Nackdelen med Gran Canaria

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Pellis, 15 april 2007.

 1. Pellis

  Pellis Medlem

  Det är på sitt sätt härligt att vara hemma men om jag nu måste hitta en nackdel med GC så är det min motion och rörelse som tar stryk därnere. Jag är så programmerad på att träna 3-4 ggr i veckan och därnere sunkar jag nästan ihop totalt. Antingen får jag se det som att det är nyttigt för kroppen att vila men i inte fööör länge. Kan inte springa på morgonen och gymet i San Agustin är inte att tänka på, jympa med hörlurar under en palm - okej men då får jag räkna med att folk tror att jag har fått solsting. Förra sommaren stannade en ambulans och stod där i 10 minuter när jag höll på med min "krigsdans"! Denna gång kom en katt och stannad...satt och vred på huvudet under hela passet, när jag var kvar lommade han iväg åt ett annat håll!
  Hur gör ni andra?
  En vecka, en och en halv vecka går an men när det börjar närma sig två veckor kryper det i mig.
  Många som inte motionerar hemma gör det på semestern, för mig är det tvärtom, jag motionerar massor hemma men knappt något på semestern.

  Lite om ditten och datten en söndagkväll!
   
 2. rogman

  rogman Medlem

  Jag förstår dig Pellis. Men det finns ju massor med sätt att motionera på GC. Stavgång upp i bergen, simma några rundor i poolen, vattengympa eller jogga på stranden.
  Konstigt nog så motionerar jag MER när jag är där.
   
 3. Johanna

  Johanna Medlem

  Vi brukar (eller försöker....) att gå strandpromenaden Bahia Feliz - San Augustin, eller San Augustin - Playa Ingles i rask takt ett par ggr!
   
 4. AnneliH

  AnneliH Medlem

  :D Vad hurtig du är Pellis!!

  Jag får väl säga att jag rör på mig mer när jag är på GC än här hemma[:I], går strandpromenaden, simmar och gör lite gympa i poolen[:eek:)] men jag förtar mig inte, det kan jag inte påstå. ;)

  Anneli
   
 5. anamogán

  anamogán Medlem

  håller med att Pellis är jätte hurtig!

  Själv springer jag kors och tvärs på jobbet så när jag kommer hem är jag helt slutkörd, men jag ser det positivt. Jag får i alla fall lön för min motion.........;):D

  På GranCan blir det lite si och så med motion. vissa dagar mycket och vissa inte lika mycket om man säger så....[:I][:I]

  /Anna :)
   
 6. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej, Pellis!
  Välkommen hem till ett sommarvarmt Sverige.
  Vi har varit på Öland sedan i torsdags och haft över 20 dagar och klarblå himmel hela tiden. Öland är min favaritö här hemma:)

  När det gäller att röra på sig så är det nog så att vi rör oss mer när vi är på GC.
  Dels bor vi ju på ett hotell med många trappor både inom hotellet och när man ska till köpcentrat eller stranden. Sedan går vi ofta strandpromenaden in till P.I. Så vi brukar ha bättre kondition när vi kommer hem[8D].
  Måste bärätta om mina erfarenheter av katter på GC. Vi bor nästan alltid på andra våningen och jag brukar roa mig med att jama som en katt. Som mest satt det ett 20-tal katter nedanför och jamade ikapp med mig[:eek:)]. De kom farande från alla håll och guben min kunde inte annat än skatta åt konserten!!


  Riggan
   
 7. Pellis

  Pellis Medlem

  Ja, jag är ganska hurtig, mår inte bra om jag inte får träna. Promenader räcker liksom inte för mig jag måste få upp pulsen och svettas. Brukar kalla mig själv för idrottsprästen för många biktar sin träning när de träffar mig. Men jag får väl upp i ottan och springa innan det blir för varmt, likaså med jympan, stavgång är också bra men man blir ju borta så länge om jag går i bergen och det går inte.

  Ja, dessa kattor, är verkligen ingen kattälkare men dock djurälskare, tycker de är sååå gulliga när de följer min jympa från början till slut.
   
 8. n/a

  n/a Medlem

  Annu en anledning till att komma till Las Palmas istället.
  Jag tränar nästan varje dag pa gymet som ligger pa själva Canteras promenaden.Om jag vill sa kan jag först promeneda stranden pa ca 3 km fram och tillbaks.Det finns flera gym att välja pa och tva ligger pa Canteras promenaden.Man kan betala per dag om man vill.Manga gar med stavar pa stranden har själv funderat pa att skaffa sadana.Sen är det ju härligt att träna i vattnet men ännu tycker jag att det är lite kallt för det.Vill man springa i Las Palmas sa gar det utmärkt pa Avenida Maritima,den är flera km lang och gar längs havet.Vackert!!

  Puerto Rico är ju ett ställe där man far motionera vare sej man vill eller ej pga alla trappor.
   
 9. xerxses

  xerxses Medlem

  Det där med stavgång är effektivt sägs det men det ser så jönsigt ut så det går bort för min del......

  Föresatser har man alltid innan man åker men de blir inte alltid uppfyllda..som gymträningen på sista resan till San Augustin annars så är det ganska uppbyggande mot allt nedbrytande man ägnar sig åt på ön.[:0]:).jag gillar lite att lattja med rollerblades som är en kul motion men använd skydd om ni vill pröva på man kan slå sig ganska bra..finns en kalasbra bana nere i Maspolamas..testa banan när ni är där om ni gillar den formen av motion.....[8D][8D]
   
 10. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Tänk att motion och träning kan vara ett problem!!?? Varför kan man inte koppla av och ha de skönt, speciellt på Gran Canaria. Livet är väl stressigt och jobbigt i alla fall.
  Mitt råd ! Strunta i trenden med motion och träning.Koppla av, vila, läs en bok, ta en drink och njut av livet.

  Efter 23 år i Las Palmas,siempre Canarion.
   
 11. xerxses

  xerxses Medlem

  Visst kan man åka till Gran C på semester och dra drinkar...och skippa motionen..[8D][8D]

  Men är man van idrottskille som jag mår jag inte speciellt bra utan idrott i längden...just nu är det hårdkörning i gymmet och kombinerat med löpning..och du Pellis testar lite med morgonprom före frukost för att bli mer rippad..verkar helt okay...man blir piggare hela dagen tills eftermiddagpasset i gymmet...:):)

  Men som sagt en veckas vila kan man unna sig i hängmattan..men inte längre för min del....[8D][8D].........
   
 12. Lindfors

  Lindfors Medlem

  Du tycks ha bra koll!

  Finns Swing´s kvar, på Sargento Llagas?
  Umgicks en hel del med Johnny och hans familj när jag bodde där 97-99, men har tappat kontakten.

  Åker ner i december - lågt kvar - men det ska bli kul att se om det finns några gamla bekanta kvar!

   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis