
 8. feb06

  feb06 Medlem

  Ja, men man blir ju nästan mer expert på GC än resebolagens säljare när man håller på så här!
   
 9. Björn

  Björn Medlem

  Ganska naturligt alltså [8D]
   
 10. Asha

  Asha Medlem

  Vad är Don Paco?[:I]
   
 11. Björn

  Björn Medlem

  Faller verkligen priserna? 28 oktober ville Ving ha 2100.- för en flygbiljett med avresa 9 december, idag kostar samma biljett 2695.- [?]
   
 12. Cina

  Cina Medlem

  Hej rolig sida , jag brukar åka med Sterling ibland , bekvämt att kunna direkt flyg. Och att man kan köpa one way resa. plus att man kan ta med sig djur utan kostanad.
   
 13. feb06

  feb06 Medlem

  Hej!
  Don Paco är ett hotell i Patalavaca eller Arguineguin som Ving benämner hela det området!?
  Jag vet inte så mycket om det hotellet. Always hade ofta det hotellet som lockbete i sina annonser till GC förut. Jag har bott två veckor i Patalavaca för ganska många år sedan på ett annat hotell. Hotellen är väl av god standard. Men nöjeslivet är lika med noll om det inte har ändrats sedan jag var där? Jag har lite erfarenhet och mycket känsla av att Ving gärna sätter sista minutare i Patalavaca eller Arguineguin. Så om man ska ner på partaj och boka sista minuten är möjligheten ganska stor att man hamnar där.
  Björn; så vitt jag kan bedöma så faller priserna generellt sett.
  Jag vill här tacka för mail som jag fått, alltid positivt och trevligt med engagerade forumare!
   
 14. Asha

  Asha Medlem

  Om man ska våga ta en sistaminuten med ospec hotell till GC, spelar det någon roll vilken reseaarangör man åker med? Eller är det hugget som stucket? Någon som har erfarenheter av att resa ospec med olika bolag?
   
 15. feb06

  feb06 Medlem

  När jag har åkt ospecificerat har inte jag märkt någon skillnad på de olika bolagen.
  Sen har de ju lite olika favorit orter om man räknar bort PDI ditt alla har resmål.
  Har man inte för höga förväntningar. Är lite positiv, flexibel och kan gilla läget så kan man våga ta en ospec resa till GC!
  Men om man absolut vill vara allsångsledare på en Irländsk pub i PDI eller kung av Kasbah eller vara virtuos i bastuanläggningarna ner på Yumbo! Då är det nog bäst att boka specificerat boende. Annars är risken stor att man hamnar åt Heklefjäll och blir oerhört besviken!
  Priserna faller fortfarande; 2000 sek i grund pris i början av december.
  Priserna är kanske lite högre i storstäderna än på landsorten?
  Jag hoppas att jag ska lyckas komma iväg i början av december! Har liksom tröttnat på mörkret här och att vada runt i rabarberkrämen som är utomhus!
   
 16. lillan

  lillan Medlem

  är så otroligt avis på mina föräldrar (pappa=Björn). De ringde från Maspalomas - Faro2 för några timmar sedan! Själv sitter jag här i kalla trista gråa sverige medan de besöker en av de platser jag älskar mest!
  Vädret var lite mulet men ändå väldigt varmt. Det hade kommit en skvätt regn också.. men de hade det väldigt bra ändå.
   
 17. rogman

  rogman Medlem

  lillan:2 veckor för 3.700:- med Ving såg jag igår...hyffsat pris både hotell/flyg....man kan ju hamna i Las Palmasförstås då...men det e ju inte fy skam det heller.
   
 18. Webbred

  Webbred Medlem

  Efter några dagars intensiv koll på resa till GC i sista minuten från Umeå hittade jag en för 3.245 kr per person. Ospec för två veckor, med transfer och flygmat, avbeställningskydd och reseförsäkring bortvalt. (Nöjer mig med Visa-försäkringen samt hemförsäkring).

  Det som slog mig är att trots olika grundpris och diverse variation i tilläggskostnader etc, så blev totalpriset till slut ändå i stort sett lika från de tre största researrangörerna. I o för sig inte så konstigt för man åker desstuom med samma plan.

  Hur som helst så krävs det många omständiga klick för att få ett totalpris och kunna jämföra. Man tvingas i princip göra nästan genomföra hela bokningsproceduren. Dåligt, men antaglingen en medveten strategi.

  Då är det betydling enklare att jämföra reguljärflyg och hotellpriser.
   
 19. feb06

  feb06 Medlem

  Gratulerar till en lyckad jakt Webbred!

  Såg på ticket att det är rena buffén av sista minuten från Umeå.

  Jag har börjat få bokningsfrossa! Det är bara en (1) plats kvar på flyget från min förstahands alternativa flygplats. Det kanske är vanskligt att avvakta längre och att priserna ska sjunka?
  Priserna på en och två veckors resor skiljer sig inte så mycket. I vissa fall är ju två veckors resor rent av billigare! Tyvärr har jag ingen möjlighet att resa två veckor annars är det ju det bästa!
   
 20. feb06

  feb06 Medlem

  Bjällerklang kära Kanarieforumare!
  Med ett välriktat telefonsamtal lyckades jag komma över sista platsen på flyget till GRAN CANARIA från Växjö den 6 december! Till en början var jag lite besviken att priset inte kunde gå ner mer, men det har varit ett enormt driv efter en veckors resor i höst till GC!
  Två veckors resor verkar vara lite mer svår sålda.
  Jag fick betala totalt 3453 sek med mat på fyget, transfer och tantstannahemmatilläget (tombäddtillägg) Inga extra försäkringar tog jag. Jag slapp betala bankens avgift också!
  När man kollar sista minuten priser på Internet tycker jag Apollos hemsida är bäst och snabbast. Vings hemsida är sämre. Mycket onödigt tingeltangel! Fritidsresors hemsida är sämst tycker jag (detta gäller sista minuten alltså) det är otroligt svårt att se vilka hotell som är kopplade till specifika avreseflygplatser! Men det är säkert en medveten strategi för de vill att man ska ringa och ta ett dyrare alternativ!
  Sist men inte minst vill jag rikta en speciell hälsning till Kung Boré STANNA HEMMA!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis