Ljud språk kurs?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av tjollan, 19 augusti 2007.

 1. tjollan

  tjollan Medlem

  På spanska finns det? Vill lära mig standard fraser och lite vardags ord. Är grammatiskt hopplös och fattar inte sådant tjaffs.
   
 2. Cina

  Cina Medlem

 3. Börje2

  Börje2 Medlem

  Man behöver bara kunna säga una fria cerveza por favor. Och vid barhänget que pasa chica.
   
 4. xerxses

  xerxses Medlem

  Tjollan om du vill lära dig lite vardagsfraser i affären i snabbköpet osv ska du skaffa dig en parlör..finns i bokhandeln och andra ställen där de har böcker... mycket bra de är små så du kan ta med den på resan och ha den i handväskan och kan ta upp och plugga in en fras när du vill..om du har svårt att göra dig förstådd så är den till hjälp...

  Jag började plugga in spanskan på detta viset..senare ville jag förkovra mig mer och pluggade spanska i 2 1/2 år ...och kom upp till konversation..eftersom jag har spanska vänner därnere så var det kul att snacka lite på deras eget språk...men jag vill varna för verböjningarna inte kul alls och första andra tredje person osv lite rörigt..

  Tyvärr så tappar man språket när man inte "lever" i det så jag skulle behöva friska upp mig med ett par resor om inte annat...

  Så en parlör vore säkert bra för dig..
   
 5. tjollan

  tjollan Medlem

  En parlör okey ska spana. Men verb, adjektiv och sådant där är "hieroglyfer" för mig. Hur vet man hur man ska uttala orden? Ja ja Cerveza kan man ju alltid. He he...
   
 6. anneghost

  anneghost Medlem

  Dessa länkar tycker jag är bra. Jag pratar spanska men i och för sig har jag en granne jag pratar spanska med och som jag kan hålla språket levande med. Men jag försöker också läsa spanska tidningar, nyhetssajter på nätet och även sitta själv och skriva spanska istället på svenska...

  http://lexin.nada.kth.se/sve-spa.html

  Annelie
   
 7. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Tycker man det är roligt med ett annat språk så går det ju givetvis lättare.

  Spanska tycker jag är ett väldigt vackert språk. Därför tragglar jag vidare med spanskan...nu måste jag verkligen uppdatera mina "fraser"[:p] men när man ska uppdatera Pdf:er så är det ingen lätt match :)

  Jag har varit runt i bokaffärer och hört mig för om spanska böcker, men det finns inte så många, de säger att det inte är någon efterfrågan på dem..konstigt det är ju det 3:e största språket.

  Om man ska köpa på nätet så är det ju bara Spansk/Engelsk och det är ju inte samma sak tycker jag.

  Men min parlör "Spanska på resan" (Berlitz) har jag nästan läst sönder...den har hjälpt mig mycket..där finns det lite gramatik och det bästa att de har skrivit ut hur det ska uttalas ;)

  När jag har varit på Kanarieöarna har jag inte hittat någon bokaffär och jag undrar om det är någon här som kan ge tips om vart man kan söka efter spanska böcker när man är där? typ pocketböcker. Jag har läst en bok av E.Aliende (tror jag att författaren heter) den var jättebra.

  Jag har varit på Biblioteket också...men jag tycker att det är ganska fattigt med spanska böcker där också. Men där kan man hitta utbildningsböcker....cd skivor...jag har lånat ett par stycken där.
  Jag tror att jag lånade om dem 2gg så är det med diciplinen....


  Anneli
   
 8. Cina

  Cina Medlem

  Bokhandeln El Cotre Ingles har ett jättebra sortiment tycker jag, där har de bra barnböcker, pocket mm.Ta ett besök dit när du kommer ned..// Venga miniña
   
 9. xerxses

  xerxses Medlem

  Vi kom in på en diskussion om språk i en annan tråd om hur olika nationaliteter har lättare eller svårare för bla spanskan...

  Jag tillhör dom som tidigare pluggat lite lingvistik..och rent vetenskapligt så ligger det till på följande vis..svenska danska norska och isländska tillhör den indoeuropeiska språkstammen och finskan som är ett mycket gammalt språk tillhör den finskurgiska språkstammen som är besläktad med lettiskan och ungerskan.. att folk från den språkstammen skulle ha lättare att förstå och lära sig från medlhavsspråkstammen som franskan och spanskan och italienskan finns inget vetenskapligt underlag och belägg för.

  I vår stam finns också grekikskan och även indiskan..men för den skull har vi inte lätt att lära oss dessa språk..eftersom de till sin uppbyggnad enbart har ett släktskap..däremot så påminner franskan och italienskan och spanskan starkt om varann ungefär som norska och svenska danska..det är inte helt enkelt detta och så skulle man gå in och titta på hur samiskan är till sin uppbyggnad som har släktskap med finskan så skiljer sig samiskan stort på just denna punkt átt mycket heter samma sak och samma ord används för samma sak..tex de har varit i skogen de gick till skogen och de kom från i skogen..det skiljer sig bara på ändelsen..blev ni klokare nu...:)
   
 10. Cina

  Cina Medlem

  Här kan du ladda hem ..
  https://www.pimsleur.com/list-of-languages
   
 11. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Tjollan!
  Gå till biblioteket så finns det säkert flera spanska ljudkurser där. Jag lånade innan sommaren då orken och lusten för att läsa lite fanns men den låg o dammade och jag lärde mig nada. Men ett tips bara att det finns att låna, för de är ju inte så billiga.
  Cattis
   
 12. tjollan

  tjollan Medlem

  Jag har köpt enlien ordbok så nu är det bara vänta och hårdplugga i 4 månader. Det närmar sig 4 månader kvar.
   
 13. n/a

  n/a Medlem

  Man säger Una Cerveza fria por favor. Förlåt för påpekandet

  .Dessutom är det bra att kunna säga om det är una caña, una jarra eller una botella som du vill ha.
  salud
   
 14. tjollan

  tjollan Medlem

  Jag dricker mest vin vad heter det då? ;) *kram*
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis