Maspalomas-stranden?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av cattis2, 18 mars 2006.

 1. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej!
  Läste i aftonbladet idag att sanden på stranden blåste ut i havet vid stormen i början på Mars. Är det någon som varit där efter stormen som kan tala om hur det ser ut nu, är den mycket förstörd? Kanske nån som har foto på hur det ser ut idag?
  Cattis
   
 2. Zaro

  Zaro Medlem

 3. cattis2

  cattis2 Medlem

  Tack, Zaro!!
   
 4. anneghost

  anneghost Medlem

  Riggan, var du nere på Maspalomasstranden något nu när du var där? Var det står skillnad mot hur det brukar vara? På bilderna på länken som Zaro gav så ser det ganska förstört ut :-(

  Annelie
   
 5. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej, Anneli!
  Vi tog lokalbussen till Maspalomasstranden den 6 mars och då var den inte förstörd. Men det finns ju en liten insjö precis vid stranden och där hade sjön och havet brutit igenom så det var ett djupt dike där.Men man höll på att bygga en gångbro över. Om den har blivit förstörd senare vet jag inget om.
  Kram[8D]

  Riggan
   
 6. anneghost

  anneghost Medlem

  Hej Riggan!

  Tack för svaret. Vi hade tänkt att vi skulle promenera fr San Agustin och så hela vägen. Min faster som jag reser med har aldrig varit på ön så hon ser fram emot att se maspalomasöknen, och den hoppas jag finns kvar. Tack för ditt mail, det vämrde. Jag skriver till dig sedan när jag kommer hem. Nu är det inte många dagar kvar "LER".
   
 7. rogman

  rogman Medlem

  De där bilderna såg ju inte så kul ut. :( Det var en del som såg annorulnda ut än det brukar. Tråkigt.[xx(]
  Dede De Dios gick ju av på mitten under stormen.... stod det på nätet
  Mer som förstödes under stormen[?]
   
 8. Riggan

  Riggan Medlem

  Annelie!
  Jag hoppas du får en lika underbar semester i San Augustin som jag hade.
  Jag har inte gått hela strandpromenaden från S. A. till Masp. Det är lite för långt för mig. Däremot gick vi ofta in till P.I.
  Tycker det är enklare att ta bussen till Maspalomas.Vi brukar gå en bit åt andra hållet och titta på alla fina hotell som har byggts där. Sedan kan man gå så långt man vill i öknen för att sedan vända tillbaka och ta bussen även hem. Trapporna vid P.I. kan ju ta knäcken på vem som helst![8D]
  Eftersom jag hade ryggskott i år så kunde vi inte promenera lika mycket som vi brukar.
  Njut av din vistelse där nere och jag hoppas att din fibromyalgi tar "semseter"
  Kram[8D]

  Riggan
   
 9. Zaro

  Zaro Medlem

 10. rogman

  rogman Medlem

  Inga kul bilder det heller.:(...känner knappt igen mig alls. Om det inte vore för Faros så....
  Men visst är det härligt att gå strandpromenaden om man är frisk vill säga. Trapporna är inte att leka med, nästan lika branta som backarna i Bahia Feliz, från poolen upp till Tres Vidas.(Ni som varit där vet vad jag menar. Jobbigt även utan en seg"pump")[:I]
  Det finns en strandpromenad till som är minst lika fin. Den går från Putte som vi brukar säga (P. Rico) och bort till Amadores underbara sandstrand.

  Om man är i trakterna kring Anfi och mår bra så kan jag rekomendera en brant promenad till "korset" övanför Patalavca som tar ca 40 min för normala. Men för mig tog det en timme[:p]Utsikten är belöningen.
   
 11. anneghost

  anneghost Medlem

  Rogman, den strandpromenade du pratar om till Playa Amadoras är verkligen fin och den är inte så tung att gå.
   
 12. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej, igen!
  Efter att ha tittat på bilderna förstog jag att denna storm hade varit precis efter det att vi åkte hem. Vi kom hem den 8-3. Därför gick jag in och läste nyheterna. Där stog det att 5 m höga vågor hade tagit med sig 400000 kubikmeter sand och då förstår man att vilka krafter havet har. Vad jag förstog av nyheterna skulle man återbygga stranden, men det måste ju ta ett tag innan det är gjort.

  Riggan
   
 13. AnneliH

  AnneliH Medlem

 14. Zingo

  Zingo Medlem

  vi var på gran canaria i början på mars och har inte märkt något alls av nån storm[:0] när skulle detta ha varit?
   
 15. Riggan

  Riggan Medlem

  Den artikel jag läste om att stormen raserat Maspalomasstranden var skriven den 3.3,06????
  Vi åkte ner den 22.02 -08-03-06. Visst blåste det hårt en del dagar men den dagen vi var där märkte vi inget av vad man kan se på bilderna.

  Riggan
   
 16. cattis2

  cattis2 Medlem

 17. Riggan

  Riggan Medlem

  Det känns kontigt att det kan blåsa så mycket bara en bit bort ifrån San Augustin. Det var heller ingen på hotellet som pratade om det. Så därför är det rätt märkligt att vi var där men inte la märke till ovanligt kraftig blåst. Vi är så vana vid att det alltid (nästan) blåser där nere.
  Däremot blåste det mycket den 6-7 mars då en scioroccovind var på väg mot Gran Canaria så det var sand i luften.

  Riggan
   
 18. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej igen!
  Idag stötte jag på en vännina som också varit på G.C. De kom hem en vecka efter oss(15.3) och hade gått flera gånger mellan P.I och Maspalomas och inte heller märkt att det skulle vara så förstört som bilderna visar.
  Kan det var bilder från tidigare i vinter så man hunnit reparera den??????????? Däremot märkte man ju av när tidvattnet kom att stranden var kortare och man fick gå längre upp. Men att stranden slulle vara så förstörd hade inte hon heller sett.
  Vi får väl raporter från er när ni kommer hem igen. Blir ju lite nyfiken hur det verkligen ligger till.[8D]

  Riggan
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis