Lite historia om Bahia Feliz

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Bronzom, 3 juni 2007.

 1. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Här kommer en liten personlig reflextion över Bahia Feliz.
  Jag bodde under slutet av 60 talet och början på 70 i Las Palmas.Jag jobbade bland annat med att sälja bungalows och lägenheter i Arguinegin för byggherren Antonio Gonzales Suarez. Jag åkte ofta förbi den plats som skulle bli Bahia Feliz.
  När man började bygga där frågade vi oss alla" Vem kommer att vilja bo här? Så långt från ALLT ?Ett stenröse med ful omgivning.
  Efter några månader gick det Holländska byggföretaget i konkurs,och allt blev öde. Den moriska stilen av byggnader stod länge som en spökstad. Och vi sade alla " Vad vad de vi sa ..."
  Men så en dag händer något igen, byggfolket började jobba igen, och Bahia Feliz började ta form.
  Är lite osäker men tror det var Fritidsresor som hade gått in med färska pengar.
  Och plöstligt lanserades Bahia feliz som ett fantastiskt nytt och läckert ställe !!Trots att det ligger där det ligger.
  Men med bra marknasföring och läckra kataloger, och säkert fint område så har det funnits länge nu.
  Men jag kan se här på forumet att diskutionen fortfarande går om det är bra eller dåligt.
  Jag kan tänka mig att att man fortfarande tycker att det är "stenröset bort i backen "[8D]  Efter 23 år i Las Palmas,siempre Canarion.
   
 2. Johanna

  Johanna Medlem

  Ja, för oss är ialla fall inte Bahia Feliz "stenröset bort i backen". Första gången jag var där var 1986 eller 1987 och då var lägenhetshotellet Playa Feliz nybyggt. Efter det har vi återkommit med jämna mellanrum och de senaste 5 åren har vi åkt dit varje år. Vi trivs jätte bra i Bahia Feliz. Men som sagt alla delar inte vår uppfattning, men vi är några trogna fans av Bahia här på forumet ialla fall! Eller hur Cattis?!
   
 3. cattis2

  cattis2 Medlem

  Håller med dig Johanna! Tur vi är ett par stycken iallafall som gillar stället.Det är kul att läsa vad andra tycker om stället, och roligt att höra hur det kom till. Vi har nu bara 65 dagar kvar att längta. Ska bli såå himla skönt att komma ner igen. Ska gå till Fran´s Hairsalon och fixa till håret när vi kommer dit, för han var så himla duktig.
  Cattis
   
 4. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Bra att ni inte tar illa upp för mitt lilla inlägg. Var lite orolig för de....bör kanske tillägga att på den tiden när stället byggdes, fanns det ingeting mellan Bahia Feliz och San Agustin. Numera är ju hela kusten full med hotell och aktiviteter.

  Efter 23 år i Las Palmas,siempre Canarion.
   
 5. Mela

  Mela Medlem

  Vem är det som äger bahia Feliz? Spanjor?
   
 6. Peter_W

  Peter_W Medlem

  Jag bodde i Bahia Feliz precis innan sommaren. Det är fina rum
  massagen med Marta var hård men bra i källaren där det finns gym bl.a. Poolområdet är fint, i det lilla centrumet finns det inte så mkt, lite småaffärer, restauranger. Busshållplatsen ligger nära men det kan var en lite hiskelig färd när de åker ut med kusten tycker jag men man vänjer sig. Att åka buss eller hyra bil känns som ett måste tycker jag då jag vill till Anfibeach t.ex. Hotellet ligger uppe på en kulle så har man ngn krämpa eller så så är det inte lämpligt.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis