Köpa till extra reseförsäkring eller inte? Det är

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av GeoDivaGirl, 4 september 2011.

 1. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  När man sitter där med bokningen på nätet så trycker man ju säkert in mer än vad man egentligen behöver. Och när man säger NEJ till europeiska reseförsäkringen och läser om allt som ingår där men inte på hemförsäkringen så, då avslutar jag min bokning där och då.
  Jag vill nog fundera lite mer

  Men jag vet inte hur ni uppfattar det men jag känner mig hotad! Boka eller DÖ!

  Jag har en hemförsäkring via mitt fackförbund, vilket blir folksam, där även en reseförsäkring ingår. Är dem omöjlig att ha att göra med? Jag reser inte varje år, det kanske t.o.m dröjer 10 år till innan jag reser igen, exakt vad ska jag göra? Ska jag ta den där hotfulla försäkringen eller? Om jag skadas eller till och med dör.. Kommer någon att hjälpa min son hem då?

  Enligt den Europeiska så ska dem täcka upp ALLT! Gör dem verkligen det?

  Samma fråga som ovan, om något händer mig, finns det någon som ser till att sonen kommer hem igen? Måste han ringa ett nummer och säga: min mamma är skadad, sjuk eller död och hoppas på det bästa då?

  Är den där extra försäkringen verkligen värd den där fantasisumman eller räcker det med hemförsäkringen och EU-kortet?

  Jeanette
   
 2. tjollan

  tjollan Medlem

  Tror att det är så här att om du har tilläget som resebolagen säljer så hjälper deras representanter på plats. Men om du inte har det så tror jag dom kanske inte är "skyldiga" att hjälpa dig även om du får vård via din egna försäkring.
  Händer det mycket så kan det ju vara skönt att ha "någon som hjälper dig på plats".
  Har lite erfarenhet av liknande.
   
 3. farkost

  farkost Medlem

  Vi har Trygg Hansas hemförsäkring med extra resedel och vi har ALLTID fått hjälp på plats.
  Jag har varit inlagd på privatsjukhuset i SA när jag fick influensa, å då fick jag telefonsamtal från SOS om något behövdes.
  Tolkhjälp fanns också 24 timmar dygnet.
  Vi tar aldrig extraförsäkring.
  Men kolla försäkringsvillkoren, eller ring ditt bolag.

  solis
   
 4. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Läste en artikel i en tidning för några år sedan. Och där jämförde dom 2 personer som hade råkat ut för liknande benbrott på semestern och det på samma ort!
  Och den ena hade resebolagets försäkring och den andra hade bara en vanlig hemförsäkring.

  Kommer inte ihåg exakt vad som skrevs. Men den med hemförsäkringen fick klart bäst den bästa servicen och hjälp direkt på plats. Och behövde inte lägga ut en krona på plats! Fick t.o.m extra säten på flyget hem så han fick plats med ett giptsat ben. Men det fick inte den adra med resebolagets försäkring!

  Själv har jag rest med Folksams hemförsäkring med ett extra tillägg. Men har aldrig behövt använda den. Och betalar du resan med minst 50% med ett visakort så har du avbäställningskydd för resan!

  När jag åker till Thailand i vinter så blir det också bara med den försäkringen!!

  Mvh Benny alias Bumpen
   
 5. klara

  klara Medlem

  Vi har betalat extra för en kompletterande försäkring till reseskyddet, som finns i hemförsäkringen. Då försäkrar man bort självrisken, som ligger på 1500 kronor. Dessutom får man hjälp direkt på plats. Jag tackar min lyckliga stjärna, att vi hade reseförsäkring plus, när min man blev sjuk förra sommaren, när vi var utomlands. Det är ju upp till var och en, vad man vill betala för.

  Irene
   
 6. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Detta verkar vara en djungel oavsett hur man ser det!
  Jag tror att jag skulle uppskatta mer om någon som verkligen råkat ut för något skrev. Endera så fick ni hjälp för ett litet problem , alternativt ni fick hjälp hem via SOS i köpenhamn och flögs hem på bår! Vad, vilket hände er, hur eller inte hur fick ni hjälp? Hur mycket lade ni ut på plats? finns det någon försäkring som täcker allt?
   
 7. tjollan

  tjollan Medlem

  Ah hoppas någon kan svara på det. Själv har jag erfarenhet men via näraanhörig och då det inte var jag som blev sjuk så kan jag inte berätta då det är privat.
  Men som du säger det är en djungel.

  En liten detalj är dock har postiviva erfarenheter av Apollo :)
   
 8. xerxses

  xerxses Medlem

  Jag har Folksam och tog ett tillägg till min hemförsäkringen som heter resklar...

  Täcker det mesta även avbeställningskydd..gör man ett antal resor under året så tjänar man lätt in denna försäkring man slipper som sagt betala avbeställningskydd för varje specifik resa och resebolagens försäkringar är väldigt dyra i förhållande till min tilläggspremie på årsbasis..

  Blev sjuk (kan man bli det på Gran C) jovisst fick flunsa på ön för ett antal års sen. Kan man inte tillgodogöra sig sin resa mer en till 50% så får man en ersättningresa eller pengar tillbaka...givetvis behöver man gå till läkare och få doctors certificate läkarintyg vilket jag fick..försäkringen täcker även taxiresor + medecin och övriga utlägg kopplad till sjukdomsbilden..och betalar man med kort så har man en försäkring ytterligare som träder i kraft flygförsening förlorat bagage o dylikt.

  Villkor kan man checka av för det kort man har Visa Mastercard osv. Reser man två tre resor eller mer hyr stuga medmera och köper resebolagen dyra försäkringar (de gäller som bekant enbart för EN specifik resa) och ett antal resor senare så har man kommit upp i en ansenlig summa....:)

  Så mitt tips för att få största möjliga valuta kolla med ert respektive försäkringsbolag vad dom har att erbjuda....men vet man med sig att man inte kommer resa mer de närmsta åren så finns då alternativet med resebolagen....men de har lite luckor i skyddet som man får se upp med...

  //Xerxses
   
 9. cattis2

  cattis2 Medlem

  Jag hade Länsförsäkringars tilläggsförsäkring Tur&Retur när min son blev sjuk nere på Gran Canaria. Han fick åka ambulans och en massa mediciner fick han oxå. Läkarkostnader, ambulansturen o alla kringavgifter fick jag tillbaka när vi kom hem och anmälde det som hänt. Fick även tillbaka en del av resans pris.
  Sist vi var nere, 2010, blev jag sjuk. Insjuknade på flygplanet ner och fick hela veckan förstörd av diverse åkommor. Den gången hade jag beställt tilläggsförsäkringen som resebolaget erbjöd. De betalade allting på plats, läkarkostnader och medicin, taxiresor till öppna apotek mm . När jag sedan kom hem o skickade in läkarintygen så fick jag även resans pris tillbaka.
  Den största skillnaden på försäkringarna är, tycker jag, att om man har resebolagets försäkring så behöver man inte ligga ute med pengar eftersom de betalar ut kostnaden på hotellet.
  Cattis
   
 10. farkost

  farkost Medlem

  Det är nog skillnad på bolag o bolag. Jag behövde inte betala något själv när jag låg på sjukhuset där nere.
  Och när mitt bagage försvann 4 dagar så betalade TH ut pengar efter 12 timmar, direkt till mitt kort.
  Därför är det NOG så viktigt att kolla med sitt bolag vad som gäller för just DOM.

  solis
   
 11. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Min gubbe Benny, råkade ut för akut bukspottkörtelinflammation för några sommrar sen, vi hade bara vår vanliga hemförsäkring med fullt reseskydd, där var det också samma sak, sos hörde av sig flera gånger, han blev inlagd på Clinica roca i SA, det va t.o.m prat på att dom skulle skicka hpnom med ambulansflyg hem, sån tur för mig, så blev det inte så ( menar hur skulle jag klarat flyget själv som e så rädd )[:0] I alla fall fick vi ut varenda öre som vi visserligen lagt ut på plats, men det är väldigt viktigt att man har med kvitto och dylikt hem, jag själv hade t.e.x en hel bibba med taxi kvitto, det blev ju 2 turer varje dag in och hälsa på, Ving ställde upp otroligt mycket på oss, kom till bungalowen och frågade hur det gick med han, o ja verkligen fixade åt oss.

  Då vi blev en vecka sen hem så fixade dom nya stolar till oss på flyget hem, ordnade med rullstol och även fixade så vi slapp stå i incheckningskön när vi skulle hem.

  Marie:)
   
 12. Lasse

  Lasse Medlem

  Vi har just idag fått besked om att vi får tillbaka pengar för förstörda semesterdagar då pojken blev dålig därnere och var tvungen att besöka Clinica Roja.
  Sjukhusbesöket kostade ingenting för oss, och taxiresor och medicin fick vi tillbaka pengarna för därnere direkt, Ving skickade personal direkt till hotellet.
  Vi brukar inte ta extraförsäkring, men när pojken skulle med ville jag att åtmindstonde han och jag skulle ha det, så det blev reseförsäkring med Europeiska...
  Så, det är nog tur i oturen man har nåt slags 6:e sinne ibland, eller hur?
  Men nu när det är bara jag och frugan som åker vet jag inte, men jag ska kolla upp vad vi har för reseförsäkring i hemförsäkringen och sen sätta mig ner och fundera på om det ändå inte är värt de där slantarna när man åker, man lägger ju ner en massa pengar på annat som är onödigt, men å andra sidan kan man ju göra just det om man chansar lite och reser utan just Europeiska reseförsäkring....tills det inträffar nåt alltså..

  Lasse
   
 13. Bumpen

  Bumpen Medlem

  JO varför betala dom hutlösa priserna för en reseförsäkring via resebolagen! När du kan få t.o.m. en bättre reseförsäkring via din hemförsäkring!
  Jag har som xerxses hemförsäkring via Folksam och med extra försäkringen Resklar så har jag ett bättre skydd en ockrande resebolag!  Mvh Benny alias Bumpen
   
 14. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Jag är enig med dig där Bumpen, vi har länsförsäkringar, tycker också det är hutlösa priser med resebolagens försäkringar, så vi har också som sagt via hemförsäkringen jätte bra skydd.

  Skrev ju i tidigare inlägg va Benny (maken) råkade utför där nere, i alla fall fick vi strax efter vi kom hem den gången, en specifikation va all sjukhusvistelse m.m gått på, och om jag inte minns fel kostade det över 200.000[:0] tänk då om han fått åkt sjukhus flyget hem också, som tur slapp han ju detta, stor lycka för mig, vet inte hur jag skulle klarat flyget själv, hade väl bergis varit kvar där nere än då;)

  Marie:)
   
 15. tjollan

  tjollan Medlem

  Jag har en bra lösning vill man ha en extra så köper man det vill ma ninte så köper man inte.:)

  Men seriöst jag (min högst personliga åsikt!) tycker att resedr jag en gång per år max och betalar rätt hyffsat för en resa då får försäkringen följa med. Någon hundralapp hit eller dit av total x-tusen må va.
  Men vem vet jag kan ju ändra mig.
   
 16. Björn

  Björn Medlem

  Kan vara intressant att göra en villkorsjämförelse eftersom det är Europeiska som står bakom den reseförsäkring som är kopplad till mitt VISA-kort. [8D]
   
 17. Emtehed

  Emtehed Medlem

  I brist på vettigare aktiviteter så här på snöndagsmorgonen
  kollade jag upp min hemförsäkring hos Länsföräkringar.
  Extra kostnaden för min "Utökade reseförsäkring" är 420 kr/år
  Fyrahundratjugio kronor per år och då gäller det för SAMTLIGA
  resor gör gör under året. Reslängden är max 45 dagar men kan
  förlängas om man kontaktar Länsförsäkringar innan resan.
  (Vet ej kostnaden för ev. förlängning)

  JanE som är mycket nöjd och har upplevd erfarenhet att det
  fungerade när det behövdes

  PS
  För en två veckors resa skulle det med Europeiska kosta
  1050 kr. Vad det skulle kosta för 6 veckor blir lite för
  svårt för mig att räkan ut :eek:
  DS
   
 18. tjollan

  tjollan Medlem

  Lysnade på P1 idag och av en slump var det just om reseförsäkringar i olika former blandannat om man betalar en resa med (tror det var VISA kort i detta fallet) så gäller det bara för dom personer som är skrivna på den adress vart betalaren av resan bor oavsett om det är nära anhöriga. Kan ju vara av vikt om man har barn skriven på annan adress eller om man betalar för hela familjen med sitt kort men alla är inte skrivna på samma adress som kortinnehavaren.

  Klicka på länken med mycket annat bra att veta och så som rör frågan i denna tråd.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=4607642

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6725423
   
 19. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Hej Tjollan!
  Ja där fick man ju veta lite mer! Men som vanligt när det pratas väldigt mycket och att läsa finstilt text då slirar min hjärna totalt!

  Eftersom jag inte reser ofta och regelbundet så kommer i allafall jag att köpa till den extra försäkringen.

  Vill också passa på att varna för ett nytt sätt att bli rånad på som jag läst på ett engelskt forum.
  En man som är på väg hem en natt hittar en annan man som ligger och vrider sig av smärta på backen. Självklart så går han fram för att hjälpa till. När den hjälpsamme böjer sig ner för att hjälpa till så sträcker den skadade upp händerna och länsar hans fickor. Den skadade reser sig sedan och springer därifrån. Den hjälpsamme upptäcker då att plånbok och mobil är borta. Så var försiktig även när ni ska hjälpa någon!
  MVH Jeanette
   
 20. Rob

  Rob Medlem

  GeoDivaGirl

  Det märks att du är kvinna.....

  De flesta av oss män, kalkylerar med risker i livet.

  Kvinnor vill ofta ha mer kontroll....
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis