Kanarieöarna rules

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Alexandra, 29 mars 2007.

 1. Alexandra

  Alexandra Medlem

 2. Riggan

  Riggan Medlem

  Vill bara instämma: Finns inget bättre än vårt kära Gran Canaria.
  Det är väl därför aldrig kanariesjukan går över.;) Enda sättet att lindra den är att åka dit igen och igen!!!!!!.
   
 3. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Ärligt, är det något att skryta över?

  Jag menar, Thailand ligger dubbelt så långt bort, tar dubbelt så lång tid att flyga till och är dubbelt så dyrt att åka till.

  Det vore ju oerhört konstigt om inte Kanarieöarna var före Thailand bland svenska resenärer. Egentligen borde gapet vara ännu större.

  Vill inte vara någon glädjedödare, men så känner jag i alla fall.
   
 4. Cina

  Cina Medlem

  Svenskarna vill ha det billigt på semestern (mycket för kronan) och det var det tidigare på Kanarieöarna, nu har standaren och livet förändrats i Spanien detta medför högre priser, de anställda ställer krav och vill ej ha slavlöner..kan detta kanske vara en förklaring till varför de inte är ännu mer populära?? Vad tror ni ??
   
 5. olá

  olá Medlem

  Precis, det är ju förhållandevis oerhörda siffror för thailand!

  Visst vill man ha det billigt på semestern, men det går ju överhuvudtaget inte jämföra thailand med kanarieöarna på samma sida.

  Jag skulle aldrig fundera på kanarieöarna om det inte vore så mycket närmare att resa ( redan dryga 5 timmar i planet är mycket för ungarna)

  Nu är det visserligen 10 år sedan jag var i thailand senast och det är väl bara att inse att det numera nog är ganska likt övriga turistghetton i världen, men i närheten av kanarieöarnas turistorters totalexploatering kommer de förhoppningsvis aldrig att komma.

  Tacka vet jag övriga sydostasien som ännu inte nått thailandstatus men framförallt Australien och Nya Zeeland ( som är en he-vetes resa till men alldeles sagolikt gudomligt vackert och trevligt)
   
 6. xerxses

  xerxses Medlem

  Hmm..tog upp en grej på en annan tråd som tydligen hamnat här..

  Jag gillar Kanarieöarna lika mycket som er det var inte det frågan gällde men är Gran Canaria bra med automatik för att många reser dit?

  Så fort det finns andra resmål tillgängliga Medelhavet så reser inte många till dit. Kanske är det så att det inte finns så många närbelägna resmål vintertid att vraka emellan som sommaresorna. Så kolla på statistiken sommartid kring Medelhavet.

  Anledningen till att folk reser till Teneriffa/Gran Canaria/Fuerteventura är att de ligger närmre och man kan resa ganska billigt dit. Det finns ofta restresor mm och det tror jag spelar en stor roll.

  Och många har varit där förut, en del återvänder alltid..

  Vänd på det hela skulle Gran ligga där Thailand ligger så skulle inte en kotte åka dit. Thailand har ett enormt resande trots att det ligger så långt bort..tyvärr har det varit oroligheter + tsunamin har spelat en roll för resandet dit...

  Standarden på hotellen i Thailand är helt överlägsen den på Kanarieöarna, samma standard på Gran kostar 10.000 för en vecka minst för en person.. Som en vän sa till mig du bor som en kung du äter som en kung och du shoppar som en kung. Klimatet är bättre vintertid tror att det spelar också en stor roll.
  Turismen hjälper landet speciellt alla småföretagare där med sina rest. affärer osv..att få högre löner standard osv..:)

  Mina resor till andra långväga resmål är ingen motsats till mina resor till Gran Canaria som en del verkar uppfatta det....utan två skilda reseupplevelser..det finns de som alltid åker till Lanzarote och det är väl okay om man vill det..

  Som jag tidigare skrivit så är Gran C en ekonomisk frizon med speciella avtal..bla anses öarna med sina tull och skatteregler för varor och tjänster som gynnat...så de tillhör inte EU på samma sätt, alltså inte samma spelregler som övriga EU ..varken när det gäller löner och andra avtal..

  Kanarieöarna borde vara mycket billigare men det är det inte och det beror inte på spanjorernas lönelägen.
  Priserna på Gran är samma på spanska fastlandet alltså inom EU, hur kommer det sig? Är det så att arbetarna på öarnahar högre löner?
  Knappast..priserna på mat osv är som här hemma I Sverige diffen är marginell....och många andra daglig varor kläder osv..är dyrare...kommer dessa priser jobbarna till del på öarna?

  Så att man reser till Kanarieöarna innebär inte att man inte kan tycka om andra länder trots att det finns problem där, att folk är fattiga osv..

  ha det alla forumare/Xerxses.....:)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis