SE UPP, SE UPP !!!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Tallbacken, 25 december 2010.

 1. Tallbacken

  Tallbacken Medlem

  Vad har hänt med fina & trevliga Gran Canaria?

  Jag har jobbat och bott på denna ö tidigare och besökt densamme en ofantlig massa gånger.
  Gran Canaria har en stor plats i mitt hjärta, eller rättare sagt, har haft en stor plats i mitt hjärta.
  Den genomsnittliga standarden på det mesta har gått ner sig rejält, servicen försvunnit och tillmötesgående näringsidkare har förvandlats till arroganta och otrevliga "typer".

  I San Agustin t.ex. har anhöriga blivit bestulna i shoppingcentrat på ett mycket fult sätt. Poliserna röck på axlarna när stölden var ett faktum. Vi köpte ett parasoll till vår dotter som var trasigt och butiksägaren skrek saker som jag inte vill nämna för folk åt oss när vi ville byta det efter 3 tim. Jag kan dock nämna att det var obehagliga hot mot mig och min familj. Denna lista kan göras hur lång som helst.
  Man hör konstant om missnöjda resenärer, fast boende utlänningar och "långliggare".

  Jag förstår varför turisterna överger Kanarieöarna för ett välkomnande ärligt land som t.ex. Thailand.

  TIPS!
  Är det något ni vill reklamera eller lämna tillbaka i en butik och dom vägrar, säg att ni vet att dom är tvugna att skriva ett "reclamation sheet". Det är en blankett som ALLA som driver en verksamhet av den typen är tvungna att inneha. Dom blir inte glada, men är tvugna att skriva ett sånt. Dock får ni oftast tillbaka pengarna. det är ett enklare sätt för dom att lösa problemet.

  Näe, Kanarierna får ta och tänka till om inte oärligheten ska sänka deras tidigare osänkbara skepp i turismens tecken.

  / En förbannad och besviken f.d. Gran Canaria älskare!
   
 2. staffan

  staffan Medlem

  Hej!

  Bor i San Agustin sedan nästan ett och ett halvt år tillbaka och kan inte alls känna igen mig i det du skriver om här........

  Så till alla som läser detta, ta det med en nypa salt och dra inte en allt för stor växel i det som Mr Tallbacken säger.

  Mvh
  Staffan
   
 3. Rson

  Rson Medlem

  Nej, den beskrivningen som Tallbacken ger känner inte heller jag igen. Måste ha haft otur. "Konstant missnöjda resenärer" har i vart fall inte jag träffat under mina resor till ön under mer än 10 år.
   
 4. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Vi har rest till Gran Canaria och San Agustin ett otal gånger sedan 1995. Vi har inte blivit annat än väl bemötta av både affärsidkare och restauranger och lokalbefolkningen. Håller med Rson och Staffan att jag inte känner igen det som Tallbacken beskriver. Tråkigt om Tallbackens anhöriga blivit otrevligt bemötta. Men att bli rånad i San Agustins köpcentra låter otrevligt. Har uppevt det som ett lugnt ställe som stänger redan 22.00 om inte tidigare. I källaren är förstås öppet längre men där blad pinupporna passar jag nog inte in.
  Önskar alla en god fortsättning på julen s sista dag. Karin
   
 5. farkost

  farkost Medlem

  Instämmer med dom andra om att San Agustin och övriga delar av Gran Canaria INTE alls är speciellt "kriminellt" å dåligt. Att påstå att Thailand skulle vara bättre måste jag nog påstå ät TOTALT fel. Där har dessvärre ganska grova saker börjat hända, vi turister är inte så älskade som vi tror där heller med facit i hand. Så vi med eget boende o de flesta turister fortsätter att njuta av GC, och har nog inga tankar på att fly fältet.

  solis
   
 6. silverladyn

  silverladyn Medlem

  Har nyss kommit hem från "mitt andra hem". Den skillnad jag märkte den här gången är att det har blivit lite mer påtagligt att arbetslösheten bredit ut sig och att det är mindre med gäster på restauranger och i butikerna. Oavsett var man befinner sig i världen blir det lätt att viss typ av kriminalitet ökar då. Till och med här hemma ökar bedrägerier och stölder. Det ekonomiska världsläget har inget med justGran Canaria att göra. Ãn förblir än så länge mitt "andra hemm" mest pga klimatet och människors vänlighet. Ha ett öppet sinnelag och återvänd gärna igen.
   
 7. GeoDivaGirl

  GeoDivaGirl Medlem

  Jag vägrar att tro att något har hänt på bara ett år!
  Vi möttes bara av vänlig personal i livsmedelsbutikerna, otroligt hjälpsamma!
  Kunde fråga om precis vad som helst och vi fick alltid ett leende och hjälp.
  Vad det gäller rån så är det väldigt sällan som det är dem infödda som står för sådant.
  Att Thailand skulle vara bättre kan jag helt enkelt inte förstå? Hur kan det vara bättre att gynna ett land som det fortfarande inte råder total fred i? Att ens jämföra Kanarieöarna
  Med Thailand är ju helt sjukt! Jag beklagar att Du inte blev så väl emottagen som du brukade bli, men kanske Du hade en taskig inställning till problemet till att börja med.
  Om du kommer in i en butik högröd i ansiktet och börjar skälla då förstår jag personalen till fullo! Om du förklarade ditt beteende först och vad du sa, så skulle jag kanske förstå dig bättre. Men jag antar att Du känner dig färdigpratad nu?
  Åk du till Thailand istället och gynna ett land i ofred istället och känn dig stolt över det!
  Jag återvänder gärna till GC eller någon av dem andra öarna här.
  Jeanette
   
 8. Riggan

  Riggan Medlem

  God fortsättning vill jag först säga till er alla.
  Jag kan inte tänka mig att GC kan ha ändrat sig så mycket sedan i mars??? Bara tanken att åka till Thailand i stället, denna diktaturstat med så mycket "skit" är mig helt främmande. Finns inte i min tankevärld över hvud taget.
  Vi hade goda vänner som var nere nu i september. De var ute och åt i S.A..... dottern glömde sin handväska. Eter 10 miuter upptäckte de det, går tillbaka och väskan låg kvar på bordet!!!!
  Så jag tänker även i fortsättningen åka till mitt älskade GC. Men visst, har man otur, så kan vad som helst hända var som helst.
  Riggan som längtar efter sol och värme


  Riggan
   
 9. tjollan

  tjollan Medlem

  Hej!

  Tjollan har nu maste fa saga att jag upplever att det ar lika bra som alltid. Trevligt folk och alltmant bra.
  Visst butiksbitradena ar vall inte som stralande solar men vada vem bryr sig allt annat ar bra!

  Kanaria far tumme upp av mig fortfarande och kommer troligtvis sa att fa framgent och sa [8D]
   
 10. Björn

  Björn Medlem

  Det var det värsta! Vilken otur att vi inte visste om detta tidigare, innan vi bokade senaste resan och valde just San Agustin som mål. Hade vi vetat då vad vi vet idag hade det nog blivit ett helt annat resmål i en annan världsdel, allt för att komma bort från kriminaliteten. [:0]

  Vi bodde i San Agustin i november och besökte Maspalomas, Playa del Inglés, Bahía Feliz och Las Palmas och trots att vi kanske hade oddsen emot oss eftersom vi var sex personer var det ingen som drabbades av varken rånare eller andra "typer".

  Så som jag ser det blir det fler resor Gran Canaria, inget ont om Thailand eftersom jag aldrig besökt landet men jag har gjort ett val som passar mig. [8D]
   
 11. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Jag tyckte nog i alla fall alla forumare[:0]när vi va ner i oktober att mycket skit har hänt, i alla fall i PDI, rån o massa skit, sen personal på restauranger och sådant va sig likt, sen att bli bemött på det viset, som du skriver tallbacken, kan jag förstå, då hade nog jag o make blivit förbannade också, sen kan jag säga att vi har ingen erfarenhet av SA vi har bara varit där o käkat på en restaurang som hette Anderssons, men det e länge sen. Tycker du ska prova igen det är i alla fall en härlig ö:)
   
 12. Tallbacken

  Tallbacken Medlem

  Hej igen....

  Oj, vad trevligt med så många reaktioner och reflektioner.
  Verkade som jag klev en del på tårna med mitt inlägg.
  Mina reflektioner är personliga, och en vidarebefordran av missnöjen jag hört i forum med nära, kära, beresta vänner och f.d. kollegor.
  Ni som älskar Kanarieöarna och inte alls känner igen er i min beskrivning, fortsätt göra det.

  Jag är ganska berest tycker jag själv. Har besökt mer än 40st. länder runt om i världen. Gran Canaria har jag varit till ungefär lika många gånger. Dessa resor har oftast varit i semseterändamål, men även också i arbetssyfte. Sysselsättningarna i arbetssituationen har varit vitt skilda men oftast inom turism. Spektrat breder sig dock ända till fredsbevarande insatser i länder där man till vardags kanske inte väljer att turista.

  Om man som vissa som svarat på inlägget, börjar blanda in politik, styre & historia i diskussionen gällande andra turistmål, kan vi gå bakåt i tiden och gräva i Francoregimen och hur den epoken präglade just Spanien. Vet inte om det är relevant här och nu.
  Inlägget syftar på bemötande och attityder.
  Min erfarenhet av den genomsnittlige thailändaren och dess attityd samt servicekänsla, tyvärr slår det Gran Canaria jag och minna likasinnade upplevt. Hemskt ledsen över det konstaterandet alla Kanarieälskare!

  En kvinna har svarat på mitt förra inlägg ang. mitt bemötande kontra den näringsidkare som hotade mig och min familj till livet.
  Där har jag en del funderingar.....du beter dig exakt som den mannen som utdelade hoten. Du "vet" hur saker och ting gått till. Tragiskt synpunkt! Det är detta beteende som inte tilltalar mig.

  Alla får tycka och tänka som dom vill. Men om man sympatiserar med människor som är otrevliga och beter sig på ett kriminellt sätt. Då har jag synpunkter och talar om vad jag tycker. Det är i min värld inte okej!
  Om arbeslöshet och resultatet av detta leder till sämre tider och desperata människor, vill jag fortfarande inte uppleva det jag gjort på Gran Canaria senaste månaden.
  Det finns trevligare resmål att styra kosan mot om inte attityden ändras.
  Invånarna på Kanarieöarna lever på turismen och borde vårda den ömt.

  jag och min familj önskar alla en härlig sista vecka på året och ett gott nytt år :)

  Mvh. Mr. Tallbacken
   
 13. Känner inte alls igen dem beskrivningen av GC.
  Vi har varit där i ca 20 år aldrig råkat ut för detta.
  Mycket är nog hur man själv är som person hur man blir bemött.
  Kommer aldig att överge GC. Sedan behöver man ju inte vara ute om nätterna då kanske det händer en massa.
  Snöiga hälsningar från Småland
   
 14. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Hej smalandskvinna.
  Visst kan man vara ute på nätterna på Gran Canaria. Visserligen tar jag med mig min instamatic för säkerhets skull. Detta är ett axplock av vad jag fått se på mina kvälls-natt-grynings-promenader genom åren.

  JanE som årligen besökt ön sen 1994 och aldrig blivit utsatt för några hemskheter (förutom det "förödande" lurendrejeriet[}:)] som innebar att han fick en andelslägenhet i Anfi Beach club på halsen[^])
   
 15. Menar inte att man inte kan vara ute alls på nätterna.
  Är väl samma här i Sverige att nätterna kan vara farliga.
  Många som har för mycket innanför västen...och inte har omdömmet med sig.
  Då är ju risken större för alla.
   
 16. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Jag bär alltid min instamatic innanför västen, men det är ju inte speciellt mycket egentligen. (vore skillnad om man hade en jättestor proffs systemkamera med ett så´nt där superlångt teleobjektiv[:eek:)])

  JanE som är lite ironisk som i fornstora dar (börjar nog att friskna till;))
   
 17. Maddzuz

  Maddzuz Medlem

  Jag har bott i Playa del ingles i ca 7 månader nu, en by som ska vara bland dom livligaste på GC.
  Jag tycker det är ganska lugnt och fridfullt här.
  Ska jag vara ärlig så är dom flesta bråken mellan turister som har fått i sig lite för mycket av den goda drycken.

  Jag har själv aldrig varit med om några tråkigheter trots att jag rör mig ute mycket på natten, vare sig jag är ute och festar eller påväg hem från jobb.
  Jag har eller har inte haft några problem som ung tjej att kunna röra mig ute själv på natten.

  visst finns det många försäljare som vill lura turister men det finns det på alla turistorter och man får ju se till att tänka till lite.

  Jämför jag befolkningen här och i sverige så kan jag iaf säga att jag tycker att folket på GC är trevligare och mer öppna än i sverige, men det är väl ingen nyhet.

  Och Tallbacken som gillade Thailand: Det gick en dokumentärserie på tv 4 för ett tag sedan som hette "Thailandsturister i trubbel", den va inte helt harmlös må jag säga, du bör kolla på den.

  Soliga hälsningar från GC där sommaren är i full gång...
   
 18. Beppo

  Beppo Medlem

  Kom precis hem efter en vecka i Puerto Rico. Märkte ingen större skillnad jämfört med de senaste tio åren. Personalen i butikerna var precis lika oengegerade som de brukar vara, och inkastarna i stora köpcentret precis lika irriterande som alltid. Och precis som vanligt sken solen från en knallblå himmel och Amadores var lika ljuvlig som alltid.
  (Men jag var tyvärr inte lika förutseende som Señor Emtehed utan glömde västen hemma och fick förvara kameran med lååånga teleobjektivet i byxorna...)
   
 19. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Du måste ha varit Amadoresstrandens mest eftertraktade kille[:eek:)]
  JanE som .....[:I]
   
 20. Beppo

  Beppo Medlem

  Aha! NU förstår jag varför damerna blev besvikna när vi kom in på rummet...
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis