Paella recept från GC

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Cina, 19 december 2008.

  1. Cina

    Cina Medlem

    Som min kära vännina från Las Palmas gav mig en gång .
    Ett alternativ när man är trött på JULMATEN [:p][:p];)


    Paella
    Spansk kycklingrätt

    För 5 personer.
    Tillagningstid 1-1½ timme.

    1 kyckling på cirka 1 kilo
    eller kycklingdelar på cirka 600 gram
    1 sats saffranris
    1 kryddmått svartpeppar
    1 vitlöksklyfta eller ett kryddmått vitlökspulver
    2-3 deciliter djupfrysta ärtor
    cirka 200 gram räkor med skal eller 75 gram rensade
    1 burk cirka 250 gram musslor
    1 röd eller grön paprika

    Tina, skölj och dela kycklingen i bitar, eller tina kycklingdelarna.
    Stek dem i stekpanna.
    Koka saffranriset under tiden.
    Tillsätt peppar och ev. skalad pressad vitlök eller vitlökspulver samtidigt med saffranet.
    Låt ärterna koka med riset de sista tre eller fyra minuterna.
    Skala räkorna.
    Värm musslorna i sitt spad.
    Lägg upp riset på ett stort varmt fat.
    Lägg på kycklingdelarna, musslorna utan spad, räkorna och den strimlade paprikan.

    Tips!
    Om kycklingen är stekt eller grillad i förväg, dela den i bitar. Värm dom i lite fett i en stekpanna eller gryta under lock i cirka 10 minuter.

    Som bjudrätt till många:
    Koka riset i långpanna i ugnen. Stöt saffran, svartpeppar och eventuell vitlök blandas med vattnet som hälls på riset.
    Värm stekta kycklingbitar i gryta eller ugn, värm ärtor och musslor var för sig.

    Lägg kycklingen och andra tillbehör ovanpå riset och servera ur långpannan.



    [:p][:p]Cina
     
  2. anamogán

    anamogán Medlem

    Cina, tack för det receptet på paellan!
    Ska absolut laga till det någon dag.
    MUMS!!:):)[:p]

    /Anna :)
     
  3. Cina

    Cina Medlem

    Och det är är hennes Mojo recept..från byn Guia

    Sås för 6 personer.


    salt efter din egen smak..
    2 små vitlökar
    4 stycken spansk peppar
    2 dl olivolja
    2 dl vinäger
    1 matsked kummin

    Allt mixas i en bunke till en puréliknande sås.

    Mojo serveras kall och äts till exempel till potatis och stekt fisk.

    Mojo kan förvaras i en glasburk med lock.
    Låt stå i kylskåp.

    Cina
     
  4. anamogán

    anamogán Medlem

    Suveränt Cina!

    Har noterat och skrivit upp i min receptbok! :):)[:p]

    /Anna :)
     

Dela sidan

  1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
    Stäng notis