Mat och fickpengar!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Gia, 15 november 2009.

 1. Gia

  Gia Medlem

  I dag såg jag en jämförelse mellan olika vinterresmål på Afronbladet på nätet. Det finns också en lista på hur mycket pengar man kan räkna med ska gå åt till mat nöjen m.m.(på Aftonbladet plus). Just detta att försöka räkna ut hur mycket pengar som går åt tycker jag är svårt, särskilt när resmålet är nytt för mig. Enligt Aftonbladet skulle man räkna med 952kr per person och dygn till mat och dryck och enligt deras lista så har de räknat med att man har frukost på hotellet. Till detta ska man räkna med 182kr per dygn till solstolar utflykter med mera. Nu frågar jag er vana GC-resenärer stämmer det att man ska räkna med ca 1000 kr per person och dygn? det skulle för mig och min dotter innebära 28 000 kr i reskassa och det känns väldigt mycket.

  Gia
   
 2. tjollan

  tjollan Medlem

  Nja tror det är med god marginal. Det beror ju lite på hur du bor om du kan laga mat själv, vars du vill äta och vad du vill göra. Givetvis ska man inte behöva "tugga på blå naglarna" med 28000 lät mycket i mina öron.
  Ska man fara på turer etc så då går det en del men själv gör vi nte av med så mycket men kanske det beror på att när man har varit där några gånger så vill man (I alla fall vi) bara njuta lugnet och inte flaxa runt för att hinna se allt.
  Men visst maten är inte billig alla gånger nästan som hemma.

  Sök på till exempel på "menu gran canaria restaurants" för att se någon populär restaurangs priser..

  Föresten från det ena till det andra länge sedan vi fick nå info om priser på varor vill minnas en länk där man kunde se diverse butiks priser från Spar eller?
   
 3. Cina

  Cina Medlem

  :);)
  Gia. Vi räknar minst tusen kroner till tusenfemhundra /dygnet. Vill gärna äta ute varje dag..och leva litte bättre när man är på semester
  Visst låter det mycket kanske....på Canaria har det inte blivit billigare att leva ..det är ganska höga priser där nu.

  Det går att leva billigare. Sol stol behövs ej, laga mat själv glass , dryck ...kan köpas hem. Och äta ute kanske bara en gång om dagen.[:p]
  Ja det finns säkert en hel del knep för att minska på reskassan.[?][?]

  Cina
   
 4. Cina

  Cina Medlem

  ;) glömde och säga vi är 4 personer på den dagskassan
   
 5. Gia

  Gia Medlem

  Tack för svar. Egentligen ville jag inte boka halvpension men nu är jag glad att jag gjorde det. Jag vill verkligen inte laga mat och diska under de 2 veckor vi är på semester, känns som jag inte gör annat här hemma [xx(]. Vi skall åka en bergstur för min dotter har aldig varit på GC förut och jag vill gärna göra om den turen eftersom det är 25 år sedan sist (var på GC SA en v dec -84). Någon sangria ska vi väl unna oss men annars så åker vi mest för att vila och ha det ljummet, ljust och ledigt tillsammans. Jag hoppas vi klarar oss på 10000kr men jag tar väl med mitt mastercard också för säkerhets skull[:p]

  Gia
   
 6. klara

  klara Medlem

  Hej Gia!
  Eftersom du har valt halvpension, kommer du att klara dig galant på de pengarna. Vi var nere på gc förra hösten och bodde då ute i putte. Då hade priserna gått upp så det blev märkbart. Vi gjorde så, att vi bokade all inklusive direkt på hotellet och sedan åt vi ett par kvällar på finare resturanger. Det kändes bra att kunna unna sig den lyxen. Dessutom hade vi koll på reskassan. Det är ju inte så kul, om man ska behöva vända på slantarna när man har semester.

  Ha det riktigt skönt.

  Irene
   
 7. Nenne

  Nenne Medlem

  Hej! Vi brukar räkna med ca 1000 kronor per dag för två och då äter vi i princip alla måltider ute och lever gott och mår bra. Vi brukar oftast åka till Teneriffa och har inte vart på Gran Canaria på 5 år (men ska dit nu i månadsskiftet)men vill minnas att jag tyckte att GC var lite dyrare att leva på.
   
 8. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Visst var det lite billigare att leva på Teneriffa och Lanzarote än på GC´s sydsida. Men Las Palmas var nog billiagste stället jag besökt på kanarieöarna.
  Mina resor när jag åker själv brukar gå på totalt ca:14-15000Kr. Då är det med taxi, Tåg, Taxfree och resa+hotell ca:7500Kr och på resmålet brukar det bli ca 7500Kr. Äter oftast ute men kan äta frulle på rummet ibland. Hyr jag en bil brukar det kosta runt en 400Kr för en dag med bensin och allt.
  Så jag gör nog av 500Kr per dygn. Som det verkar vara flera här som gör :D
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis