Ospecificerat

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Lennart, 25 mars 2008.

 1. Lennart

  Lennart Medlem

  Hej alla Canaria-älskare.
  Jag har varit medlem i forumet länge och läst inläggen med stort intresse. Vår familj har varit på Gran Canaria vid ett 20-tal tillfällen, först med barnen när dom var små men nu för tiden bara frun och jag.
  Vi åker sista minuten nu på fredag den 28 mars och har enbart ospecat. Man är ju ganska spänd på hotellets läge och kvalite. Det garanteras inte ens toalett på rummet men finns det verkligen sådana hotell numera?
  Vi har bott på många ställen från Bahia Feliz till Amadores och trivts bra överallt. Missar sällan en tur till Anfi-stranden som nog är nummer ett enligt vår mening. När det blåser på andra ställen är vattnet ganska lugnt där.
  Hälsningar Lennart
   
 2. coconut

  coconut Medlem

  Hoppas ni får ett bra ställe trots ospec. Bara å hålla tummarna. Vad ksoatde resan då me tanke på att det va ospec?Å när man åker så, vet man inte ens vart man hamnar då, alltså om man hamnar i San A, Pdi etc...

  Hoppas ni får det toppen iallafall....Good luck....
   
 3. Lennart

  Lennart Medlem

  Hej coconut,
  Vi fick betala 2259 kr per person och då ingår mat på flyget och transfer. Vi åker med Ving och det roliga är att vår dotter är med som flygvärdinna. Förväntar oss litet extra bra service ombord.
  Playa del Ingles är nog vårt favoritställe på ön. Där finns allt.
  Jag brukar kombinera semestern med ett "träningsläger" och joggar (förr i tiden) eller går (numera) minst en mil varje morgon. Njuter verkligen av strandpromenaden till San Agustin och alla härliga trappor.
  Hoppas det varma vädret fortsätter. Litet sol skadar ju inte heller. Det måste märkas att man varit på semester.
  Lennart, som snart lämnar kalla Västerås. Heja VIK, snyft, snyft.
   
 4. Hej Lennart skall bli roligt att få höra när du kommer hem. Vad du hamnade bra eller dåligt. Så du måste berätta för oss.
   
 5. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Hej Lennart!

  Jag har åkt ospecat till kanarieöarna 5 ggr var av 4 till GC. Och jag har inte betalat för något extra (toa, sydsida mm.) på nån av resorna. Och har alltid fått toa i lägenheten. Det känns som att resebyrån försöker tjäna lite extra pengar på billiga resor? :D
  När jag rest själv så har jag hamnat i ett hotellrum. Men när vi åkte 2 har vi fått lägenhet eller bungalow. Och jag har bott på 4* hotell där frukosten ingick t.o.m.

  Jag har åkt specat dom sista 5 åren. Men jag saknar faktiskt spänningen när man landar på GC. Och man får veta var och hur man ska bo :D

  Lycka till och hoppas du får en bra resa
   
 6. rogman

  rogman Medlem

  Låter som en underbar å spännande resa. Billig oxå. Har bara åkt ospec en gång och hamnade då i Bahia Feliz Tres Vidas. Bättre hotell är svårt att finna för så lågt pris. Tror att jag hört någon säga att sånna hotell (u toa) inte finns på Gran Canaria, längre.
  Ni åker ju med Ving så chansen är väl stor att ni hamnar på typ Sunwing eller Dorado eller Green Beach i Arguineguin. Å då har ni ju rätt nära till Anfi ;)
  När ni packar i morgon så glöm inte kameran...
   
 7. klara

  klara Medlem

  Hej Lennart! Jag och min man åkte ospecificerat för första gången i somras. Vi var förvisso på Mallorca, men jag tror inte att det är någon större skillnad. Vi hamnade på ett trestjärnigt hotell i Cala dor, där både frukostbuffe och luftkonditionering ingick. Ni kommer säkert att hamna på någon bra anläggning. Hoppas att ni får en riktigt skön semester.

  Klara
   
 8. Bumpen

  Bumpen Medlem

  När man åker ospecat. Är man inte garanterad att hamna på ett boende som finns i det ordinarie hotell utbudet som resebyrån man åker med har.
  Jag har hamnat på ett ving hotell när jag åkt med apollo. Och även i en lägenhet ingen resebyrå hade.
   
 9. Bronzom

  Bronzom Medlem

  " Vi lovar inte ens toalett på rummet"..ja de säger man ofta från resebyråhåll för att pressa ut någon krona till av ospec gästerna. Jag tror inte det finns något boende på hela Gran Canaria som inte har toalett !!! På andra resmål händer det att det finns enkla rum med gemensam toalett i korridoren.Men de gäller inte på Gran Canaria, där lägenheter är de vanligaste boendet.För resebyråerna gäller det att "mjölka ut" den sista droppen.;)
   
 10. Ingela

  Ingela Medlem

  Ja det är lite som ett lotteri när man väljer att resa ospecat[:p] vi har bara gjort det en gång och hamnade på Monte Felize så vi blev mycket positivt överaskade:D Men det är ju inget Ving hotell

  Vi åkte med Ving i Januari och träfade ett par som åkte ospec då och de hade hamnat på Monte Bello i Puerto Rico. [8D] Förövrigt har jag inte hört någon som varit missnöjd med boendet på GC så det blir nog bra var ni än kommer[8D]

  Glöm inte att skriva om var ni hamnade när ni har kommit hem det är alltid kul att veta:D:D

  //Ingela som önskar er en trevlig resa
   
 11. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej, Lennart!
  Ser med spänning fram emot att få hör var ni hamnar!!
  Jag har goda vänner som åkte ospec. för några år sedan och de hamnade på ett av de lyxigaste hotellen i Maspalomas.
  Sedan hade vi ett par vänner som hamnade över ett nattdisco[xx(]
  Därför har jag aldrig vågat mig på detta med anledning av min svåra tinnitus. Ni kan själva tänka er hur jag skulle må om jag hamnade över ett disco[}:)]:([xx(].
  Så det är nog lite av ett lotteri var man hamnar.
  När vi åkte vecka 8-9 hörde vi många som hamnade i Puerto Rico, men vet ej på vilka hotell.
  Håller tummarna på att du drar högvinsten[8D]. Det blir säkert bra för er!!
  riggan som alltid längtar efter sol och värme


  Riggan
   
 12. 1947

  1947 Medlem

  Hej Lennart [8D]
  Spännande det här med ospecat :D
  Har själv varit iväg 2 ggr ospecat
  senaste året. Mallis första gången
  hamnade i cala bona Sunwing resort
  Bouganvilla toppen.
  Senast i september Sunwing resort
  Arguineguin mycket bra :D
  Kan tillägga att ingen av resorna
  kostade över 1500kr och ändå
  reste jag själv [:p]
  Du kan nog vara lugn Lennart
  och bara gilla läget [:p]

  Lycka till / tommy
   
 13. Lennart

  Lennart Medlem

  Hej igen!
  Nu är man åter i verkligheten. Semesterveckan känns redan avlägsen. Hur blev det då med boendet? Stampat jordgolv? Utedass på gården? Nej det blev ett tre-stjärnigt lägenhetshotell med havsutsikt och tempererad pool!!! Enda nackdelen var ett ganska ensligt läge mellan Patalavaca och Puerto Rico. Anläggningen hette Balito Beach och var helt OK. Rent och snyggt, bra städning och täta handduksbyten. Och sedan den absolut största fördelen, 15 minuters promenad till Anfi Beach, den i vårt tycke bästa stranden på Gran Canaria. Vädret var också kanon hela veckan med sol och 27-30 grader på eftermiddagarna. En dag åkte vi till Amadoresstranden för att se om den var sig lik. Framåt eftermiddagen tog vi en härlig men varm promenad till shoping centret i Puerto Rico för mat och shopping.
  Jag tog som vanligt mina morgonpromenader på ca en timme, den här gången till Arguineguin. Måste säga att jag föredrar strandpromenaden mellan Playa del Ingles och San Agustin.
  Sammafattningsvis: En lyckad semester till en fjärdedel av ordinarie kostnad.
  Lennart
   
 14. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Kul att du fick en lyckad tripp Lennart.
  Håller med dig om att Balito, även om det ligger
  lite vid sidan om, är helt OK och rent och snyggt.
  Och som du säger det bästa av allt när Anfi[8D].
  Gick du övre eller nedre promenadstråket till Arguineguin[?]
  Gick du över bergskammen till Putte[?]
  Kommer det foton snart[?]

  Jan E som gläds med att du hade det bra
  (Nu bara 7 månader kvar till Anfi)

  PS
  Skönt med ett vettigt inlägg och en reserapport:)
  DS
   
 15. Ingela

  Ingela Medlem

  Kul Lennart att ni har haft en bra semester:D Balito Beach verkar vara ett bra hotell (kanske lite väl avsides vad jag förstått)[8D]

  En fråga bara: finns det ingenting runt omkring som t ex restauranger eller måste man ge sig av till Putte för att äta? Fast det kan ju vara rätt trevligt med långa promenader ibland:D:)

  //Ingela som gått flera mil denna weekend i Paris
   
 16. Bronzom

  Bronzom Medlem

  Kul att allt fungerade ! Ja där ser ni att man skall inte lyssna på resebyrån, när dom dom säger "för ett par hundringar" så får ni garanterat toa på rummet.;)
   
 17. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Ingela:
  Det beror på vad du menar med "runt omkring"
  Inom hotellområdet finns en liten affär en poolbar och en
  restaurang.
  På Anfi (10-15 minuters promenad) finns ett flera olika restauranger
  i Patalavaca c:a ytterligare 15 minuters promenad finns ännu ett antal restauranger och barer t.ex. Juke Box
  (läs mer på RogMans hemsida)

  Jan E som "älskar att sprida sina ofantliga kunskaper"[:eek:)]
   
 18. Ingela

  Ingela Medlem

  Emtehed tack för svaret;) Runt omkring är ungifär det jag menar 10-15 minuters promenad[:p] Så det innebär att man har lite att välja på om man åker dit, utan att behöva ta sig så långt varje kväll.

  Amfi trodde jag var helt privat och att restaurangerna bara fick nyttjas av boende där, men tydligen hade jag fel:)

  Jag har ju läst RogMans hemsida några gånger men glömmer så lätt[:p];)

  //Ingela som uppskattar snabba svar
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis