Playa Ingles i maj

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av kerstinj, 20 februari 2006.

 1. kerstinj

  kerstinj Medlem

  Jag o min dotter åker till Playa Ingles i maj med Ving.
  Är det någon som har bra förslag på vilka "rundturer" som är bäst att åka på? Förra gången vi åkte var det ingen grisfest för det var för få svenskar, men hoppas det ska bli i år.:)
   
 2. mysan

  mysan Medlem

  Hej kerstinj!
  Vi, familjen alltså, var också PDI i maj förra året. Jösses vad skönt det var. Lite turister och inte alls trångt[8D]. Några rundturer i resebyråns regi var vi inte med på och grisfesten var inställd, precis som du misstänker.

  Nackdelen med maj var att det blev kanarisk ledighet sista helgen på vår vistelse. Den 30 maj är tydligen någon sorts helgdag på GC och eftersom den inföll på en måndag, så såg man sig hågad att ta ledigt torsd-måndag. Inte så roligt. De spanjorer som "invaderade" vårt hotell betedde sig inte särskilt städat:(. Hade det hänt i Sverige skulle de blivit avhysta. De släpade in "bergsprängare" på löpande band. Två rum ifrån oss spelades det rave-musik på hög hög volym 24-timmar om dygnet, trots tillsägelse från portien. Ska tillägga att vi bodde granne med Yumbo så var vi inte direkt rädda för musik på nätterna, men detta var dygnet runt!
  Ungar som skrek och gapade till sina föräldrar fyra våningar upp "mami", "papi", "juanita" hörde vi dagarna igenom. Poolen var så grisig när dessa "gäster" lämnade hotellet, att ingen ville bada i den. En tjock hinna av sololja glittrade på ytan och man såg inte till botten ens på den grundaste delen av poolen[xx(]. Till och med hotellpersonalen tyckte att det var oerhört stökigt med dessa gäster men eftersom hotellet var så dåligt belagt under denna tid så var det tvunget att ta in fler gäster. Hoppas verkligen att du slipper denna erfarenhet.

  Annat som vi upplevde var inte alls av negativ karaktär.:D Som sagt, lite turister på ön. Några restauranger och affärer hade stängt för semester men det återstod ju några hundra i alla fall. [:p]. Inkastarna var mer vänliga och brydde sig mer om sina gäster. Vi var runt med egen bil och inga turister att tala om vare sig i Puerto Rico eller Puerto de Mogan. Så skönt så skönt!

  Jag hoppas verkligen att ni får en lugn vistelse på ön, och rundturer finns det alltid. Stora öturen är kanon om man inte varit runt innan. Om du har en dotter som är intresserad av hästar så skulle väl ett besök på Sioux City passa. Rätt spektakulärt i alla fall.

  Som sagt, ni får det säkert bra och lugnt! Jag blir oerhört avundsjuk, får vänta till juni och då drar väskorna till Grekland i stället [:eek:)]
   
 3. kerstinj

  kerstinj Medlem

  TACK för långt utförligt svar!:D
  Ja, nu längtar jag jättemycket, ska bli så skönt!
   
 4. Zaro

  Zaro Medlem

  Mysan...hoppas bara inte GREkERNA har semester nar ni ar dar, det kan ju bli problem . Ps canarier vill oxa ha semester.

  ZR
   
 5. anamogán

  anamogán Medlem

  Åh, vad härligt att få åka ner i maj!!!! Personligen tycker jag att maj och sommarmånaderna är bäst på Gran Canaria. Jag vet inte riktigt vilka rundturer som finns men jag skulle föreslå hyrbil istället, om du har körkort, eftersom jag tycker att man är mer "fri" då och kan stanna till när man vill och köra dit man vill. När jag är på något nytt ställe där jag aldrig tidigare har varit brukar jag köpa en karta, hyra en bil och bara köra iväg.....! Förstår att din dotter säkert tycker om PDI men passa på att även se andra ställen när du är där!!

  /Anna
   
 6. mysan

  mysan Medlem

  Hej Zaro!

  Vi for inte illa av vanliga canarier och självklart ska de få vara lediga[8D], men det finns alltid en klick som stör och förstör för andra. Det var inte bara min familj o jag som blev störd utan även canariska familjer på hotellet. Ungdomar som beter sig som dessa gjorde, blir ofta avhysta från hotell, oavsett land. Men av någon förunderlig anledning fick de stanna. Polisen var ett par gånger och sa ifrån men vad hjälpte det... Då förstår du kanske att det var riktigt lattjolajban bland ungdomarna![:p]
   
 7. Zaro

  Zaro Medlem

  Ok..det ar trakigt att alla inte foljer reglerna, canarier, suecos....jag tror jag forstar att det var storande..
  Canarias para siempre..Kramiz

  ZR
   
 8. anni

  anni Medlem

  Tråkigt, vilket hotell bodde ni på?
   
 9. anamogán

  anamogán Medlem

  Jag har inte bott så många gånger i PDI eftersom jag föredrar lugnare ställen. Jag kommer dock aldrig att glömma en vistelse på Doncel. En lördagskväll kom det ett helt ungdomsgäng till hotellet från Sverige. Det festades och spriten flödade varje kväll och natt trots tillsägelser. Det var inte så roligt när man ville sova för att stiga upp tidigt nästa morgon!!

  Måste bara säga återigen att maj är underbar på Gran Canaria! Jag tycker det är trevligt att semestra då bland alla kanarier!!!!!

  /Anna
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis