Jag undrar om det är någon som har recept till den efterrätt som görs där nere på majsmjöl, den är som en mousse? Jag kommer inte ihåg vad den heter men jag åt den nu när vi var där nere och den var god. Tänkta bjuda hem lite folk på spansk middag och så ska jag terra dem med mina foton Annelie
http://www.grancanaria.com/patronato_turismo/6207.0.html Har kommer recept..fran Canarias , det du tanker pa ar ett mousse du gor av det canariska gofio mjolet och har du inte det ar det svart att gora det pa vanligt majsmjol som finns i Sverige, du far kopa en pase nar du aker ned nasta gang. Du kan gora bienmisabe kanske istallet..det finn med i recepten..saludos ZR
Zaro, tack för svaret och länken. Då vet jag vad jag ska införskaffa nästa gång jag åker ned. Annelie
Zaro: har läst så mycket om gofio i alla böcker jag köpt. Vet du nån restaurang som serverar det och andra kanariska läckerheter? Svårt att hitta de lokala maträtterna....utom på Valle Marina där får vi Papas arrugadas två gånger i veckan...
Rogman: Jag åt gofio när vi var på "okända Gran Canaria" med Always. Då stannade vi i San Mateo och åt lunch på en resturang där. Av vad jag förstod så finns inte den att hitta nere på södern utan bara på restauranger där kanarierna själva äter. Den är god men man behöver inte någon stor portion för den är mättande.
Zaro, bra sida med recept från Canarias! Glömmer aldrig första gången jag åt ropa vieja. Frågade vad rätten hette och de sa ropa vieja, tyckte det var ett "skojigt" namn på en maträtt! /Anna