Koala och kackerlackor?

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av Cattis66, 4 april 2007.

 1. Cattis66

  Cattis66 Medlem

  Hej!
  Vi funderar på att åka till Gran Canaria i slutet av oktober och funderar att bo på Koala Garden i Maspalomas. Men efter att ha läst om alla kackerlackor på Tripadvisor och detta hotell funderar vi på att ta ett annat hotell. Tidigare har vi bott två gånger i Bahia Feliz och stortrivts. Barnen är nu 13 & 16 år gamla så vi tänkte bo lite mer centralt men ändå lugnt.
  Om man väljer Koala ska man bo med balkong eller i en Premium lägenhet på markplan? Vi vill helst åka med Fritidsresor.
  Tacksam för alla råd!
  Catharina
   
 2. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hejsan Catharina(fint namn ;))!
  Jag har bott på Blue Star Koala två gånger med mina barn som är 5,12,14 o 16år. De har trivts på Koala. Det finns ju lite för dem att göra med tävlingar och sånt, vid den uppvärmda poolen ( zon 2 tror jag). Kackerlackor har jag sett där senast vi var där. Såg en utanför och en hade krupit in under dörren. Den tog jag en handduk och sopade ut, sen rullade jag ihop en handduk och la för springan mellan golv och dörr. Tycker inte att du ska hindras att åka dit av rädsla för kackerlackor, för inte kryllar det av dem inte. Ett annat tips är att ha något lyse tänt på natten, för det gillar de inte.
  Vi bodde på Monte Feliz i Augusti i fjol för första gången, och vi tyckte att det var mycket trevligare och bättre än Koala, så vi kommer att åka dit igen i Augusti. Det är ju helt en smaksak. Har ni inte varit på Koala kan det ju vara kul att testa något nytt och det ligger ju nära Holiday World och San Fernando Marknaden, det är också ganska nära till Faro2 som är ett shopping center. Badbussar går flera gånger på fm till stranden vid Faro och tillbaka på eftermiddagen. De är gratis. Utrustningen i de vanliga lägenheterna på Koala är inte lika bra som Monte Feliz. Det finns varken kaffebryggare, micro eller osthyvel!
  Glad Påsk
  Cattis
   
 3. asa

  asa Medlem

  Hej på er,
  vi bodde på Koala i mars 2004 i en lägenhet med balkong, vilken zon det var kommer jag faktiskt inte ihåg. Jag var inte så jätteimponerad av stället. Det såg mycket finare ut i katalogen än vad det verkligen var. Lägenheterna var dåligt utrustade som cattis2 skrev, och kändes inte så jättefräscha ändå. Personalen var inte så himla trevliga heller. Det var ju en bit ner till stranden, vilket passade oss bra som gärna promenerar. Faro 2, shoppingcentret, ledsnade vi ganska snabbt på. Det var för lugnt där tyckte vi då. Nu när vi har barn kanske vi skulle tycka annorlunda.

  Det här är ju våra personliga åsikter och upplevelser, och det är ju några år sedan vi var där så det har säkert hunnit ändras en del också. Men vi skulle inte bo där igen. Vi är väl kanske lite kräsna :)
   
 4. Cattis66

  Cattis66 Medlem

  Tack för svaren.
  Funderar på att bo på Bahia Feliz i alla fall och hellre göra utflykter därifrån. Eller också blir det Purto Rico eller Purto Mogan. Har ni några synpunkter på de ställena?

  Många hälsningar
  Catharina
   
 5. asa

  asa Medlem

  Hej, och glad påsk på er alla förresten :)
  Jag har inte bott i varken puerto mogan eller bahia feliz, men puerto mogan ser väldigt fint ut i alla fall och är nog ett ganska lugnt ställe. Bahia Feliz åker man ju alltid förbi, och det är säkert bra, men stranden ser så dålig ut där. Men om ni är beredda att göra utflykter så blir det säkert bra det med!

  Jag har bott i Puerto Rico och det tyckte jag var bra. Vi höll till på Amadores-stranden som vi tyckte var jättefin, den ligger väl nån kilometer bort från själva centrat i PR och man går längs strandpromenaden dit. Vi bodde nära köpcentrat Europa och där var det lite hålligång på kvällarna och man hittade ju alltid en mysig restaurang att käka på. Det är ju väldigt kuperat i PR så nu när vi har barn tvekar vi att åka dit eftersom vi behöver ha vagnen, men annars skulle jag gärna åka dit igen!
   
 6. Lotta67

  Lotta67 Medlem

  Hej,
  Jag och min familj kom hem från Koala i onsdags. Såg inte en enda kackerlacka på 2 veckor!(Ett tips är att ha tänt i badrummet på natten)
  Hotellet är helt ok, vi bodde med balkong, ej premiumlägenhet, och vi hade både micro och kaffebryggare.
  Vi bodde i zon 2, och där är poolen uppvärmd. Det ligger ju lite långt från stranden, men det går som sagt gratis buss dit.
  Annars kan jag rekommendera Sunwing Arguineguin, som jag tycker har bättre standard än Koala, och det ligger precis vid havet och nära den fina Anfi stranden.

  /Lotta
   
 7. Jonas71

  Jonas71 Medlem

  Kackelackor.........ja visst vi hade en liten stackare som bodde ovanför vårat kylskåp.
  Han gjorde inte en fluga förnär,utan smet snabbt in och gömde sig så fort vi öppnade dörren.
  Vi gjorde heller ingen större ansträngning för att göra oss av med honom då man får räkna med en och annan kackelacka då man reser till GC.
  Våra 4 barn 6,11,12,14 trivdes alldeles utmärkt på Koala och vi kommer absolut att återvända kommande säsong.
  Lugnet på området och ändå närheten till PDI med dess trevliga kvällsvandringar passade oss alldeles utmärkt.
   
 8. Jonas71

  Jonas71 Medlem

  Äntligen!!!!!!!! Tillbaks till Kackelackorna.
  13/12 så invaderar vi Koala igen och det finns inte en Kackelacka som har en chans när Familjen Andersson på 2 vuxna och 4 barn intar hotellet.
  Nu hoppas vi att den något tvivelaktiga Svenska sommaren ska kompenseras.
   
 9. Cina

  Cina Medlem

  glada kackerlacks nyheter sommaren 2007..har aldrig sett så få som sommaren 2007.
  De har inhandlat ett nytt gift från Ryssland som ska har varit jätte bra..det märktes även en het sommar
   
 10. Jorunn

  Jorunn Medlem

  Jeg skal og tilbake til Koala i februar,gleder meg.Håper vi får like bra opphold som i sist(nå i februar)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis