Nu e vi hemma igen!:(

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Trams, 28 juli 2006.

 1. evaa

  evaa Medlem

  Hej!
  Jag vill bara ge min syn på reseförsäkringar o utbetalningar.
  Enl vår försäkringsman på Länsförsäkringar är man fullt försäkrad
  genom sin hemförsäkring och som tillägg har vi en Tur o Returförsäkring (495:-/år/familj) och denna gäller för avbeställning
  och bagageförlust m.m. I februari 2005 bröt jag foten vid poolen i PI, jag rev till mig Europeiska försäkringskortet som jag hade beställt när jag fick ge mig iväg till sjukhuset. Vår s.k. vaktmästare på området körde mig till Clinica Roca (detta är ett privat sjukhus och där gäller inte försäkringskortet)vården där var bra och gick fantastiskt fort. Tre brott på fotleden innebar operation med plattor och skruvar inopererade! Det enda som stannade
  upp vården var att jag fick vänta på ett fax från försäkringsbolaget
  om att de stod för kostnaderna! En vecka på sjukhus och en massa utlägg inför hemresan ex.vis. hyra av rullstol, taxiresor till hotell o flygplats, taxiresor för min man, alla vårdkostnader hemma i Sverige igen, återbetalning av en veckas semester som vi gick miste om m.m. och när 2 år har gått efter skadan kommer jag att få
  precisera hur skadan försämrat min livskvalitet!!! Jag är helt nöjd
  med hur jag blev behandlad av att bara ha hemförsäkring och kompl.
  Tur o Retur! Reser man 1 gång om året i 2 veckor/2 pers man ca 800 kronor på avbeställningsskydd och reseförsäkring om man ex.vis har tur o returförsäkringen, reser man då flera ggr om året vad blir inte
  det i pengar???? Bättre att ha dessa kronor till något roligare!?
  Detta var en liten berättelse om hur livet kan vara!
  Hälsningar Eva
   
 2. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Eva!
  Tack för din berättelse. Vi åker till GC om 14 dagar och för första gången har jag skippat extra reseförsäkring o avbeställningsskydd genom resebyrån. Jag har precis som du hemförsäkring och Tur o Retur genom länsförsäkringar, så det låter ju lugnande. Jag ialla fall har varit lite nojjig att det kanske inte funkar lika bra, men det verkar det ju som det gör. Hoppas det är bättre med din fot nu också!
  Cattis
   
 3. Björn

  Björn Medlem

  Kolla gärna omfattningen i avbeställningsskydd/försäkring som ingår om du betalar resan med ditt bankkort/kreditkort, vanligtvis jämställs betalning via internetbank med kortbetalning. Som exempel kan jag ju nämna "min" bankkortsförsäkring som i stora drag utöver avbeställningsskydd innehåller reseassistans i samband med försäkringsfall, vårdkostnader och hemtransport, invaliditetskapital vid olycksfall, dödsfallskapital vid olycksfall, försening av allmänt färdmedel, försening av incheckat bagage, självrisk på hem- och husförsäkringen, självrisk på privatbilförsäkringen, självrisk på utländska hyrbilsförsäkringen (om man betalar hyran med kortet), outnyttjat liftkort (kanske inte så aktuellt på GC) samt hole-in-one vid golfspel. Allt detta under förutsättning att jag betalat minst 75% av totala kostnaden för resan med kortet och försäkringen kostar alltså inget extra.
   
 4. evaa

  evaa Medlem

  Hej igen!
  Vill bara kommentera vad gäller bankkortsförsäkringen (Föreningssparbanken, Visakort) och olycksfall så gällde vår endast om man fått invaliditet mer än 22% (vill jag minnas) iallafall jämfördes det med att man fick amputera ett ben vid lårbenet, så min "lilla" skada i foten fick jag ingenting för.
  Men vad gäller avbeställning-bagage m.m. så vet jag de som fått
  igenom detta med sin bankkortsförsäkring.
  Men som jag tidigare sagt så reser man flera ggr per år och är flera i familjen som ingår i hemförsäkringen + Tur o Retur (Länsförsäkringar) så behöver man ju ej varken avbeställningsskydd eller annan reseförsäkring!
  Hälsningar Eva
   
 5. joka1964

  joka1964 Medlem

  Hej!

  Vill bara infoga i debatten om reseförsäkringars vara och inte vara att om man betalar för extra reseförsäkring via resebolaget man åker med så får man hjälp av dem på plats. Något man inte kan kräva om man bara förlitar sig på sin hemförsäkring. Då måste man klara sig helt själv med språk och allt.
  Hälsningar J-O
   
 6. tjollan

  tjollan Medlem

  joka64 precis vad jag menade men inte fick fram. Om det händer något svåre fall så kanske man inte är kapabel att fixa ringa och dona själv. Då kan man alltid få hjälp av resebolaget på plats.
  Det är ingen självklarhet annars om man inte har betala för tjänsten.
   
 7. Björn

  Björn Medlem

  Vad jag vet så finns det inget försäkringsbolag som betalar ut invaliditetskapital om man inte har fått en bestående nedsättning av kroppsfunktion, sen kan den procentuella nivån naturligtvis skilja åt beroende på vilken försäkring man har.
   
 8. evaa

  evaa Medlem

  Ursäkta mig!
  Uttryckte mig kanske konstigt i fråga om invaliditetsersättning
  vid skada. Vad jag menade var: att om man skadar sig och vill ha ersättning så måste man ha en nedsättning med 22 % = ex.vis. amputering av ben vid lårben!
  Detta innebär ju att man inte kan förlita sig på bankkontoförsäkringen! Vad hemförsäkringen ger är ju i stort sett det mesta tänkbara förutom en självrisk, men det är det ju på alla försäkringar.
  Köper man en resa med flyg o bostad så hjälper guiderna på plats till med det mesta, jag fick iallafall jättebra hjälp av Solresors
  "tjejer" på plats, de hjälpte till med alla tänkbara samtal o.d.
  Nästan varje dag fick jag besök av dem på sjukhuset, vilket uppskattades kan jag säga.
  Det viktigaste är att man tar med sig försäkringsnummer och telefonnummer till ditt lokala försäkringskontor.
  Hej igen! / Eva
   
 9. Björn

  Björn Medlem

  Frågan är vad du är ute efter för ersättning, bankkortsförsäkringen ersätter faktiska kostnader, precis som hemförsäkringen, utan självrisk.
   
 10. anneghost

  anneghost Medlem

  Jättetråkigt att din lilla pojke fick salmonella, min erfarnhet av den sjukdomen är vad min mamma fick gå igenom och jag skulle nog gå till läkaren med honom igen. Dels så är det en sjukdom som man måste anmäla att man har haft eller har enligt smittskyddslagen. Jag hoppas att han snart mår bätter.
  Ang försäkringar och dyl så 2003 så var jag ned till gc och ramlade och gjorde illa foten, hade då papprena från FK med mig samt hemförsäkringen och blev körd av en privat person till en klinik i Puerto Rico, precis vid buss-stationen. Där fick vi betala vad det kostade men jag fick tillbaka allt från försäkringsbolaget (läkarkostnaden, utlägg för mediciner, köp av kryckor, till och med det jag fick betala i mobilräkning för att ringa hem och till SOS i Danmark) minus självrisken. Sedan så fick jag väldigt bra service på flygplatsen när vi skulle hem. Det stod en rullstol och väntade på mig och en kille som körde den genom incheckningen, säkerhetskontrolen och raka vägen ut till flygplanet och sedan in i planet. Nu har vi länsförsäkringar + den extra försäkring som de har för resande som det har skrivits om här.

  Annelie
   
 11. Trams

  Trams Medlem

  Hej!
  Vi har varit ett flertal gånger till läkaren sen vi kom hem och han har fått ett sulfa preparat efter läkaren hade pratat med en infektionsläkare. Och efter det så gick febern ner, han hade 38 -40,9 i feber i 11 dagar.
  Så nu är det "bara" aptiten och orken som ska komma tillbaka. Men det vänder nog snart.Hoppas jag. Eftersom han börjar i skolan om 1 vecka.
  Vi fick något papper i från sjukhuset i Las Palmas nu i dagarna. Dom ville ha en kopia på det här europeiska kortet i från f:kassan som tidigare hette E 111. Och jag fick jätte bra bemötande utav en kvinna på kundtjänst. Hon faxade i väg ett tillfäligt sånt intyg till sjukhuset.
  Men jag trodde att Europeiska reseförsäkringar skulle ha den kontakten med sjukhuset nu. Eftersom jag har gjort en anmälan till dom och även till hemförsäkringen. Men det är kanske inte så det fungerar. Men det är ju inte så lätt att veta när man inte har varit med om det här tidigare, hur turerna går.
  Men jag hoppas att jag slipper gå igenom det här flera gånger..Och nu är det europeiska kortet beställt. Så det följer mer nästa gång.!
  Får se nu om man får tillbaka något för resan. För det vart ju inte mycket solande för storebror. Så Psoriasisen är ju inte allt för bra nu. Och värken har kommit tillbaka..Tyvärr..
  Men skönt att höra att det har gått bra för någon som har råkat ut för något tråkigt på semestern..
  //Trams.
   
 12. evaa

  evaa Medlem

  Hej igen!
  Angående bankkortsförsäkringen vill jag återkomma och kommentera
  vad jag egentligen villa komma fram till:
  bankkortsförsäkringen betalar ej ut några vårdkostnader!!
  Därför måste man ju se till att man har ex.vis. en
  hemförsäkring.
  Eva
   
 13. Björn

  Björn Medlem

  Hej Eva!
  Bankkortsförsäkringens omfattning är ju beroende av vilken bank man har och jag tittar naturligtvis på villkoren för den försäkring som gäller när jag betalar min resa med mitt bankkort och som jag skrivit tidigare så ersätter den bland annat vårdkostnader och hemtransport. Vill du läsa villkoren så finns de på nätet.

  /Björn
   
 14. evaa

  evaa Medlem

  Hej igen Björn!
  Jag har Föreningssparbanken och de har Folksam som försäkringsbolag
  och de ersätter inga som helst vårdkostnader bara betalar ut om
  man drabbar av ex.vis. invaliditet med > 20 % eller ännu värre!!
  Jag förstår att det säkert är andra villkor för andra kort..
  Ha en bra dag!
  Eva
   
 15. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej alla!
  För första gången reste jag och mina barn utan resebyråns reseförsäkring, har ju aldrig blivit sjuk utomlands. Tyvärr blev min son sjuk därnere. Han fick lunginflammation. Eftersom jag trodde det var en vanlig förkylning sprang vi ju inte till doktorn direkt, och missade därmed att få tillbaka på försäkringen för förlorade dagar :( . Ambulanstransport, läkarbesök och medicin fick jag betala men det fick jag tillbaka på försäkringen. Måste säga att det var inga som helst problem att få tillbaka pengarna på försäkringen. Postade till länsförsäkringar den 5/9( som de alltså fick den 6e). Jag fick beslut den 7/9 och pengarna insatta på kontot den 8e. Fick tillbaka halva grabbens resa och 1/3 av min. Jag är ganska nöjd ändå! Tyvärr blev ju resan inget att hurra för, men nu är grabben bättre och vi ser fram emot nästa resa istället! Jag har förresten länsförsäkringars tur o retur.
  Cattis
   
 16. Trams

  Trams Medlem

  Det vart inte mycket tillbaka!
  Vi fick den yngsta sonens resa tillbaka å 1000 kr för min resa!!!!Det tycker jag var snålt..Eftersom hela våran vistelse var förstörd!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis