Hej Forumfolk! Var inne och kikade på restaurang tips. Wow! Vad flitiga ni är! Och raka vad som är bra och dåligt! Hade verkligen behövts här hemma också.. Nu kommer lite följdfrågor: Vad bör man tänka på? Vilka spanska ord står för : kött, nöt, gris, lever, kanin, fisk osv. Panering? (Då min ena dotter är glutenintolerant)? Friterat? Står de flesta menuer både på spanska och svenska? Eller enbart spanska? Kanske några på engelska? Fortfarande ny på detta..Men förhoppningsvis litelite erfaren om drygt en vecka thihi, när vi är tillbaks. Nä,nu snöregnar det här nere i södra Sverige..suck* kram på er alla Grodan
Hej Grodan I Playa del Inglés har de flesta restauranter menyer på svenska. Även de som arbetar där kan i många fall svenska. Cattis
Vilka spanska ord står för : kött, Carne (även, eller oftast nöt) Nötkött heter annars "carne de vaca" gris, carne de cerdo Får, cordero, eller carne de cordero Kyckling, pollo, grillad kyckling "pollo asado" lever, higado kanin, conejo fisk, pescado (marisco = havsmat skaldjur m.m.) osv. Menyer i turistområden står på alla språk... Men betona gärna att din dotter inte tål gluten, Sin gluten por la niña, por favor..... eller på ren svenska, många förstår...
Hej! Vi kom hem från Gran C för 1½ vecka sedan. En av våra vänner är glutenallergisk men det gick jättebra där nere. Menyerna står på svenska och många pratar lite svenska. Vi hade inga svårigheter att få mat som passade henne. Under de 14 dagarna vi var tillsammans fick hon rätt mat hela tiden. Hon bli jättesjuk om hon får i sig gluten. Så det ska inte vara några problem. Nu var i i San augustin men jaag tror samma gäller överallt. Till efterrätt fick hon alltid in färsk frukt skuren och upplagd mycket trevligt. Så ibland beställde jag det också. Må så gott Riggan som alltid längtar efter sol och värme[8D] Riggan