Puerto Rico - Hjälp ?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av marie-w, 8 november 2010.

 1. marie-w

  marie-w Medlem

  Hejsan.

  Vi planerar att åka till Puerto Rico den 25/12 men har nu kollat runt lite och ser att folk skrivit att det inte är lönt för det är kallt och blåsigt?

  Är det någon som vatt i Puerto Rico i slutet utav Dec som kan säg lite hur vädret är ?

  Eller om det är någon som vet något annat ställe på Kanarieöarna som där är fint väder så man kan sola och bada i vinter ???

  Tacksam för snabbt svar
   
 2. SuperMita

  SuperMita Medlem

  Har varit en jul i San Agustin och det var sol och bad. Sen 3 gånger på Fuerteventura över jul och där har det oxå varit sol, bad och varmt. Det är shorts och linne som gäller ungefär som svensk sommar (kanske inte så varmt som i somras ;)

  SuperMita
   
 3. MortenH

  MortenH Medlem

  Om noen sier det er for kaldt i Puerto Rico, vet de ikke hva de snakker om. Puerto Rico er den mest solsikre og minst vindfulle byen (dalen) på Gran Canaria, og trolig på alle øyene.
   
 4. LaSirena

  LaSirena Medlem

  Puerto Rico är känt för att vara ett av de solsäkraste byarna på GC och GC är känt för att ha bäst klimat i världen...
   
 5. MortenH

  MortenH Medlem

  Var det ikke akkurat det jeg skrev, LaSirena?
   
 6. bobo

  bobo Medlem

  Hej,
  Jo Du, som det redan sagts flera ggr.

  1) Solsäkraste stället (micro klimat) det är just PR, statistik säger sisådär 330 dygn av 365 är soligt.

  Blåsigt-kallt osv. Jo Du det är så att på olika ställen innom en 25km radie fågelvägen så kan vädret variera mycket och vissa platser har "sin typiska karaktär året om".

  Östkusten = Från flygfältet ner(Bahia Feliz-San Augustin) mot Playa del Ingles så brukar det blåsa friskt nästan hela tiden/eller blåsa mer en viss tid på dygnet.

  Sydkusten från Maspalomas (sanddynerna) mot Arguinguin-Patalavaca
  kan vädret redan vara soligare och ha sin friska vind men ändå vara för en skandinav rena medel högsommar dagen.

  Puerto Rico har av någon orsak ett micro klimat som mången gång skiljer sig från vädret 10 km bort längs kusten, alltså sol då grannen har molnigt med sol ibland !

  Sista på sydkusten har du Mogan, där områdets uppbyggda turist håla med hamn kallas (GC:s Lilla Venedig). Detta område har för många år sedan av "**** världs organisation" utsätts som värdens hälsosammaste område att bo på.

  Om du tittar på väder info saiter så skall du komma ihåg att deras väderleks prognoser baserar sig på uppgifter som inte stämmer med vädret i PR ! Räkna med bättre i PR och +2-5C varmare.

  Den tid på året du är på väg så kan vädret variera mycket men under en 2 veckors period kan du räkna med att det är 2-3 dagar "s-k-i-t och 5 dagar sol-moln och resten är SOL ! Värmen är ca. 15-18 på morgon kvisten, +22-27C på sena eftermiddagen. När solen går ner ca. kl 18-18.30 så kommer det litet mer fukt med ock tempen sjunker. Normalt sätt så är det på kvällen kl 21.00 tiden +18-21C, natt +17-15C. Alltså helt ok med en pike` skjorta+ en fleez eller tröja på axlarna.
  Med dålig tur kan du räkna med ett 3 dagars oväder från sydväst som du sänt kommer att glömma, men det är en erfarenhet!

  Hälsn. av en som varit där den tiden sedan 1985
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis