Rapport från Los Arkos

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av bosse1949, 4 december 2005.

 1. bosse1949

  bosse1949 Medlem

  Åter från två veckor på Garn Canaria.

  The bad news:
  Om du inte står ut med kackerlackor och myror, bo inte på Los Arcos , Playa Ingles. Man vänjer sej vid dessa nattliga äckliga kryp som man trampar på när man ska till toa på natten och tänker att "låt inte den lilla detaljen förstöra semestern".
  Gränsen var nådd när jag hittade en väl tillagad kackerlacka på tallriken under pizzan på Los Arcos Poolbar. BRRRRRRR!!! och GLÄSH!!! Ingen mer lunch där heller...
  "Skansens" mångåriga underhållare har lagt av. Ingen mer stämning där alltså.

  The good news:Möttes av ett praktfullt åskväder när vi anlände. "Fascinerande"
  Varmt och gött nästa dag och nästan alla dagar. Vi upplevde även kanten av en tropisk orkan som efter en dags gråväder drabbade oss på eftermiddagen. Vinden bara kom och det dånade i palmerna. Man undrade "ska man gå ut och titta eller ska man stanna inne och akta sej för flygande tegelpannor". Några palmer hade gett upp dagen efter. För övrigt var det som vanligt. God mat, bra underhållning och 24 - 48 °C på dagarna. Badat i havet och i poolen. Vad mer kan man begära?

  Bra ställen: Los Arcos resturang, Nye Trollstue och Playa del Sol.
   
 2. bosse1949

  bosse1949 Medlem

  Menade förståss 24 -28 °C Ursäkta...
   
 3. chica

  chica Medlem

  Vad härligt det låter!! förutom "krypen" då. Har varit med om samma sak när jag bodde på Las Olas lägenhetshotell i Playa del Inglés. Allt var toppenbra och det var rent och snyggt men väldigt gott om kackelackor som kikade fram när det blev mörkt. Städerskan sprayade med ett medel men det hjälpte dåligt. Vi fick ha lyset tänt på kvällen när vi gick ut, bara för för att slippa se hur de invaderat lägenheten när vi kom åter. Jag skakade omsorgsfullt alla plagg när jag packade resväskorna, ville inte ha med mig några fripassagerare hem.Det är som du säger "att man inte får låta en sådan detalj förstöra semestern" och de är ju inte farliga men väldigt obehagliga ändå! Tror man ska undvika markterass om man inte vill ha oväntat besök.
   
 4. Pellis

  Pellis Medlem

  Hu vad hemskt med kackerlacka i maten!!! Låter nästan som en dålig "semesterhistoria", men jag lovar att jag tror dig! Dessa kryp kan få mig att ligga sömnlös trots att de är så oskyldiga egentligen. Kan inte fatta att dom kan "fjorta" ner så mkt också, för ni vet väl hur deras lortar ser ut?!
  Förra julen satt vi på en restaurang och min minsta kille, då tre år, ropar förtjust över hela restaurangen och pekar mot köket: - Hallå, titta en kackerlacka går där. Mycket riktigt spatserande en på golvet på väg mot köket!
   
 5. Mica

  Mica Medlem

  Hej !
  Har inte varit här innan så det blev lite fel när jag skulle skicka!
  Blev förskräkt över kackerlackorna och myrorna på Los Arcos . Vi ska nämligen bo där i två veckor i februari. Har en extremt "kryp rädd" dotter på 8 år och undrar nu över hur vi ska klara krypen ! Har inte tidigare varit på Canarie öarna utan mest rest till Grekland . Har du något annat intressant att berätta om stället? Allt är av intresse att veta. Finns dessa kackerlackor i alla hotell eller är det bara i lägenheter med markterass?

  Mica
   
 6. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Vi har bott på Los Arcos flera gånger, visst några kackerlackor har vi sett men inte haft några problem med dem. Slå ihjäl dem du ser!:( Viktigt är att man håller locket på soptunnan stängt och inte lämnar matrester framme. Visst, det är inte trevligt men skulle man ha oturen att få problem, säg genast till i receptionen, de är hur trevliga som helst och hjälpsamma. Men mata inte katterna! Vi ska också bo där i april nästa år.

  Kolla in denna sida här finns lite bilder på området m m. http://www.getaresort.com/se/losarcos/main.htm

  Anneli
   
 7. anni

  anni Medlem

  Skansens underhållare, är det han den lille mannen som skojar och tokar sig? har han slutat på resturangen? Han var ju verkligen en kul typ.
   
 8. Mica

  Mica Medlem

  Hej !

  Det var en lättnad att höra att ni inte har haft problem med kackerlackorna. Blev rädd för att det kryllade av dem. Några kan vi säkert stå ut med ....Det är så jobbigt med kryprädda barn. Kan ju förstöra en hel resa. Vi ska stanna två veckor och ser fram emot att äntligen få lite ledigt. Hur är det med oljud från restauranger och sådant ? Vi ville bo centralt och det är en av orsakerna till att vi valde Los Arcos och har nog räknat med att det kan vara livligt. Tack för tipset om deras hem sida , hade faktist googlat mig till den innan och tycker att det ser helt bra ut. Hur är det är en pool verkligen uppvärmd och hur ser gymmet ut ? Inte för at jag måste träna , men utifall att abstinensen blir för stor.:)

  Mica
   
 9. 1947

  1947 Medlem

 10. mickeweede

  mickeweede Medlem

  Hej!

  Jag och min dotter var nere på Los Arcos i slutet på augusti och på det hela taget tyckte vi det var helt ok.Trevlig personal och tillräckligt centralt.Inte störande alls trots närheten till Yumbo Center och andra barer.En hel del kackerlackor, det får man nog säga, de var betydligt fler än i Bahia Feliz i maj...men då var det aningen jobbigare kanske utan fläkt i huset när tempen fortfarande frampå nattkröken var närmare 30 grader!Men trots allt är det ju hellre det klimatet man vistas i om jag får säga så!Jag åker ner igen vecka 10...längtar, ha det bra alla nere i paradiset och alla här hemma också!!

  Ha en bra dag / Have a nice day
  Micke Weede
   
 11. bosse1949

  bosse1949 Medlem

  Bättre sent än aldrig.

  Kackerlackor får man räkna med om man bor i marklägenhet. Förra gången vi bodde på Los Arcos hade vi bara två på en vecka. Det beror nog på hur mycket personalen besprutar.

  Högt upp i Playa Del Sol är det nog nästan säkert kackerlacksfritt. Playa Del Sol, är min favorit, men nu skulle vi bo lite avskiljt med tysta nätter. Det var tyst, men nog drog det lite i Playa Del Sol-"vill bo där" när vi gick förbi. Där är det ganska ljudligt med dansmusik och annan underhållning fram till småtimmarna. Om man inte bryr sej om det kan jag rekomendera Playa Del Sol.

  Och man kan ju hyra en fläkt på Los Arcos om man vill...
   
 12. Mica

  Mica Medlem

  Hej igen !

  Läste på ett finskt diskussions forum om flera besvikna som bott på Los Arcos. De skrev om att andra gäster var tvugna att passera genom deras trädgård för att komma till sin egen eftersom grindarna var stängda ??? och att handukarna var gräsliga ?? Kaffekokaren hade gått sönder och det hade kommit in vatten när det regnade??? samt att standarden definitivt inte motsvarade tre+ Har någon annan sådanan upplevelser? ( Har ju redan bokat dit nu såå...)
  Jag har förstått att standarden på lägenheterna är varierande.

  Mica
   
 13. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Hej Mica! Jag förstår om du är orolig :)men jag tror nog när du väl är där nere så fixar det sig nog. Personalen är väligt tillmötesgående och fixar det mesta om de kan. Det är bara att säga till i receptionen om du har något som du undrar över. (om jag inte missminner mig så förstår de Svenska) Standarden på hotellen är väl kanske inte som de grekiska [?] Jag har bara varit på Kreta och Malorca [:I]men har varit på Kanarie Öarna 7 ggr och bott på Los Arcos 2 ggr (det blir en 3;e gång nu i april) i mitt tycke så kanske standarden överlag på GC är lite lägre än de hotel jag bott på Kreta och Mallis. Men mig kvittar det, [8D]det är ju så olika. Hoppas ni får en trevlig vistelse där i allafall. Det är ju en del av resan.... att längta och undra...[8D]

  Anneli
   
 14. suss

  suss Medlem

  Hej Mica. Vi fick ett tips ang kackerlackor; att lämna belysningen på så kommer de inte in. För oss fungerade det bra. Vi bodde i Puerto Rico på läghot Monaco( mycket oljud från köpcentret)
  Har du en adress till det finska diskussionsforumet?

  Suss
   
 15. Mica

  Mica Medlem

  Hej !
  Tack för svaren. Det är aldrig roligt att läsa negativa saker om hotellet man ska bo på men jag har redan lugnat ner mig. Det är klart att standarden på så många lägenheter varierar. Det är ju en klar fördel att personalen är trevlig!! Lampan kommer nog att brinna hos oss för jämnan , tack för det tipset. Den finska adressen är:
  http://keskustelu.soneraplaza.fi/forum.jsp?forum=193
  Jag utgår ifrån att du kan finska =)

  Mica
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis