Luktminne

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av rogman, 1 februari 2007.

 1. rogman

  rogman Medlem

  Ni gillar att höra om knasiga saker här har jag förstått.
  I så fall, har ni hört talas om luktminne nån gång[?] För mig är det så att när jag längtar mkt så går jag förbi å luktar på samma solkräm (Nivea, lite smygreklam) som jag brukar använda där nere. Då får man en riktig dofttripp.[:eek:)].
  Samma sak händer när man går förbi alla restauranger de byggt hemma i nya centrumet. Foodcourt heter det visst...även där kan jag få en sån dofttripp[:eek:)]. Tycker precis att det luktar som utanför kinakrogen i Puerto Rico.
  Ja, jag sa ju att det var knasigt [8)]

  RogMan[8D]

  Ps. Snart får jag nog en dofttripp bara av att gå förbi muggen...:D
   
 2. anneghost

  anneghost Medlem

  "ler" jag har också doftminne. Jag har en parfym som jag hade med mig när jag var där nere första gången och varje gång jag känner den så pang är jag där nere

  Annelie
   
 3. anamogán

  anamogán Medlem

  Vad kul att höra att det är fler som tänker på "luktminnen". Jag är en sådan där person som ofta förknippar vissa saker med just den händelsen just då om ni förstår vad jag menar. Det kan vara allt från både musik, mat till som du just tagit upp Rogman "luktminne". Jag har också en solkräm som jag brukar ta mig då och då en lukt av för att drömma mig till G.C. Det spelar ingen roll om jag har den på mig när jag solar här i Sverige eller någon annan stans, eller om någon annan har den på sig för den krämen ÄR Gran Canaria för mig och kommer alltid att vara det!

  Ibland när någon har rökt en viss typ av cigarett/Cigarr så kan jag också känna att jag just då är på Gran Canaria (även om jag inte tycker det luktar gott och inte röker själv).

  /Anna:)
   
 4. mysan

  mysan Medlem

  Mer smygreklam.....

  Piz Buin[8D]. När jag var liten och vi var på GC så fanns detta solskydd i tuber av metall. De hade en förmåga att spricka och helt plötsligt hade man creme överallt.
   
 5. cattis2

  cattis2 Medlem

  När vi går förbi pizzerian i centrum här där vi bor, brukar vi just kommentera detta! Det luktar precis som bland alla matställen på Yumbocenter. Alltså, bara att ta en tripp på 50m när längtan blir för stor :).
  Cattis
   
 6. anneghost

  anneghost Medlem

  Ett annat minne är påsarna man får när man handlar. Har fullt med dem här hemma som jag använder då och då. De luktar alldeles speciellt. Samma sak är det när min son får presenter från sin släkt i Chile. De sakerna luktar på ett särskilt sätt som jag alltid kommer att koppla till min resa dit ned.

  Annelie
   
 7. rogman

  rogman Medlem

  Tänka sig att så många har luktminnen...å jag som trodde jag var lite crazy...eller mkt [:p]

  RogMan[8D]

  Ps. har uppdaterat min hemsida för er som e intresserade. Ett nytt avsnitt om Las Palmas + lite nya tips....nya bilder blir det efter min nästa resa (som dock inte e planerad än)
   
 8. Elektrikern

  Elektrikern Medlem

  Instämmer Rogman, har också den där skumma idén att dofta på solkrämerna när man längtar riktigt mycket.. Har en parym jag var tvungen att slänga pga att jag blev fruktansvärt magsjuk på en resa och lukten av den gjorde mig illamående[xx(]
  Samma som du med restauranger, jag brukar käks Ribs med pommfa här hemma och är direkt på El Gaucho Stekhouse. Har inte hittat sånt på FoodCourt och det är Kista Galleria du menar? Har du hittat sånt där..
   
 9. Cina

  Cina Medlem

  Tulipan Negro ..deodorant HM 29:- mm doftar Spanien ..Canaria
  Colinia Nunuco..barn parfym även kan användas av vuxna, ser alltid till att ha en flaska hemma, bara skruva på korken och lukta
  Potaje som vi gör en gång i veckan , bra för lilla magen.
  Gofio som finns skafferiet.Till frukosten
  Mojo Rojo y Verde till fisken..
  Que rico .. lukten från Canaria.
   
 10. cattis2

  cattis2 Medlem

  Tulipan Negro doftar Teneriffa för mig!!
   
 11. rogman

  rogman Medlem

  Elektrikern, jag får dom "minnena" lite överallt..men bland annat i Kista å inne i stan. Testa å gå in från bussterminalen till foodcourten...där händer det grejer i bland
   
 12. anneghost

  anneghost Medlem

  Cina, tänkte fråga dig, har du recept på gofio? Tänkte eventuellt köpa en påse med sådant mjöl nu när jag åker ned men då måste jag ha ett recept också.....
  Kan du hjälpa mig (eller om ngn annan kan det)

  Annelie
   
 13. Cina

  Cina Medlem

  ska idag ringa och påminna min dotter att köpa hem 1 kilo gofio..den tog slut i helgen.

  Recept..vi använder gofion så här: Varm mjölk... plus två till tre msk Gofio (lite oboy/kaffe om man vill).Det är den canariska Oboyen kan man säga..Canariska nationaldrycken ha ha. Mina barn drack det i NAPPFLASKA NÄR DE VAR SMÅ MUMS MUMS
  2:Vi gör ofta Potaje..då tar jag en del av vätskan och blandar den med Gofio...sedan tar du en klick av massan när du ska äta potajen.
  ska ge er fler recept senare // cina
   
 14. tjollan

  tjollan Medlem

  [8D] Vi köper alltid varmkorv i glasburk (dom tyska) som finns i affärerna på G.C Så tala om min förvåning när jag på ÖB i Piteå hittade "GC Korv" för 19:90! Jag köpte två burkar som vi ätit upp! Goda och gran canaria minne i både smak och sinne!
   
 15. n/a

  n/a Medlem

  Hej cocosolja mmmmluktar Gran canaria för mig....kan stå på affären i bland å drömma mig bort....men det härligaste lukten av alla är väl när man klivit av planet och kmt in i vänthallen på GC,den lukten gör mig så glag å jag längtar dit!!!!
   
 16. Cina

  Cina Medlem

  För en kvart sedan fick vi ett telefonsamtal...min dotter var med ett gäng på bergsvandring idag..de hade startat vid 8 tiden imorse..när hon ringde så var hon vid Rogue Noble...allt är så fint och grönt i bergen sa hon och blomoran blommar.Nu är det en otroligt vacker syn i bergen mm mm ...jag hörde hur fåglarna kvittrade där...så lukten kom tillbaka från bergen till mitt sinne och att höra fåglarna kvittra gjorde längtan till Gran Canaria ännu större... // Cina
   
 17. n/a

  n/a Medlem

  Låter härligt....suz
   
 18. ellisol

  ellisol Medlem

  knasiga doftminnen ja..jag får GC längtan av en viss lukt av sopor..det måste väl vara knasigt om något!? =)Lite sopdoft en varm sommarkväll..och vips så är jag i PDI =)
   
 19. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Den här blommbilden är tagen påväg upp på Rogue Noble
  [​IMG]

  Föresten såg jag den hela tiden uppe i bergen. Undrara vad det är för blomma (blommbuske) [?]
  Jag var för annfådd för att känna någon blommlukt :D
   
 20. ellisol

  ellisol Medlem

  Bumpen,är rätt säker på att det är mandelblom..=)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis