Reseberättelse

Diskussion i 'Prat om Teneriffa' startad av "Carlos", 10 november 2004.

 1. "Carlos"

  "Carlos" Medlem

  Hejsan alla,

  Nu är vi tillbaka i det gråa och regniga vädret här hemma i Svedala. Vi hade 17 sköna dagar i den fina lilla staden Puerto de la Cruz.

  Vi flög reguljärt med Spanair och bokade hotellrum genom det engelska företaget Alpharooms, och allt (nästan allt) fungerade till belåtenhet och resan blev mycket billigare (c:a 4-5000Kr) jämfört med att resa med ett charterbolag, och man kan ju helt och hållet själv bestämma avrese & hemresedagar samt resans längd.

  Det blev litet strul på hemresan med Spanair, beroende på att dom tydligen inte kan stava till organisation, eller så betyder det något helt annat på spanska. Men i vilket fall som helst så ordnade allt upp sig även om det blev litet mera jobb och springande på flygplatserna.

  Dessutom så kan man ju med rent samvete ta med sig litet extra gott att dricka, eftersom man mellanlandar i Madrid och då gäller ju de vanliga EU-reglerna och prisskillnaden på alkohol mellan Kanarieöarna och fastlandet är ju inte så stor.

  Vädret var mycket bra, det var varmt och soligt nästan hela tiden c:a 28-30 grader och kvällarna var ju sköna. Det var inga problem att gå i bara skjorta på natten. Av 17 dagar hade vi ett par lätta regnskurar en natt och den sista förmiddagen regnade det litet lätt, men det var fortfarande varmt och skönt.

  Vi badade i saltvattenpoolerna flera gånger, men de är för närvarande reducerade till 3-4 mindre pooler istället för 7, för att dom håller på med ombyggnadsarbeten. Casinot uppe på höjden skall flytta dit om drygt ett år, så det är väl något som alla Puerto-resenärer får stå ut med. Däremot är inträdet det samma som vanligt trots att man inte får "full valuta" för sina pengar. Men 3.30 för inträde och solstol och 1.50 för parasoll är ju ganska överkomligt i alla fall.

  Vi gjorde flera dagsutflykter till olika platser på ön, bl.a. till Santa Cruz, Icod de Los Viños, La Orotava och Las Americas, och jag måste säga att turistgettot på södra ön inte tilltalar mig precis. Även om det är något solsäkrare så uppväger det inte att man blir "attackerad" flera gånger i timmen av dessa något påstridiga timeshare-försäljare. Det finns nog seriösa sådana men många är barnungar som verkar vara påverkade av någonting, de uppträder ju väldigt påstridigt, arrogant och ohyfsat när man inte vill ta emot deras "lotter". Dessutom så är prisnivån lägre i Puerto och det finns ju knappast något genuint och äkta med gettot i södern det är bara en gigantisk "industri" för soldyrkare. Men smaken är ju som bekant delad och är det bara sol & bad som man är ute efter så får man väl stå ut med litet "skit".

  I Icod blev vi tilltalade av en spansk dam när vi fotograferade hennes 1700-talshus och när hon insåg att vi behärskade spanska så bjöd hon in oss på en rundvandring och visade stolt upp huset för oss som hon med hjälp av sina söner höll på att omsorgsfullt renovera. Det var ju en omväxlande upplevelse och litet annorlunda än att bara vandra runt och titta på det tusenåriga drakblodsträdet som väl de flesta gör vid ett besök på platsen.

  Det blev en massa bilder tagna c:a 1400 st. Det blir ju så när man fotograferar digitalt men samtidigt så blir det en massa dubletter och bilder som blir mindre bra. Först så kanske man kastar nästan hälften och av de resterande så är det kanske 25-30% som är värda att visa för andra människor. Jag återkommer säkert litet längre fram med några bildhälsningar på forumet när jag fått ordning på alla bilderna.

  Detta blev ett långt inlägg och det finns mera att berätta men jag återkommer i så fall längre fram med detta så att jag inte helt tråkar ut er nu.

  Mvh
  "Carlos"
   
 2. Jörgen

  Jörgen Medlem

  Välkomna tillbaka! Skönt att det blev en lyckad resa igen!
  Nu längtar man ännu mer till Februari!
  Trist men inte oväntat att poolerna fortfarande är stängda.
  Hur såg det ut i resten av Puerto, mycket vägarbeten och liknande på g? Det är vad jag hört en stor upprustning på gång av hela sta'n.
  Vill Ni tala om hur mycket resan, hotell resp. flyg gick lös på?
  Ser fram emot att läsa mer!
   
 3. echomac

  echomac Medlem

  Hej Carlos,
  Mycket intressant läsning!

  Tack...
   
 4. "Carlos"

  "Carlos" Medlem

  Det är riktigt att Puerto verkar att genomgå en "ansiktslyftning" det pågår gatuarbeten litet var stans i stan, bl.a. är stora delar av Generalisimo en arbetsplats och även om det går att ta sig fram på gatan så är det förknippat med vissa besvär.

  Även i flera andra delar av stan pågår det stora gatuarbeten, det är förhoppningsvis klart till karnevalen nästa år, annars så kan det väl innebära en del problem.

  Du (Jörgen) undrade vad vår resa gick lös på och här är en liten "redovisning": Flygresan med Spanair kostade för två personer tur och retur Arlanda - Los Rodeos (norra Tenerife) 5.594:- Sek. och hotellet Tropical precis vid Plaza Charco (medelklass i stil med Bambi gamla delen) kostade för 17 nätter 3436:- Sek. (c:a 200:- natten) alltså sammanlagt för 17 nätter c:a 9000:- (allt beroende på den växlingskurs som banken för dagen använde) Sedan tillkom taxi fram och tillbaka, flygplatsen - Puerto 48 (440:- Sek.) så sammanlagt kan man säga att hela resan gick på c:a 9500:- Sek. Hade vi bokat Bambi med Always så hade 14 dagar kostat c:a 12 - 14.000:- Sek. så vi räknar med att ha sparat c:a 4.000 Sek. och då fick vi dessutom tre dagar extra som kan uppskattas till c:a 500 - 1.000:- kronors värde. Hur mycket kostar din resa i februari?
   
 5. Jörgen

  Jörgen Medlem

  Hej igen!
  11.538:-/ 2pers 2 veckor inkl. transfer och Easy Meal på flyget exkl avbest och förs kostar vår resa.
  Ganska bra pris ändå tycker jag, precis över karnevalen.
  Det man slipper är ju lite extra tid för flygplansbyte men istället får man sitta på bussen från sydsidan (en väg man börjar kunna utantill nu). Helt klart värt att kolla priserna på olika alternativ inför varje resa!
   
 6. Birger

  Birger Medlem

  Hej allihop
  Vi reste till Puerto de la Cruz första gången 1986, sedan dess har det blivit 9 resor och den 10 är på gång. Under dessa år har "renoveringen" i stort sett pågått hela tiden. Ex. 1986 så sprände man till bussterminalen. Trots detta har Puerto behållit sin charm, vilket vi säkert är många som uppskattar.[8D]
   
 7. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej Carlos. Verkar intressant att beställa resan som ni gjorde till ett sånt bra pris. Vi reste med STS till Gran Canaria 2/10. Betalade då för 14 dagar på ett hotell med 2 solar utan försäkring, utan avbestlnningsskydd och utan mat på planet ( det skulle betalas på planet) 10.600 för 2 pesroner. Verkar bra att kunna vara borta lite längre, tycker att 14 dagar är för kort. Är det krångligt? Underlättar det om kan spanska det är väl ganska självklart förstår jag vid närmare eftertanke., eller klarar man sig med knagglig engelska? Tacksam för svar. Tack också för den trevliga resberättelsen ser fram emot fortsättningen. Karin
   
 8. "Carlos"

  "Carlos" Medlem

  Hej Karin,

  Nej det är inte alls "krångligt" att beställa som vi gjorde, det tar bara litet tid och kräver litet tålamod.

  Man behöver inte heller kunna någon spanska, för Spanair har en hemsida på "skandinaviska", och om man skulle behöva prata med dom på telefon så talar alla på bokningen engelska.

  Men samma resa kan skilja flera tusen, beroende på avresedag så man måste kanske testa flera alternativ med olika ut & hemresedagar innan man blir nöjd med priset. Samma sak är det ju för de flesta "lågprisföretag" som t.ex. RyanAir, Sterling med flera.

  Vad det gäller hotell så är t.ex. Alpharoom´s ett engelskt företag så man klarar sig bra med en "knagglig" engelska, men man måste ju förstås kunna göra sig förstådd, för ibland så måste man ringa och prata med dom, detta kan även gälla SpanAir, men telefonkostnaden är ju låg numera så det blir högst ett par tior.

  Har man e-postadresser direkt till hotellen så kan man boka direkt med dom och spara ytterligare några kronor, men det blir inte så stor skillnad för oftast är uthyrningsförmedlarnas påslag ganska liten, det är ju mängden av förmedlingar för dom som gör det.

  Alpharoom: https://www.alpharooms.com/

  Lycka till!!
   
 9. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Tack för svaret. Vi ska testa och se hur priserna ligger nu. Tack igen. // Karin
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis