Los Arcos

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av Flash_Rocker, 21 november 2004.

 1. Flash_Rocker

  Flash_Rocker Medlem

  Hej!

  Jag vet att frågan har varit uppe för ngn månad sen eller så men hur är det att bo på Los Arcos?

  Vi är nio personer mellan 53 och 12 som skall vara där mellan 20 Dec - 3 Jan.

  Området verkar onekligen trevligt. Är det trångt vid den uppvärmda poolen vintertid? Är det långt mellan poolerna? Ja, kanske ngn kunde göra en liten beskrivning mer än det som Ving skriver. Jag har även sökt bilder på internet men det va svårt att hitta. Hur som hellst lär det vara 1000 gånger bättre än Las Isas som jag och sambon bodde på förra gången vi var där. Inget hotel jag rekomenderar, men det beror förstås på vad man vill ha.

  Ok, vore kul med lite svar,

  De nio!
   
 2. Los Arcos är ett trevligt ställe, inget hotell utan små bungalows. Jag har bott där ett par gånger och stortrivts. De har säkert fyra pooler, men jag kan inte minnas att någon av dem var uppvärmd. Är det bara varmt och soligt så är det ändå skönt att hoppa i en lagom varm pool. ;)

  Det enda man ska se upp med på Los Arcos är att inte lämna dörren till bungalowen öppen, inte ens för en kort stund. Det förekom många stölder när jag var där, folk hoppade över portarna som finns mot gatan och stal handväskor och annat eftertraktat.
  Såg när jag var nere senast att de har satt upp taggtråd över portarna så kanske det har blivit lite lugnare nu.
   
 3. n/a

  n/a Medlem

  Jodå Los Arcos är helt okay speciellt närheten till restuaranger och barer i Ingles..... man behöver inte åka taxi till nöjeslivet om man så säger...bodde där 2002 och en pool brukar vara uppvärmd...detta är nödvändigt för ouppvärmda pooler på Gran håller ca 15 16 grader på vintern..men är man vinterbadare så är det väl okay he he...trevlig resa.
   
 4. Flash_Rocker

  Flash_Rocker Medlem

  Tack för svaren. Jag tänkte på en sak till, har de safetybox eller ngn liknande förvaring för värdesaker?
   
 5. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Vi ska bo på Los Arcos igen i februari, den trevliga personalen i entrén ger dig en nyckel till en "saftybox" mot deposition, exakta summan kommer jag inte ihåg. Du har även tillgång till internet mot betalning i en liten "hydda" precis vid poolbaren.
  Trevlig resa!

  Anneli
   
 6. Mp Special

  Mp Special Medlem

  Beställ inte frukost:(,vi gjorde det för 3 veckor.....åt de i 4 dagar sen gick det inte mer. Mycke godare att hämta färskt bröd med lite skinka eller chorizo revilla[:p]...spansk korv mycket gott. Finns i butiker där man har manuel köttdisk.
   
 7. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Flash_Rocker hur var Er semester? Vad tyckte du om hotellområdet? Var vädret bra? eller var det något annat som var bättre? Kul om du kan tipsa! Ha de gott!

  Anneli
   
 8. Flash_Rocker

  Flash_Rocker Medlem

  Jodå, vår resa var helt ok. Det blåste kallt vissa dagar... Fast värmen finns ju alltid i luften året om därnere. Los Arcos är ett helt okay ställe. Vi fick stopp i toaletten och översvämning, det tog fem minuter innan de ryckte ut och lagade den. Jag kan hålla med om att frukosten är fruktansvärd, så den blev det bara en dag. Den uppvärmda poolen kändes ganska kall faktiskt! Vi hadE dock tur med regnet, bara en enda morgon silade det ner. Mina föräldrar med bekanta var där nere i Februari och då va tydligen vädret hemskt. En reseladers mamma som bott 80 år på Gran Canaria sa att det va det sämsta vintervädret som hon någonsin kunde minnas, och det lär väl inte säga lite. När vi var där va det ju ganska ok, men man förstår att det tydligen brukar vara betydligt bättre. Jag och sambon va även där sommaren 2003, då det för övrigt kom 50 gradiga ökenvindar, och det va en underbar semester. Det är ganska billigt att åka till Gran Canaria och Teneriffa på sommaren då de flesta Svenskar väljer medelhavet, så vi tänker passa på att åka fler somrar till G.C. och kanske även Teneriffa då vi gillar Spanien & Atlanten bättre än länderna runt Medelhavet. En tur vi gjorde 2003 var till Kaktusodlingen Cactualdea, men det va tyvärr strejk då så vi kanske gör om det en annan gång. Vi hyrde även en bil och for som så många andra till Puerto Mogan och tog en sväng i bergen, Fataga, Teror m.m. Det är kul! Nu i vintras for vi ju i sällskap med 9 personer, och en hel del av dem var barn så på julafton for vi till Aqualand. Taxin från Los Arcos dit va mycket billig, ca 3-4 Euro. Inträdet var 22 Euro för vuxna och 15 (tror jag det va) för barn. Mycket dyrt, det är det inte värt. Jag tror att Aqualand är en anläggning för rika tyskar :eek:) Ok, detta va lite av mina upplevelser, kommer säkerligen att åka dit igen, men kanske blir det en tripp till Teneriffa emellan? Vi får se... ?
   
 9. Zaro

  Zaro Medlem

  Hit kommer manga canarier sjalva,,det ar inte till for rika tyskar. Skolklasser aker hit for att ha det trevligt ibland.

  ZR
   
 10. Flash_Rocker

  Flash_Rocker Medlem

  Ja om du säger det Zaro. Det va ju ganska skämtsamt skrivet det där om rika tyskar. Men det var väldigt dyrt även med svenska mått mätt att gå dit så det gläder mig att det inte bara är turister då. Men jag rekommenderar ingen turist att fara dit iaf, för det är absolut inte värt pengarna enligt mig. Vattenland finns i Sverige med (till betydligt billigare peng), och pooler brukar finnas på hotellen, dessutom finns hela Atlanten att bada i så. Der är inge illa ment, men det finns saker på Gran Canaria som är så betydligt mycket mer prisvärda bara!
   
 11. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Nu har vi kommit hem från ön efter en veckas kanooon väder![8D]. Väderleksrapporterna ska man inte tro så mycket på. När vi tittade så såg det ut som om de hade chansat....sol - måln - regn...inget stämde.[8D] Vi bodde på Los Arcos i en trerummare i ytterkant mot vägen, jag trodde trafiken skulle var mer störande än den var. Bara man stänger alla fönster så funkar det. ;)Eftersom uteplatserna har varierande utseende så får man ta det som bjuds. Vi var 4 st, men vi fick plats att sitta ute men eftersom det var så igenvuxet så gick det inte att utnyttja hela området på vår tomt. Det var påskhelg så var det många spaniorer där så det var "knökafullt" vid poolerna. Jag gillar detta område eftersom det är nära till allt bra personal (kommer på direkten om det är något, t e x stopp i toan eller ngt) så vi åker nog dit igen när vi fått ihop mera cash.[:p]

  Anneli
   
 12. Zaro

  Zaro Medlem

  Agua Sur ett paradis for barnfamiljer , barnen trivs att fa ha lite roligt pa semestern inte bara ligga och sola och simma runt i en bassang, de behover oxo ha de trivsamt, dyrt ar det inte heller.
  jamfor vad det kostar i Sverige. maste testas plus att du far en jatte fin solbranna den dagen.

  ZR
   
 13. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Ja, jag håller med[8D] om Agua Sur, vi var där och det var värt alla pengar. Med rabatt kupong betalade vi 19,5 euro för en vuxen, kollade på Skara Sommarlands hemsida och tycker nog att det ligger på samma prisnivå ungefär. Vi hade två grabbar (16-18 år) de tyckte först att det kanske var för de mindre barnen, men de hade hur kul som helst;) och det är väldig ordning där med badvakter som går runt och kollar så allt går rätt till. Agua Mania var tyvärr under restaurering då men det gjorde ingenting. Det är i alla fall värt sitt besök:D
  Vi åkte taxi dit, vi fick ett tipps om att det skulle bli billigare då och enklare att ta sig hem och slippa passa busstiden. Vi passade på att åka och handla "frukostmat" i San Fernando på den stora Spar butiken med massor av billiga viner och annat som man inte hittar i de små "super mercado" affärerna.:)

  Anneli
   
 14. Flash_Rocker

  Flash_Rocker Medlem

  Ja smaken är som baken, delad... Tur är väl det :)

  Kul att ni hade det bra på semestern och är nöjda med vädret. Jag och sambon fick en liten flicka i lördags så det blir nog ingen resa förräns nästa år. Vi kollade lite priser på hotell som är bra att åka till med mindre barn och det fanns ett riktigt fint ett på Teneriffa som va ett par tre tusen billigare än likvärdigt alternativ både på G.C. o Teneriffa. Men jag har aldrig varit där förut så det kanske har ett dåligt läge...
   
 15. cattis2

  cattis2 Medlem

  Grattis till er och er lilla tjej. Hoppas allt fungerar bra och ha en skön sommar!
  Cattis
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis