Postgång

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Axelsson_76, 22 november 2009.

 1. Axelsson_76

  Axelsson_76 Medlem

  Hej!

  Ny här, ska tillbringa vintern på varmare breddgrader. Dock måste jag absolut ha tillgång till snabb post till och från Sverige + snabbt bredband. Bredband lär inte vara något problem, däremot eventuellt postgången. Frågar därför: Hur lång tid brukar brev (inte vykort) ta mellan Sverige och Kanarieöarna? Det lär finnas expressbrev, hur lång tid tar dessa? (Gärna kostnad också, dock inte lika viktigt.)

  Har hört att det finns resebyråer som agerar postfirma, någon som vet mer om detta?

  Tacksam för svar!
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Grattis till att du ska flytta till varmare breddgrader - förmodar att du har valt Gran Canaria:).
  Snabbt bredband går nog att fixa om du är beredd att betala. Det är fortfarande väldigt dyrt därnere per månad. Posten tror jag det är värre med. Att skicka extressbrev med vanliga posten tar tyvärr längre tid än ett vanligt brev - ledsen men jag har provat några gånger och tar har tagit säkert en vecka. Sjukt men så är det tyvärr. Du måste nog nyttja UPS och DHL om det ska går fortare. Vad ska du göra nere på? Blir ju lite nyfiken!
   
 3. Axelsson_76

  Axelsson_76 Medlem

  Jag jobbar som översättare och är geografiskt obunden, fast som det är just nu får jag jobben med vanlig post (inte elektroniskt än så länge) och måste skicka tillbaka med vanlig post. Har ganska korta deadlines så 3-4 dagar åt ett håll är max. DHL/UPS kan jag väl tänka mig, det blir typ ett brev i veckan så även om det kostar några hundralappr gör det inte så mycket, bara det går snabbt.

  Jag ska helt enkelt ha det varmt och skönt [8D] Är ju skönare att jobba i sol och värme än i mörker och kyla :)

  Har inte bestämt mig 100 % för Kanarieöarna, lite därför jag kollar det här med posten. Fick svar från annat håll att det kan ta 5-30 dagar med vanlig post till/från Gran Canaria så... Försöker samtidigt få kunden att övergå till elektroniska handlingar, skulle det lyckas blir jag ju mycket friare då det räcker med internet. Men som det är nu är postgången viktig, får se hur det blir. Har tänkt åka i december men behöver först hitta ett upplägg som säkert fungerar.
   
 4. rogman

  rogman Medlem

  Axelsson 76: Det gör du helt rätt i att flytta ner. Hade jag haft lite mer "balls"(och ett passande jobb) så att säga hade jag gjort det för länge sedan.
  Behöver du en guide, vaktmästare, poolskötare eller fastighetsskötre så hör av dig.:)
  Annars får du ha en underbar vistelse på GC....lite små anekdoter och en å annan bild därnerifrån skulle uppskattas...massor av alla här[8D]
   
 5. Cina

  Cina Medlem

 6. elsueco

  elsueco Medlem

  Har ett konkret exempel.

  I fredags den 20 november skickades det ett brev till mig från Motala och idag den 25 november kom det fram. 5 dagar och det är ovanligt lång tid, men beror säkert på att det skickades en fredag.

  Har varit med om att brev kommit fram på två dagar.
   
 7. Axelsson_76

  Axelsson_76 Medlem

  Wow, tack. Det låter ju lovande. Det kanske går snabbare till/från GC än till/från Teneriffa?
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis