Matallergi

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av jenper, 3 augusti 2007.

 1. jenper

  jenper Medlem

  Vi har en fråga som vi tror att vi kommer få besvarad på detta GC-rutinerade forum.
  Vi ska resa till Arguineguin och bo på SW nu i Augusti och vår 1-åriga son är mjölk/ägg/fiskallergisk.
  Går det att fråga på restaurangerna vad de tex. har stekt maten i olja/smör? eller om manten innehåller ägg, tex panering. Kommer man få något bra svar?
  Vi pratar inte spanska men gärna engelska eller jämtländska...
  Har läst att det finns barnmatsburkar på GC, dock med annan konsistens som barnen inte alltid gillar.
  Vi planerar att ta med en del mat till honom ner men det vore ju skönt om det gick att handla en del där nere också som man är fritt från det han inte tål.
  Man kanske ska ta med sig en ordlista så man kan förstå innehållsförteckningar.
  Om inte annat så gillar ju sonen pommes frites och popcorn...han kanske kan leva på det i två veckor.[:p]
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Vi är en hopplös familj på allergier och diet. Min man är typ 1 diabetiker sen 6 års ålder och mellan pojken är allergisk mot fisk/ägg/skaldjur idag. När han var 1 år var han även allergisk mot mot mjölk-soyaprodukter. Jag har inte bevandrat mig så djupt i allergidjungeln därnere men jag tror inte att det är ngt problem. Min pojke har alltid kunnat äta vanlig pasta</u> och till det bolognese sås. Pizzakanter mums vad gott, inget barn har dött av att äta pommes i två veckors tid. Finns massor med kycklingrätter som serveras med antingen ris eller pommes. All panering har ägg i sig därnere. I stora butiker finns det stort sortiment på diet/allergimat, Hiperdino, Mercadona och framförallt Carrefour. Vi brukar köpa en korv på glasburk som är god och väldigt lättuggad för en ettåring. Ett bra tips är att Tavegyl är receptfritt att köpa på apoteken därnere. Jag vet ju inte hur allergisk din son är men jag tror inte att det är några problem. En del kan ju inte vistas i samma lokal som fisk tillagas exempelvis.

  Vi är en mardrömsfamilj att bjuda på efterrätt efter en god middag. Inget socker och ägg...[|)]
   
 3. jenper

  jenper Medlem

  Tack för ditt svar!
  Det kommer kanske gå bra ändå där nere med maten. Vi satsar på att ta med oss bara lite mat till minstingen och komplettera med övrig mat där. Bra tips det där med Tavegyl. Jag tror säkert att den här resan kommer att hjälpa oss att få upp ögonen för nya maträtter han kan äta. Men som sagt, ordlista ska jag nog ta med så jag kan läsa innehållsdeklarationerna.
   
 4. AnneliH

  AnneliH Medlem

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis