Kommer jag att flyga Spanair mer?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Pellis, 21 augusti 2008.

 1. Pellis

  Pellis Medlem

  Den frågan har jag ställt mig hundratals gånger idag! De flesta vi känner har tänkt på oss idag men vet att vi inte var med på denna flight. Däremot vet dom att det är den vi flyger med till Gran Canaria.
  Känner mig som en häxa - på något sätt har jag kännt på mig att något skulle hända någon gång!!!

  Har tyckt att det är OK att mellanlanda på Barajas men hur många gånger har jag inte stått vi denna gate på väg till och från GC och väntat på försenade plan med "technical problems"! Otaliga gånger, har tappat räkningen! Skraltiga plan och dålig information! Särskilt goda erfarenheter har vi inte av Spanair, ett transportmedel som idag inte är det ens. Sannolikheten att det ska hända igen är väl idagsläget minimalt, men det spelar liksom ingen roll för mig. Jag vrider och vänder tankarna hela tiden. Bara för att en Chrysler Voyager är med om en bilolycka innebär det ju inte att jag aldrig kommer att köra en sån bil! Det är ju ändå farligare att åka bil än flyg...
  Lite svammeltankar från mig så här på eftermiddagen!
   
 2. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Javisst blir det så att man tänker både fram och tillbaka...eftersom man har igenkännande tankar och erfarenhet av väntan och "technical problems" men som sagt det går ju inte att jämföra trafiken på marken och i luften...det är ju så mycket/många fler som drabbas på en och samma gång när det är flyplan.
  Jag förstår din vånda i dag, och att tankarna snurrar runt.
  Ha en bra kväll!

  AnneliH som längtar till solen
   
 3. torpare

  torpare Medlem

  Ja det är förfärligt det som har hänt.
  Samtidigt undrar man om lågprisflyg i det långa loppet leder till försämrad flygsäkerhet. Bolagen sparar på personal och risken är att också underhåll eftersätts.
   
 4. tindaya

  tindaya Medlem

  Hej, i varje fall som jag känner nu kommer detta inte att hindra mej för att flyga - tror man är i ett chocktillstånd den första tiden efter en sådan olycka och sen kommer tillbaka till det normala. Jag visste inte förresten att just det flyget kallas av kanarieborna för "la guagua de la cinco" - fembussen (vet inte om det brukade landa kl.5) för att det var så billigt.
  Anette
   
 5. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Man blir lite fundersam när det snackas om 30år gamla plan.

  När jag åker charter brukar jag gå in och kolla på planen jag ska åka med. Och jag har åkt med A321 dom sensate åren. Senast var planet från 2004-2005.
  Men i vinter ska jag åka en A330 det är det största jag åkt på många år. Men varför kan inte Thomas Cook Airlines skriva hur gamla deras plan är?
  Själv tycker jag det är självklarhet och jag tror det lungnar rädda resenärer?
   
 6. Cina

  Cina Medlem

  Detta gör inte att jag slutar flyga...det är tufft att höra allt och det känns så nära, som du säger Anette kommer det normala tillbaka.Var är man riktigt skyddad. jag kommer att flyga och jag kommer att lita på de som ser till säkerheten på våra flygplan

  Nu är de som finns kvar i livet och är skadade , och till de familjer som förlorat sina kära mina tankar går till.
  Om det gick att backa tillbaka tiden...men det går inte .


  tankar till alla på denna jord
   
 7. Pellis

  Pellis Medlem

  Ja man är nog lite i chocktillstånd! Spanair kan dock inte räknas som lågprisflyg från Arlanda eftersom priserna är bra mycket dyrare än förut. Tror att det är billigare från Madrid till GC...

  Nej, det kommer väl inte att hindra mig från att flyga heller eftersom jag då aldrig skulle komma till min älskade ö med tillhörande boende. Min längtan stillade sig för ett tag i alla fall.

  En gång när jag var så less på att höra om en försening pga technical problems frågade jag en kvinna varför Spanair ALLTID hade technical problems. Tror ni jag fick ngt vettigt svar; nix hon bedyrade att så inte var fallet men just det året (2006) hade jag åkt med Spanair 3 ggr mellan dec-juni och alla gånger var det; technical problems med tillhörande förseningar.

  Tänker på alla anhöriga och sänder dom en stor varm kram. På alla barn som kanske mist sina föräldrar eller tvärtom! Hemska tanke!
   
 8. coconut

  coconut Medlem

  Vi åkte ju så för första gången nu i sommar...å man får ju rysningar när man tänker efter på att det kunde vart vi..Härligt att d inte e ngn man vet från forumet som var me men snackat om huruvida många svenskar det va me tycker jag e orelevant, lika hemskt vilken nationalitet man än har...

  Vi har förr diskuterat på forumet den sorgen ett barn får uppleva om det händer deras mamma eller pappa ngt, håller fortfarande fast vid att om det skulle hända nåt när man flyger nästa gång så är jag gla att alla e med...e jag ego så må så vara...

  Pellis, har läst mig till att risken att det ska hända ngt i luften är mycket mindre än att det händer ngt i trafiken på marken. Att man behöver resa motvarande 10 000 resor innan olyckan skulle kunna vara framme...Låter ju som en klen tröst men än dock...

  Tänker oxå på alla drabbade...
  Ha det gott alla på forumet...Maria
   
 9. chica

  chica Medlem

  Har oxå flugit många gånger med tex. SAS och bytt till Spanair på Barajas för vidare färd mot Malaga samt även till GC från Sundsvall. Har inga speciella erfareneheter av förseningar eller annat så jag kanske haft tur. Såvitt jag förstått så byts alla delar i planen ut eftersom och frågan om ett flygplans ålder ska således inte vara av någon större vikt. Självklart snurrar ändå många tankar nu och självklart är varje förspillt liv lika tragiskt och sorgligt oavsett vart man kommer ifrån. Spanska tidningen El Mundo skriver att den ekonomiska krisen i Spanair lett till brister i säkerheten vilket låter förfärligt och bara inte får vara sant. Spanska regeringen har lovat tillsätta en utredning som ska klargöra alla omständigheter om olyckan. Kramizar till er alla och trevlig helg!
   
 10. Cina

  Cina Medlem

  Jag tror inte att Spanair planen är sämre än andra plan: https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P3gBWz/aldern-har-ingen-betydelse
  Detta har ett annat svar..o detta får utredningen visa.

  Fick en tanke idag..hade den här olyckan skett i Kina tex. Hade jag då blivit lika skärrad, nej ..det är att det är så nära o resan har jag själv gjort under lång tid ..
  Que pena....
  Cina som tycker att det är skönt att det är Fredag...och att det inte är mer än 4 månder tills jag får åka till GC..
   
 11. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Jag håller med dom här ovan som skriver att visst kommer vi att fortsätta att flyga.Hur skall vi annars komma till vårt kära Gran Canaria ? Det uppstår ju alltid en massa spekulationer och nästan hysteri efter en så stor olycka som denna.
  Efter en tid kommer säkert dom flesta av oss att lugna ner sig, även om vi inte behöver glömma olyckan och deras drabbade anhöriga för den skull.
  Att just Spanair hamnar i "skottgluggen" just nu är ju helt naturligt.Men jag tror att en olycka kan drabba vilket flygbolag som helst. Som en pilot uttalade sig på TV i går,"en olycka är alltid en rad eller kedja av olyckliga omständigheter".
   
 12. chica

  chica Medlem

  Håller med Cina om att man berörs känslomässigt mer när man kan relatera något nära. Jag arbetar i Härnösand och läste nu på lunchen i tidningen om en svensk tjej, numera boende på Gran Canaria, som arbetar som flygvärdinna på Spanair.
   
 13. anneghost

  anneghost Medlem

  Ja, jag har ju varit med i den diskussionen och jag har gått på din linje coconut. Kommer aldrig kunna ändra på den känslan.


  Det som gör att jag kan flyga är en intervjuv med en pilot som sa att om det vore farligt att flyga så skulle han aldrig gå till sitt jobb. Så jag tänker på hans ord varje gång jag flyger.... det är ju sant...

  ANNELIE
   
 14. bobo

  bobo Medlem

  Hej,
  Har icke varit så aktiv på denna site den sista tiden MEN,NÄR något så hemskt händer som denna flygolyckor aktiveras sinnena!
  "BUMPEN" + alla andra, en vink ang."hur gamla/var/när/hur/- flygplan!
  www.airliners.net
  för det mästa kan man finna info om "just dit plan"..det är bara att söka!
  Ang. Spanair/MD82= DC-9/1992/=1/2-vägs i sin jetplan ålder=normalbruk/ en medelålders jet så är de flesta flygbolag i färd med att sälja dessa plan till "3-världen",..de börjar vara utförtjänta enligt många västliga standard!
  Airbus A330...kolla även detta exemplar på airliners.net
  PS. Flygtrafiken är jättesäker jämtemot all annan trafik! VÄLJ FLYGBOLAG!
   
 15. Pellis

  Pellis Medlem

  Glömde förresten en sak apropå Spanair och Canarias resa. När vi åkte hem med Spanair i april så var ju min man halvgipsad i benet (så går det när gamla gubbar ska spela fotboll med barn) och behövde två säten alltså ett som man fäller framför. Vi hade fått detta bekräftat från SOS i Danmark. När vi ska starta i Madrid har ju natuligtvis inte detta fungerat utan dom har "sålt" denna extraplats till någon som stod och väntade. Vi fraktades nämligen bakom kulisserna eftersom min man åkte rullstol. En kvinna från SOS som flygit ner till Madrid på morgonen sa när hon fick se maken; Aha det var din stol de sålde. Flygvärdinnorna var otroligt nonchiga...han fick sitta vid nödutgång med extra benutrymme (vilket inte är tillåtet egentligen) under själva flygningen utom vid start och landning. Suck och åter dubbelsuck!!! Att ha en gipsad man vid nödutgången...Kul vid en nödsituation...
   
 16. Cina

  Cina Medlem

  Har tankar till de drabbade..men oxå till besättningen på planet.

  Jag har mycket gott att säga om Spanair..trevlig,vänlig personal ... jag har råkat ut för förseningar vid ett tillfälle sommaren 2007..då fick vi när vi gick ombord en rabatt kupong på 20% att använda vid nästa bokning med Spanair, glömde att använda den i somras men den gäller i 5 år.
  planet vi åkte i somras från Madrid till Malaga var super bra.
  Så jag kan inte säga att allt är inte bara dåligt med Spanair.
  Dios los vendiga
  Cina
   
 17. bobo

  bobo Medlem

  Hej,hmm...de facto så var det ju 2 svenskar(den överlevande finskfödd) ombord.
  Varför måste man godta sådant NÄR DET MED STÖRSTA SANNOLIKHET BEROR PÅ DEN MÄNSKLIGA FAKTORN +++ jätteslarv/av professionella som av trötthet för/av dagliga stressiga arbetsrutiner förbiser det som en människa med sunt förnuft skulle kolla mycket noga pga. rädslan för att dö!

  Ok! planet ifråga är en/var en gammal slagskämpe i den europeiska flygfamiljen MEN med god personal samt fullgod service skulle den ha haft många fina arbetstimmar framför sig!

  I Amerika hände än motsvarande olycka för många år sedan (flygkommisionens slutsats)...beklagligt men för min del har jag för länge sedan bestämt mig att bla. Iberia+SAS är något jag ej sätter mig i fören i yttersta nöd! (tänker icke förklara mig!!! ändå har jag fullgoda grunder för vad jag skrivit)
  PS! Var i flera år bla SAS-fan (mamma arbetade för bolaget)..pappa anv. deras tjänster på 60-70-80 talet ca. 290 dagar i året!Personalen på Iberia har jag inget imot-tvärtom MEN....resten.OBS! finns flera bolag.
  Ändå är jag medlem/och flyger med DC-3 som är 65 år gammalt...och jag är flygrädd!...men inte med det, vet vad servicen samt killarna går för...samt det servade planet!
  Mitt råd är pruta icke på flygpriset om det går ut över säkerheten. Välj flygbolag! Håll Dig ajour över vad/var ifrågavarande bolags personal/flygplan håller sig!
  Flyg är säkrare än något annat fortskaffningsmedel!!!
   
 18. Murvill

  Murvill Medlem

  Bobo
  Nu blev jag nervös!
  Ska flyga med Iberia i höst från Borlänge till GC!
  Menar du att de tummar på säkerheten?
  Åkte med Balkan Hollidays förra året til Bulgarien och var skeptisk innan då också men har aldrig flygit så stabilt, men flygvärdinorna var otrevliga!
  Äh jag får väl dopa mig innan start.
  mvh
  "Murvill"
   
 19. Murvill

  Murvill Medlem

  Nä nu såg jag ju att det är Iberworld som vi ska flyga med!
  Ska jag pusta ut eller ska jag dopas ännu mer:D
  MVH
  "Murvill"
   
 20. tindaya

  tindaya Medlem

  Tyvärr tror jag att Spanair har inte många veckor kvar. sig lär de De höga yttre temperaturerna har tydligen inflytande också på vilket flygbolag det än gäller - men man kan ju inte komma ifrån att just den modellen av det olycksdrabbade spanairplanet är på listan av de som skall antingen moderniseras eller ur trafik . . .
  Hoppas jag inte blir stämd nu av förtal [:eek:)]
  Anette
  :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis