Kriminalitet?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av akoi, 9 januari 2007.

 1. akoi

  akoi Medlem

  En undran bara...Hur är det med kriminaliteten på Gran Canaria?
  Nått å vara vaksam över?
   
 2. Jonas71

  Jonas71 Medlem

  Hej!
  Första gången när vi var där 1996 så skulle vi ha en barnfri kväll,så de fick stanna hos morfar medan jag och min fru (Anki) gick ut och roade oss i Playa Ingles.
  Efter Några timmar på diverse uteställen skulle jag betala taxin hem och upptäckte att det inte fanns någon plånbok i bakfickan längre.
  Alltså jag bröt mot regel nr:1 Ha aldrig plånboken i bakfickan.
  Förövrigt så tror jag inte att kriminaliteten är högre på Gran Canaria än på andra semesterorter.
   
 3. Trams

  Trams Medlem

  Peppar peppar ta i trä(å tar mig på skallen), Vi har varit ner några gånger å har aldrig varit med om något sånt. Å har inte hört någon som man känner som heller har varit drabbad!
   
 4. Pellis

  Pellis Medlem

  Tack och lov har vi aldrig råkat ut för något heller men jag tror att man ska vara väldigt uppmärksam! Dessvärre fick jag bekräftat om två överfall på äldre damer runt San Agustin, en på strandpromenaden och den andra på hempromenad från kyrkan. Yngre killar...
  Jag tar aldrig med mig mer pengar än vad jag behöver, kontokorten + körkort lämnar jag i kassafacket om de inte ska användas.
   
 5. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Ja visst är det tråkigt när man blir av med sina saker,men nog är det många damer som utmanar ödet när dom går med sin handväska och gärna utåt gatan. Som det sagts tidigare så låser vi in våra "värdesaker" i kassaskåpet när vi kommer och har aldrig mer pengar med oss än vad vi tänkt göra slut på för gången. Pengarna har alltid min man i en mjuk börs i fram fickan på sina byxor.
  Visst är det trisat med kriminalitet men man får göra det så svårt som möjligt för tjuvarna.

  Karin
   
 6. n/a

  n/a Medlem

  Visst finns det som overallt och tyvarr far man lara sej att det ar sa I hela varlden och speciellt pa turiststallen.Eftersom jag tolkar I ratten sa har jag markt att det ar mest aldre som ar offer for ranarna och ibland gar det valdsamt till om man inte slapper ifran sej sina tillhorigheter.
  Jag vill ater paminna alla om att tjuvar har tusen satt att lura oss pa.De kan komma med en karta som de lagger over dina armar och fragar efter vagen,nar du engagerar dej, passar de pa att sno allt I skydd av kartan.Ett annat satt ar att tranga sej in I hissen redan nar folk anlander,detta hander mest aldre.Hotellen har ingen personal som aker upp med dej och vaskorna.Vid poolen eller stranden ar det sa latt att bli ranad, har finns nastan ingen koll pa vem som ror sej I dessa omraden.En tjuv kan latsas arbeta pa hotellet eller I tradgarden pa de hotellen som bestar av enskilda hus.Slapp aldrig in nan om inte guiden eller receptionen talat om for er att nan ska komma och laga nagot.Pa restaurang kommer de in och sager att de vantar pa fler personer.Servitoren later de satta sej ner och de valjer en plats bakom turisten som har vaskan hangande pa stolen,helst dar det ar trangt..Har sjalv sett det hur en bytte plats pa en nastan tom restaurang for att satta sej dar det var trangt for dar satt damer med vaskor.Honom sag vi till att han forsvann snabbt och han inte rana nan.
  Slapp inte folk inpa er med blommor eller armband,de ar sa snabba pa att rana er sa ni har ingen aning.
  Ge inte pengar till nan pa gatan aven om de sa har en bebis I famnen!!!!!!!!!Har kan folk ga och ata och far hjalp mer an I sverige sa ni ska inte tro pa dessa tiggare som ar otaliga och kan forstora en maltid eftersom det kommer en efter en.
  Nar det ar nan som gor sej rolig pa gatan,kolla da er packning speciellt noga,och forstatt sen att titta pa spektaklet.Det finns de som gor dett for att ni ska inte marka hur en annan under tiden snor er vaska.
  Lamna aldrig saker pa stranden nar ni badar,be helst en annan turist kolla pa sakerna medan ni tar ett dopp annars kan ni fa ga hem utan klader och allt.
  Alltsa bar pa er sa lite som mojligt och aldrig I en ryggsack pa ryggen.Allt ska baras framtill men aven folk med midjevaska har blivit ranade.
  Var narvarande nar ni ar pa semester,roa er men ha ogonen med er och minns att det sallan sker vapnade ran har.De snor for det ar det lattaste sattet att tjana pengar pa om det lar sej att vi turister ar latta offer.
  Man kan inte sluta att resa pa grund av detta,I sverige har det alltid funnits tjuvligor.I femman I goteborg blir man ranad hur latt som helst sa det ar detsaqmma vart man aan befinner sig.
  Men utomlands blir man ju mer sarbar och att behova ga till polisen och annu varre rattegang tar en massa tid har.Jag sjalv fick min vaska stulen I julas pa ett diskotek,har aldrig med mej id-pappren for nar de snor nycklarna sa vet de ju var man bor.Fast polisen sager at man alltid ska ha papprena pa sej.
  Som turist ska man bara alltid I sin ficka numret till att sparra visa och telefon,glom inte det!!!!Detta ska man givetvis inte ha I vaskan utan nara kroppen I nat fack eller ficka.Alla nummer som ar viktiga inklusive lands-och riktnumret.
  Hoppas alla som kommer hit far en trevlig semester utan stolder och annat.
  Men glon inte att ni alltid har ratt till en svensk tolk och det ar kostnadsfritt.Ni behover inte ga med pa en engelsksprakig en om ni inte vill.
  Tack for ordet
   
 7. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Ga in pa sidan VAD KUL ATT FLER HITTAT TILL LAS PALMAS sa kan du lasa om det ran vi rakade ut for den 3 jan kl 0.30 och observera att det inte var nagon undanskymd gata utan pa Paseo Las Canteras, mellan Grisen och Tuppen.
  Till "canaria": Du sager har och pa Las Palmas-sidan att man far svensk tolk i ratten. Det begarde vi, men icke. Vid tva besok pa konsulatet var ingen hjalp att fa. Nar vi delgavs polisens kallelse till identifikation gjordes den pa spanska och vad skulle vi gjort?
  Ranaren som vi skulle identifiera begarde arabisk tolk och fordrojde det hela 30 minuter....Vi begarde svensk tolk men hade "svarat fel" nar delgivaren fragade om spraket. Nar jag sedan gick till konsulatet var det stangt till tiden nar rattegangen borjade.
  Sa se upp, aven pa befolkade gator!!!
  bo-ek
   
 8. callahorn

  callahorn Medlem

  Las Canteras har jag redan första gången jag åkte till kanarieöarna blivit varnad för att vistas på efter mörkrets infall.

  Har aldrig själv blivit utsatt för nått på dom 11 gånger jag varit nere...har iofs hört om det så va aktsam med vad ni har med er

  Mvh Lars
   
 9. trillian

  trillian Medlem

  Har inga egna erfarenheter från Gran Canaria, men generellt tror jag att det är samma på alla turistorter. Ficktjuvar drar sig lätt till turister då de ofta har mycket kontanter i plånböckerna och är allmänt vilsen.

  Dessutom utrsålar inte turister den "auktoritet" och säkerhet som stadens invånare bor i.

  Så, ett bra tips som jag lär mig från andra resor.

  Lämna solhatten och "I love Sweden" t-shirten hemma och byt ut det mot en vanlig keps och någon enfärgar tröjja ;)

  Så länge man håller lite koll runt omkring sig skall det inte vara några problem.

  P.S Gran Canaria är nog rena dagiset vad gäller kriminalitet jämfört med Ryssland. Var i st. petersburg förra hösten och DÄR gäller det att hålla i allt vad man äger. Fickrjuvarna skäms inte för sig där må jag säga.
   
 10. twaxer

  twaxer Medlem

  jag och min kompis blev av med en alldeles för dyr lånad digital kamera, lite bankkort och så vidare en sen natt i playa del inglese.. dock spärrades korten, men kameran fick vi ersätta..
   
 11. n/a

  n/a Medlem

  Visst har ni rätt till tolk men det klart att det är svart att kräva om man inte förstar vad de fragar om.Ska säga dej att här beror allt pa hurdan person man möter vid förhöret.Sen kan det ha att göra med att det hände i Las Palmas,men kom ihag nästa gang:INTERPRETE eller TRADUCTORA ska du säga till dem att du vill ha.och svenska heter sueco pa spanska.
  Alla som läser detta, glöm inte att ni har rätt att fa det och det är gratis.

  Men vad konstigt att inte konsulatet hjälpte till, där vet de att jag arbetar som tolk, det är faktiskt genom dom som jag hamnade i det här arbetet.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis