Laktosfria matvaror

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Kajsa, 14 november 2006.

 1. Kajsa

  Kajsa Medlem

  Jag och min familj ska till GC (sunwing Arguineguin) i slutet av januari. Vi har nyligen fått reda på att en av våra döttrar är kraftigt laktosintolerant och därför bör undvika bla vanlig mjölk och glass, och istället välja laktosfri mjölk och glass baserad på tex soja (hon gillar inte isglass). Är det någon som vet om det går att få tag i sådana produkter på GC?? Tror att de kan fixa en del på hotellet, men vi har tänkt laga en hel del mat själva just för att hon inte ska bli dålig i magen. Tar även tacksamt emot tips om bra matvaruaffärer i närheten av Arguineguin.
   
 2. mysan

  mysan Medlem

  Det är ju så att folk i sydliga länder inte tål laktos därför brukar det inte vara något problem för oss andra laktosintoleranta. Jag vet inte hur känslig din dotter är, jag är själv lakosintolerant men kan äta lite grann av mjölkprodukter ändå (typ en halv deciliter koncentrerad mjölk om vi ska vara exakta). Men det var inga som helst problem på GC i alla fall. Jag hade med mig Laktostabletter hemifrån och när glass-suget blev för stort tog jag mig en glass och ett litet piller. Piller o piller, det är kapslar så om man har barn som har svårt att svälja så kan man öppna kapseln och sprida ut det lilla pulvret i maten. Vanlig mat med vanlig sås var aldrig några problem.

  Detta med laktosintolerans är ju så väldigt induviduellt men har ni testat laktostabletter på henne? De hjälper inte alla men mig har de hjälpt. Ska jag äta en riktig gräddtårta tar jag två tabletter för att vara på den säkra sidan.

  Vet inget om affärer, tyvärr.

  Lycka till i alla fall!
   
 3. rogman

  rogman Medlem

  Kajsa: mycket bättre resort än Sunwing kan ni inte hitta på södra delen av ön i alla fall. Dom e nog klara med de sista reparationerna nu som de höll på med i maj.
  Piller e nog ett bra tips men det finns ju en del bra affärer i Arguinguin, bla en av de större "Super Mercadosarna" på södra ön finns ju mitt inne i stan, SPAR. De har nog laktosfria matvaror. Lilla Spar i Patalavaca vid rondellen har stort sortiment på liten yta.
  Men om ny tar hyrbilen till Atlantico så kan ni någ hitta större utbud på stormaknaden där, Carefour.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis