Nu e vi hemma igen!:(

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Trams, 28 juli 2006.

 1. Trams

  Trams Medlem

  Jaha ....Nu har vi kommit hem igen.. Men semestern vart INTE som vi hade tänkt oss...Den lille fick feber,ont i magen förra måndagen. Å magbesvären vart bara värre å värre för varje dag!Vart inlagd på sjukhuset på torsdagen med magplåger som visade sig vara Salmonella...Han vart utskriven nu i måndags...Så nu ska man fylla i en massa papper...Misstänker jag ..Ingen av oss har blivit drabbad av detta innan..
  Men dom dagar som vi hann njuta av var kanon. Men d vart bara besök till stranden 3 gånger å till aqualand..(Det var efter besöket till det sistnämnda som han vart sjuk)
  Så nu får man längta igen tills nästa resa blir av...:(
  Men jag hoppas att ni som åker ner snart eller e nere att ni får en underbar resa!
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Välkommen tillbaka! Tiden går verkligen fort! Vad tråkigt med din lille! Min lilla kille blev ju matförgiftad under sportlovet och låg på Clinica Roca en dag, inget mot en vecka. Måste ha varit jättejobbigt! Vart låg han inlagd? Vi besökte Aqualand och de stora killarna var faktiskt där 2 ggr. Du fick också uppleva de varma vindarnas dagar! Vi hade 42 gr på altanen när vi åkte i måndags och det blåste i ansiktet som en varm hårtork hölls mot en.
  För övrigt levde vi semesterliv med stränder och shopping i Las Palmas. Glass/vin och god mat i stora lass gör att nu måste kroppen trimmas till med jympa och jogging. Min man spelade fyra rundor golf på tre av öns banor, han var jättenöjd. Tänk vad en månad går fort...här hemma släpar sig en månad fram. Ja, nu är det bara att vänta tills nästa gång. Vår nästa inbokade resa blir den 16/12 över jul och nyår, det som sker där emellan vet man inget om annat än att jobb, jympa och höst väntar!
   
 3. anamogán

  anamogán Medlem

  Hej där!
  Tråkigt Trams att läsa det som hände med din lille. Det är verkligen inte kul när ens barn blir sjuka och särskilt inte när man är utomlands på semester! Jag har varit en månad på Mallorca, kom hem i tisdags. Min lille kille på 5 år blev också sjuk. Han fick halsfluss! Innan vi uppsökte läkaren insjuknade han i 40 graders feber och kräktes för han hade problem med halsen. Jag visste att det var halsfluss direkt. Var livrädd att övriga i familjen skulle få detta då det kan smitta men tack och lov hände inte detta! Detta hände nästan direkt när vi kom ner. Tror att det kan ha att göra med klimatändringen eftersom det var jätte varmt 40 grader (kanske mer) och fuktig luft till skillnad från vädret vi lämnade i sverige. Men efter en tråkig 1-a vecka för den lille blev det bättre de sista 3 veckorna och vi fick bada, sola och koppla av precis som vi hade hoppats på.

  Nu längtar man bara iväg igen...så nu är det bara att planera för nästa resa så man har någonting att se fram emot i höst och vintermörkret!

  /Anna
   
 4. Trams

  Trams Medlem

  Hej igen!
  6 åringen låg på Hospital i Las Palmas...
  Det var ingen höjdare för nästan ingen kunde engelska av personalen. Sen så fick vi inte vara med när dom satte droppet på honom. Så han fick vara själv med Läkare å övrig personal som bara kunde spanska....Det var ingen rolig upplevelse för honom. Eftersom han inte e speciellt ofta sjuk hemma heller..
  Jag var till reseledaren å rådfråga vad man skulle göra ,men jag tycker inte att jag fick speciellt mycket hjälp av henne...Det ända hon sa var - D ordnar sig...
  D ända matnyttiga jag fick lära mig var att man ska ha med sig ett kort ifrån försäkringskassan som heter E 111 som visar att man tillhör ett EU land å med d kortet inte ska behöva betala något om man besöker läkare å blir inlagd!
  Men något sånt hade vi inte med oss,men till nästa resa så garanterar jag att d får följa med....
  Nu ska jag försöka fylla i papprerna till försäkrings bolaget så att man kanske kan få tillbaka pengar för dom dagar som vi missade. Så kanske d blir en ny resa till vintern så att den älsta kan få behandla sin Psoriasis då istället..För d vart ju inte mycket solande å badande för honom när lillebror var på sjukhuset!:(
   
 5. tjollan

  tjollan Medlem

  Hm då Gran Canaria och Las Palmas är "fristående från Spaninen" ( om jag ej har helt fel) hade jag fått uppfattningegn att "Eu vårdkortet" inte gäller på Gran Canaria. Ungefär som Gran Canaria har egna regler vad gäller införsel av alkoholhaltiga drycket o.s.v (det är undantag mot Spanien), men kanske någon vet mera och kan informera?
   
 6. Pellis

  Pellis Medlem

  Jo, EU-vårdkortet gäller på Gran Canaria och dess sjukhus som inte är privatägda. När min son blev sjuk så gällde alltså inte kortet på Clinica Roca men jag fick tillbaka utlagda pengar för sjukhus och klädinköp av försäkringsbolaget. Jag betalade dock självrisken. EUkortet är lätt att beställa på Försäkringskassan internetsida.

  Trams - jag hoppas verkligen att din son har repat sig och känner sig bättre. Hoppas att ni får en ny resa i vinter!
   
 7. anamogán

  anamogán Medlem

  Trams,
  Jag har varit utomlands väldigt mycket och de få gånger jag och min familj besökt läkaren har det aldrig varit några problem och inte kostat så mycket, förutom denna gång då vill säga. Det var inga problem att uppsöka sjukvård på den ort vi befann oss men det kostade väldigt mycket för besöket! Jag konstaterade snabbt där nere att jag varit alldeles för "slö" att bry mig om detta E-kort 111 från försäkringskassan. Jag visste att det fanns, men tyvärr skaffade jag inte det innan vi for. Nu fick jag mig en rejäl läxa och jag kommer också garanterat se till att alla i familjen har detta med vid nästa utrikes resa! Så en uppmaning till er alla som ska iväg se till att ha med detta kort för man vet aldrig vad som kan hända på semestern och då är det bra att ha detta kort med sig!

  /Anna
   
 8. tjollan

  tjollan Medlem

  Jag köper alltid reseförsäkring, det är värt dom hundringar det kostar att få hjälp av reseledarna på plats. Plus att förra året var en anhörig inlagd på Clica Roca och där är det suvverän omvårdnad och flerspråkiga personal som översätter.
  EU kortet skaffade jag så fort det kom ut och det är alltid med i börschen i fall attt men glöm ej försäkringar.
   
 9. Trams

  Trams Medlem

  Hej igen!
  Jag köper oxå alltid reseförsäkring genom bolaget som jag reser med. För man vet aldrig vad som händer... Men nu ska man fylla i skadeanmälan.. Å där jag skulle behöva skriva mycket där finns d knappt några rader osv.
  Tjollan jag håller med dig att d e värt dom där hundra lapparna som man betalar.Men man önskar ju att man skulle kunna få lite mer hjälp av rese ledaren när man har betalt så himla mycket.. Istället för du ska se att d här går bra!
  Men men d löser sig till d bästa i alla fall. Nu e d viktigast att han blir frisk så att allt kan återgå till d normala igen. I går kväll hade han 40,2 i temp! Undra om d e salmonellan som spökar eller om d e något annat nu........?
   
 10. tjollan

  tjollan Medlem

  Det är bara att vara "hård" och överklaga eventuella ot dom kan komma med. Det är ju deras jobb(försäkrings bolagens) att i största möjliga mån hålla nere kostnader. Spara kopior på allt du skickar, skicka foton och berätta verkligen ingående i ett personligt brev om era upplevelser. Det är bara att "stå på dig"!!
   
 11. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej på Forumet. Ville bara berätta en sak som vi råkade ut för förra hösten när vi skulle resa hem från GC. Hade tagit en extra reseförsäkring hos Folksam som hette Resklar. När det kom till kritan visade det sig att den inte var värd en enda krona. Vi skulle rest från Gando 15.45 men kom inte iväg förrän på morgonen därpå 05.30, ganska försenade med andra ord. Tågbiljetterna som jag förbokat för hemresan från Arlanda till Mora gällde inte för tåget hade redan gått 10.06 och vi landade 13.10. Jag köpte nya biljetter och skickade in de gamla och de nyköpta för att få ut ersättning från Folksam. Gissa vad svartr blev. Jo, att det var inte jag som var försenad till tåget utan det var flyget som kom för sent därför fick jag ingenting. Gissa om jag blev f-b. Har nu bytt försäkringsbolag till Länsförsäkringar och deras Tur och Retur försäkring för där hade jag fått ut för biljetterna. Ja så kan det gå när man tror att man är försäkrad.
  Karin
   
 12. tjollan

  tjollan Medlem

  SYnd för Er dock var det ju "bara materiella ting" (om du ursäktar uttrycket): Vi fick inom familjen en akut sjukdoms bild och våra erfarenheter av den försäkring vi köpte är bara bra. MEn som sagt det är ju olika.
   
 13. Björn

  Björn Medlem

  Hmm... Oavsett om det gäller materiella ting eller rent mänskliga, så är detta forum en alldeles utmärkt kanal att dela med sig av sina erfarenheter, bra eller mindre bra, just för att andra kanske kan hitta russinen lättare och undvika fallgroparna.

  Kanske ska lägga till att vi aldrig köper extra reseförsäkring eller avbeställningsskydd.
   
 14. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej Tjollan. Förlåt om du tog illa upp och tyckte att jag föringa att ni blivit sjuka,det var inte meningen med mitt inlägg. Ville bara berätta vad vi råkade ut för när vi trodde vi var försäkrade.
  Hoppas att ni mår bra igen,fick själv salmonella på GC 1999 så jag vet hur ont i magen man har.
  Karin
   
 15. tjollan

  tjollan Medlem

  Hm Björn först ! nej jag är inte "irri" och lillakarin 2nej jag är inte förolämpad eller så. Det är det som är det knepiga med nätet man "hör inte" tonläget på pratet. Jag hade dom bästa av intentioner och menade mera att "tur att det var materiella saker" och menade att "tyvärr så hade vi fysiska skador".
  Hoppas att ni inte utgår från att jag är "hård " i tonen för det är jag verkligen inte.
   
 16. Trams

  Trams Medlem

  Hej ! Inte för att den här frågan har något med GC att göra men jag måste fråga ändå.
  Min yngsta fick Salmonella på GC. Å vi åkte hem den 26/7. (Han vart utskriven den 24/7, den 29/7 fick han feber som varierar mellan 38-40,9.
  Är det någon som har erfarenhet att det blir så efter en Salmonella infektion...?(Vi får inte så himla mycket svar av läkarna,för dom har inte så mycket erfarenhet av det)
   
 17. klara

  klara Medlem

  Hej Trams! Jag tycker absolut att du ska uppsöka läkare igen. Jag fick själv salmonella 1974 och kommer ihåg hur sjuk jag och mina syskon var. Det jag kommer ihåg, var hur segt det var innan det gav med sig. Lycka till! Klara
   
 18. Trams

  Trams Medlem

  Hej Klara!
  Vi har varit i kontakt med husläkaren 3 gånger sen vi kom hem Och vi ska dit i morgon igen.
  Jag har letat på internet om Salmonella..Å det som stämmer in på symptomerna e blodförgiftning...Jag ska ta upp det med läkaren i morgon. Man bli ju orolig eftersom han har gått ner ytterligare 1 kg sen vi kom hem .Så han har gått ner 4 kg sen han vart sjuk. Å han hade inte mycket att ta av innan..
  Men d e ju bra att få höra av någon som har erfarenhet av det här.
  Tack för ditt svar!
   
 19. klara

  klara Medlem

  Hej Trams! Jag ska hålla tummarna för er idag. Hoppas det ordnar sig till det bästa. Hälsningar Klara
   
 20. Trams

  Trams Medlem

  Tack Klara ! FÖr din omtanke!/Trams
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis