Pengar

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av vijol, 21 april 2007.

 1. vijol

  vijol Medlem

  Sitter här framför datorn och läser lite. Det lugnar resfebern lite.
  Börjar inse att det är på onsdag allt skall vara packat och klart.[:0]
  Har aldrig varit i Spanien eller GC förut. Men efter att ha läst och tittat på bilder här, så känns det som man har något att se framemot.
  Är en Grekland fantast själv. Om man vågar säga det här.[}:)]
  Men det skall bli kul att uppleva något annat.
  Nu till frågan jag har.
  Är det bäst att ta ut pengar där på Banko automaterna eller skall man växla här hemma? Eller vad?
   
 2. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Hej vijol:) Hoppas du får en härlig semester! Vart ska du? vilken ö? Vilket hotel?... Grekland är ju inte fel heller[:I]
  Jag/vi brukar beräkna ungefär vad vi gör av med och växla hemma, sen om det fattas brukar vi ta ut på Telebancoautomaterna. Vi brukar aldrig ha mer pengar på oss när vi går ut, än vad vi räknar med vad som går åt på just den kvällen....resten får ligga i "saftyboxen".

  Anneli
   
 3. UWF

  UWF Medlem

  Hej Ja Ni har det problemet med att växla pengar! Det är ett av de bästa med att man aldrig beöver växla (utom då man skall sverge)när man reser till länder som förstod att gå med i :DVi har aldrigt tagit tillräckligt med pengar med på en resa har alltid besökt visa automaten då jag har varit på resor har alltid funkat bra
  Ha en bra resa ö. UWF från Finland
   
 4. vijol

  vijol Medlem

  Jo tack hoppas också att det blir en bra resa. Jag ska till Gran Canaria,Arguineguin. Det är en såndär "klimatresa".Så jag ska på på Valle Marina. Men min sambo och son kommer ner senare och ska bo på Sunwing.
  Tack för tipset så då var det dax att klämma in en tur till banken också. Det verkar på er som det går åt en hel del pengar där[:0].
   
 5. Fredrik

  Fredrik Medlem

  Själv fattar jag inte varför man väljer att växla hemma istället för att använda de många uttagsautomaterna där nere som fungerar perfekt. Har hittills heller aldrig blivit lurad (peppar peppar) när vi betalat med kort i exempelvis restauranger.
   
 6. vijol

  vijol Medlem

  Det jag tänkte mest på var väl om man kanske förlorade mycket om det är dålig kurs om man tar ut på telebanco eller om det är avgift?
   
 7. rogman

  rogman Medlem

  vijol: min erfarenhet säger oxå "telebanco", avgift på uttag är ju olika från bank till bank. Handelsbanken (min bank) har ingen sån avgift vad jag vet i alla fall. Finns två telebanco i närheten av Valle Marina, en vid rondellen i Patalavacanära Sunwing och en i Anfis lilla men dyra shoppingcenter.
  Visst går det åt pengar, man brukar inte orka med VMs buffe`mat hur länge som helst. Kvallite´n varierar så ibland blir det besök på närliggande restauranger som tex Los Canarios eller Cueva Pirata. Ca 10-15 euro för en middag med efterrätt/glas vin.
  På lunchen kan man äta på Slow Boat för ca 5-8 euro inkl ris.(ris ingår oftast inte)
  Hoppas du inte glömt kameran, för det finns massor att fota därnere.
   
 8. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag har ica banken och de tar inte ut någon avgift när man tar ut pengar på Gran Canaria (inte heller i grekland)
  Jag brukar växla så mycket som jag tror att vi ska göra av med och om det sedan behövs mera så tar jag ut på telebanco.

  Detta år så gjorde vi inte alls av med så mycket pengar så vi hade en del kvar när vi skulle åka hem. Så då blev det lite taxfree, vilket ungarna tyckte var kul "Ler".

  Annelie
   
 9. Cina

  Cina Medlem

  Jätte bra info.
   
 10. leffe

  leffe Medlem

  Angående pengar hoppas jag de flesta har en moneybox.
  Oumbärlig tycker vi. Ordning och reda på mynten.

  leffe
   
 11. vijol

  vijol Medlem

  Tack för alla bra tips!:)
  anneghost: Får kolla det där med ica.

  China:Tack för tipset. jätte bra sida. precis vad jag letade efter.:)

  leffeHade nog känt mig som en busschaufför med en sådan moneybox.:DFast ordning och reda har aldrig varit min starka sida.[:I]

  Rogman:Så buffen är ingen hit på VM. Slipper man ifrån lite tidigare om man inte äter där då? Eller är dom hårda på att alla ska vara där till kl 18.00?
  Kamran skall jag försöka få med mig. Bra att du påminde mig. Sambon tänkte ta med sig videokamran också. Han har köpt någon ny mackapär där man kan lägga över filmerna till dvd filer eller nått....
  Han sitter och leker med den just nu. Verkar kul.
  Snart bär det iväg![8D]
  (börjar bli lite nervös)
   
 12. rogman

  rogman Medlem

  vijol: Man behöver inte äta alls på VM om man inte vill. Men nån gång varje vecka har de grillkväll, då är de rätt gott faktiskt. Då måste du pröva papas arrugadas (salt potatis) och mojo sås till köttbiten.
  Enda tiden som gäller är 23.00, kommer man efter det så måste man ta det lugnt när man går förbi nattvakten och inte visa hur många man fått innanför västen. Sen kan man fortsätta att skratta på väg till rummet...
  Låter kul med en ny videokamera. Ja resfebern sätter in ordentligt...just nu så är det rätt svårt att sova.
   
 13. vijol

  vijol Medlem

  Aha!
  :D
  Va bra! Det låter juh så himla stängt när jag läser i häftet man fått.
  Sånadär potatisar har jag blivit bjuden på. Kommer ihåg att det var gott.

  Videokamran är jätte gammal, det är bara tillbehören som är nya. Skrattar lite när jag tänker på hur stor den är. Det syns när man filmar med den.Hade man gjort en lapp med SVT och satt på kameran hade folk säkert trott att man filmat för Playa del sol.;)

  Nä måste illa till jobbet nu.
  Två arbetsdagar kvar.............
   
 14. rogman

  rogman Medlem

  Det är strängt, på sätt å vis. Man får inte missköta sig med alkohol i kroppen, då blir man hemskickad på egen bekostnad. Det har hänt några gånger å sen kan man ha svårt att få komma med på en sån resa i framtiden. MEN det är inget arbetsläger, man är ju där för sin egen skull. Å personalen är jätte trevliga, de flesta e fr Norge med en finsk/svensk sjuksköterska samt ev en svensk läkare...
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis