Meloneras

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av hallonback, 11 februari 2006.

 1. hallonback

  hallonback Medlem

  Vi var ner till Gran Canaria två gånger under 2005.

  Senast var vi till Meloneras och här följer våra tankar och tips som alla kan ha nytta av:

  Vi var där första veckan i december då vi hade kanonväder, ca 25 i skuggan varje dag.

  Hotellet hette Bahia Meloneras och hade en väldigt hög standard, det var ett s.k lägenhetshotell, d.v.s varje lägenhet hade 3 rum o kök, 2 sovrum samt badrum med badkar och balkong i andra våningen, på första våningen kök med kokmöjligheter+vardagsrum samt terass med solstolar och egen trädgård väl avskärmad från grannarna med olika buskplanteringar.

  Från terassen slapp man direkt ut på gatan, dock var det ett järnstaket mot gatan och dörren hade lås.

  Poolområdet hade 2 större samt 2 mindre pooler med poolvakt och bar. Dom flesta hade nog med egna drycker till poolen.

  Området var väldigt lugnt i sej med det pågick byggnadsarbeten i närheten av hotellet och därifrån kunde det komma störande ljud emellanåt när man låg och solade, området är ännu ganska långt under uppbygggnad.

  En sak jag lade märke till var hur dyra alla dom olika parkernas inträde var, tex Palmitos Park hade tydligen höjt inträdet från 17 till 18,5, vi betalade nämligen det lägre på vår förra resa som var i januari samma år, hur som helst är det mycket pengar men också myhcket att se, speciellt för barnfamiljer är ett besök att överväga.

  Man kan ha nytta av att läsa kartorna lite noggrannare, vissa taxichaufförer kan väldigt enkelt blåsa en med olika omvägar.

  Matinköpen gjorde vi på HiperDino i San Fernando, där var prisnivån helt ok.

  Genom vår researrangör skulle vi hyra en bil, eftersom vi var 8 pers var det inte så lätt att få tag i en, till slut så sket vi i researrangörens biluthyrningsfirma och anlitade den som hotellet gjorde reklam för i stället, den var till och med 50 billigare.

  Vi körde in mot bergen, stannade i en liten by som hette Fataga, små souvenirbutiker fanns det gott om men dom sålde samma krims krams som dom andra på hotellorterna, skillnaden var att i Fataga var priset högre.

  Vi åt på en restaurang i Fataga, minns inte namnet men stället var mysigt och prisnivån ok.

  Som helhet kan jag varmt rekommendera Meloneras som alternativ.

  Skulle gärna fara tillbaka fast meddetsamma om det bara vore möljigt.

  Lycka till alla semesterfirare!
   
 2. klara

  klara Medlem

  Tack för din reseberättelse. Den var intressant att läsa.

  Vi var i Meloneras i i oktober i fjol.

  Vi bodde på en lägenhetsanläggning som heter Cay Beach, som TUI har. Det var en kanonanläggning och den var fyrstjärnig.

  Jag kan också varmt rekommendera Meloneras, om man vill ha en skön semester. Vi tänker återvända dit igen i oktober i år.

  Min make fyller nämligen 60 år, så vi tänker fira hans högtidsdag där. Eftersom vi älskar denna ö, kunde vi inte hålla oss till oktober, så vi har beställt en vecka till sommaren också. Det blir Puerto Rico. Då ska vi bo på J.B.

  Klara
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis