Restaurangtips+hotell Sonemar???

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Bettyford, 2 april 2005.

 1. Bettyford

  Bettyford Medlem

  Hejsan, bodde på Gran Canaria ett år när jag var 18-19 och och nu är det dags att göra en en-veckas visit på ön.

  Undrar om ngn bott på hotellet vi valt, hotel Sonemar uppe i Sonnenland?? Har hört mycket skit om det men också mycket bra, men vill gärna höra alla synpunkter jag kan så man vet vad man ska förvänta sig och inte.

  Nästa fråga:
  När jag var 18 var jag inte särskilt intresserad av mat & restauranger.. vilket jag är nu + att jag gärna vill visa min pojkvän den genuina kanariska maten och inte bara den internationella turistmaten.

  SÅ min fråga är var man hittar bra och trevliga restauranger på ön? Helst på södra delen.. Måste inte bara vara sådana med kanarisk mat utan gärna tips även på andra bra restauranger.

  Minns att jag åt några ggr. på en argentinsk restaurang som först låg nära San Fernando och sedan flyttade till något av shoppingcentren, tror det var Zita eller vad det heter.. (dåligt minne).. Någon som känner till den?? och var den ligger nu?? Minns att de serverade otroligt bra kött nämligen..

  Tacksam för alla svar!
  MVH Johanna som längtar....
   
 2. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Den Argentinska restaurangen är den finaste jag varit på!:DJag trodde att de hade stängt helt & hållet. Förra året fanns den inte där men gick förbi förra veckan, nu har de bytt namn och heter El Criollooch ligger på Avenida de Italia 30, i Playa del Inglés tel: 928 77 80 62. Där är det så god mat och bra service!
  Jag skymtade en Argentisk restaurang när vi åkte förbi San Fernando,
  men namnet kommer jag inte i håg.
  Andra restauranger som kan rekomenderas är;

  El Labrador
  En pärla på Montaña Data en bit in i Maspalomas-dalen. Hit tar man sig bäst med taxi eller hyrbil. Taxi från Playa Inglés kostar 4,80. Goda tapas och vedeldsgrillat kött intas i en rustik miljö och en mysig avokadolund. Bordsbeställning rekommenderas. Öppet ti-sö 1316 och 2024. Montaña Data, en bit från Palmitos Park.
  Tfn: 928 141 288.

  Casa Vieja
  En genuin restaurang en bit utanför Playa del Inglés på vägen mot Fataga. Kanariskt vällagat kök med tapas, kött och fisk. En härlig stämning med levande musik. Öppet dagligen 12-24. Huvudvägen mot Fataga. Tfn: 928 762 736
  Jag har inte hört något om hotellet i Sonnenland, hoppas någon annan kan svara.
  Jag önskar att ni får en jätte trevlig resa![8D][8D]  Anneli
   
 3. Martina

  Martina Medlem

  Hejsan!

  Jag bodde på hotell Sonemar i mars i år, kom hem för ungefär en vecka sedan. Hotellet ligger i en del av Maspalomas som heter Sonnenland, vilken är belägen uppe på en stor kulle. Man får vara beredd på branta backar till och från hotellet och det är väl egentligen att rekommendera att ta en taxi till centrum, även om det går att gå. Taxi var dock mycket billigt och väl värt pengarna i hettan.

  Hotellet i sig hade jag också hört mycket dåligt om och var aningens oroad men jag blev positivt överraskad, dock kan det bero på läget för lägenheten vi fick. Vi bodde en bra bit ifrån poolerna och poolbaren, där det varje kväll anordnades aktiviteter och underhållning. Vi slapp höra den höga musiken och gastandet från mikrofonerna men lägenheterna som vette mot poolen var inte lika skonade. Jag tror dock att många av dessa lägenheter var privatägda (många lägenheter överhuvudtaget ägdes eller hyrdes av spanjorer).

  Jag tror att ni kommer att trivas på Sonemar, visst fanns det saker att irritera sig på men jag trivdes ändå väldigt bra. Poolområdet var fint, lägenheterna hade både balkong, terass och egen gräsplätt med solstolar, det fanns datorer i receptionen (billigt och bra tidsfördriv när man bränt upp sig) och personalen var trevlig. Städningen var det si och så med och tänk på att istället för att be receptionen ringa efter en taxi (det står en skylt att de gärna gör det mot en avgift) gå bara ut på gatan, det kommer taxibilar HELA tiden!

  Hoppas ni får en trevlig semester med bra väder! (Vi hade kanon hela veckan!)

  Martina
   
 4. Bettyford

  Bettyford Medlem

  Skönt att ngn verkar tycka att hotellet är ok, med tanke på det billiga priset så kan man ju heller inte ha såhöga förväntningar. Har tyvärr läst en del dåliga recensioner om hotellet men bara skrivna av engelsmän, inte hittat några svenska.. Är mest fundersam över maten eftersom vi tagit all inclusive och hoppas kunna äta ganska många av våra måltider på hotellet och spara in lite genom att bara gå till andra restauranger några kvällar... Så, ngn som vet, är maten så hemsk som vissa säger eller kan man hitta ngt ätbart!!?? Hoppas på det sistnämnda i alla fall...:) MVH Johanna
   
 5. Bettyford

  Bettyford Medlem

  Är fortfarande ytterst tveksam, ska åka om 1,5 vecka och funderar nu på att byta hotell. Snälla skriv om ni vet ngt, oavsett om det är bra eller dåligt!!

  Funderar på hotellet Buenaventura istället, någon som kan säga något om det istället?

  Jag är inte så kräsen egentligen men vill inte förstöra semestern med ett "skitigt" hotell vilket är vad jag läst om i många brittiska recensioner om sonemar.. vet inte hur mycket man ska tro på heller.. :)

  Tackelitack! mvh Johanna
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis