Som min kära vännina från Las Palmas gav mig en gång . Ett alternativ när man är trött på JULMATEN [][] Paella Spansk kycklingrätt För 5 personer. Tillagningstid 1-1½ timme. 1 kyckling på cirka 1 kilo eller kycklingdelar på cirka 600 gram 1 sats saffranris 1 kryddmått svartpeppar 1 vitlöksklyfta eller ett kryddmått vitlökspulver 2-3 deciliter djupfrysta ärtor cirka 200 gram räkor med skal eller 75 gram rensade 1 burk cirka 250 gram musslor 1 röd eller grön paprika Tina, skölj och dela kycklingen i bitar, eller tina kycklingdelarna. Stek dem i stekpanna. Koka saffranriset under tiden. Tillsätt peppar och ev. skalad pressad vitlök eller vitlökspulver samtidigt med saffranet. Låt ärterna koka med riset de sista tre eller fyra minuterna. Skala räkorna. Värm musslorna i sitt spad. Lägg upp riset på ett stort varmt fat. Lägg på kycklingdelarna, musslorna utan spad, räkorna och den strimlade paprikan. Tips! Om kycklingen är stekt eller grillad i förväg, dela den i bitar. Värm dom i lite fett i en stekpanna eller gryta under lock i cirka 10 minuter. Som bjudrätt till många: Koka riset i långpanna i ugnen. Stöt saffran, svartpeppar och eventuell vitlök blandas med vattnet som hälls på riset. Värm stekta kycklingbitar i gryta eller ugn, värm ärtor och musslor var för sig. Lägg kycklingen och andra tillbehör ovanpå riset och servera ur långpannan. [][]Cina
Och det är är hennes Mojo recept..från byn Guia Sås för 6 personer. salt efter din egen smak.. 2 små vitlökar 4 stycken spansk peppar 2 dl olivolja 2 dl vinäger 1 matsked kummin Allt mixas i en bunke till en puréliknande sås. Mojo serveras kall och äts till exempel till potatis och stekt fisk. Mojo kan förvaras i en glasburk med lock. Låt stå i kylskåp. Cina