Sista minuten....

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av cattis2, 11 februari 2006.

 1. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej!
  Jag undrar om det är någon som åkt ospecificerat ner till GC eller Teneriffa, och vad ni isåfall har för erfarenhet av det?
  Cattis
   
 2. leffe

  leffe Medlem

  Cattis.
  Frugan och jag åkte ospec till Teneriffa med Ving 2003 (under julhelgen o nyår). Vi hade som tillval lägenhet.
  Absolut det bästa ospec som vi varit med om.
  Hamnade på Santa Maria med en alldeles superb juldagssupe och en likadan nyårssupe. Frukost ingick i priset, en riktig frukostbuffe.
  Ibland kan man ha tur men jag tror att det kan vara tvärtom.
  leffe
   
 3. cattis2

  cattis2 Medlem

  Jo det lär väl både finnas bra och dåliga resor så. Jag tycker det är kul att höra hur det gått för andra som tagit chansen. Själv funderar jag på en sista minuten i slutet av mars el början av april.
   
 4. Björn

  Björn Medlem

  Det finns nog fler som är nyfikna (jag tex) hur det fungerat med sista minuten och ospecificerat, så ni som rest så, berätta!
   
 5. anamogán

  anamogán Medlem

  Hola amigos!
  Jag har tagit 2 sista minuten resor. Första gången var till Gran Canaria. Jag köpte en ospec.resa med garanti att hamna på den södra sidan av ön, samt dusch och wc på rummet. När jag och min vän kom fram till Gandos flygplats och möttes av reseledaren sa hon att vi skulle bo på Duna Golf i Maspalomas! Duna Golf är en jätte fin bungalow anläggning med ett underbart poolområde! Kunde inte tro det var sant eftersom vår resa var så billig och vi hamnade där! Vi var så nöjda med den resan. En annan ospec resa gick till Sicilien. Där hade jag och min vän betalat så att vi skulle vara garanterade att ha en egen lägenhet för oss själva. När vi kom fram frågade reseledaren om vi ville bo som vi hade betalat för , men ca 5 km från stranden, eller om vi föredrog att dela lägenhet med ett annat tjej par i vår ålder och bo direkt vid stranden. Vi valde att dela lägenhet. Eftersom vi alla var i 25-årsåldern då hade vi ungefär samma intressen och vi fick vänner för livet. Det bästa var att den lägenhet vi bodde i var en lägenhet i ett komplex där italienarna hade sina semesterlägenheter så det var inga turister som bodde där. Det kändes inte alls som att man var turist där. Vi lärde känna många av våra italienska grannar och dessutom blev vi bjudna på middagar av dem ibland. En oförglömlig sommar!

  /Anna
   
 6. rogman

  rogman Medlem

  WoW vilket flyt alla har haft...jag åkte med FR -04, visserligen billigt men hamnade i Bahia Feliz högst upp för backen på Tres Vidas, fina bungalows. :)
  Den promanden var jobbig speciellt med klibbiga jeans släpandes på resväskan mitt i natten när det var 37 grader varmt..[xx(].. å det var den brantaste backen jag upplevt på GC men själva BF var rätt ok.

  Rogman
   
 7. Lucas1

  Lucas1 Medlem

  Har ju förstått att det kan vara en chanstagning att hoppa på en sista-minutenresa men det verkar som om de flesta varit rätt nöjda ändå. Är det så att man även kan "uppgradera" för att få ett bättre boende? Har hört det i alla fall...
   
 8. leffe

  leffe Medlem

  Lucas1 - du kan göra tillval när du bokar resan. Lägg till egen lägenhet, även södra eller norra GC går bra. Det finns många alternativ.
  Trevlig resa. /leffe
   
 9. Webbred

  Webbred Medlem

  Jag har just kommit hem efter två veckor på GC. Köpte en ospec utan några extraval (utom flygmat och busstransfer). Reseförsäkring har jag både genom betalningen med Visakortet och hemförsäkringen.

  Hamnade i San Agustin, hotell Testeina. Som sett sina bästa dagar men helt ok tvårummare med köksdel och 50 meter till stranden. Det städades och byttes handukar ofta. Jag reste ensam och fick dela boende med en pensionerad sailor från Norge, med chilensk bakgrund. Så det blev bra tillfälla att träna både spanska och norska. Problemfritt hela tiden, men visst är det en chansning att dela med någon man inte känner. Fördel förstås att denna man inte drack alkohol över huvud tag (i motsats till en dansk rumspolare förra året...).


  Det här var femte gången jag reser ospecat och andra gången utan försäkran om dusch och toalett på rummet. I fjol fick jag fin bungalow i Maspoalomas ena gången och en lägenhet i Balcon de Taurito den andra. Bra boende båda gångerna. Även om Taorito hade lite trist läge på en bergsluttning så vägde närheten till Puerto de Mogan upp detta.

  Två gånger har vi fått fina hotell med pooler i Puerto Rico - och mycket benträning i trappor på köpet.

  Hur som helst rekomenderar jag ospec om man inte har särskilda krav på läge och standard och gillar att hamna på nya överraskande ställen. Mina stolsgrannar på planet ner fick hotell i Las Palmas. Helt ok det också, förutom att det var sämre väder där som vanligt. Men det går snabbussar till södra delen med täta intervaller. (Buss 30).

  Men jag har fortfarande inte hört någon som inteINTE fått rum med toalett och dusch. Någon? Skriv och berätta!
   
 10. Lucas1

  Lucas1 Medlem

  Tillval är förstås detsamma som pristillägg men är det summor som gör att det är hugget som stucket att välja detta istället för en ordinarie bokning?
   
 11. chica

  chica Medlem

  Tittade just på sista minuten resor till GC och såg att en vecka med avresa imorgon (utan dusch och toalett) kostar 3 995 kronor hos Always.Inte så billigt för ett ospec. boende. PÅ grund av ett senareläggande av min sommarsemester vill jag försöka komma iväg en vecka i påsk och helst då till Las Palmas. Har kollat lite och eftersom påsken är sent iår är det precis i skarven mellan vinter och sommarsäsong. Fritidsresor hade tex. inte några resor kvar till L.P och endast ett hotell i PDI. Funderar på att boka till ordinarie pris med Apollo, inte mycket som skiljer i pris jämfört med nuv. pris på ospec. Lite kluvet det där, ska man ha is i magen eller inte. Jag vet av erfarenhet att man gärna hamnar i Bahia Feliz om man åker ospec. med Fritidsresor (på deras egna hotell). Fina hotell men Bahia Feliz är inte platsen för mig. Nej, lutar åt att jag bokar en resa till ordinarie pris till Las Palmas medans möjligheten finns då jag är begränsad till en speciell vecka. Underbart om det blir av, tapas, någon påskprocession och canterasstranden! Är sugen på att gå på fotboll, tips mottages gärna ang. biljettköp m.m.
   
 12. a-k

  a-k Medlem

  ett annat alternativ är att åka reguljärt o hyra hotell, det har vi gjort denna gång vi åker i april tre vuxna i två veckor o betalar 13500 o det tycker jag är billigt jämfört med att åka med ett resebolag /a-k
   
 13. AnneliH

  AnneliH Medlem

 14. rogman

  rogman Medlem

  Ja min erfarenhet säger oxå att man ofta hamnar i Bahia Feliz om man åker ospec...men det går ju att välja bort Fritidsresor ;) klicka på min hemsides länk för en liten "kul ankomst" historia med BF inblandat[V]

  Rogman
   
 15. chica

  chica Medlem

  Rogman! Gillar din hemsida. Ja, fritidsresor går bort för mig när det gäller ospec. men annars har jag bara goda erfarenheter av dem. Håller med a-k om att hon och hennes kompisar har fått en billig resa men jag är tyvärr för sent ute för att få bra pris på reguljärflyg eftersom de billigaste biljetterna går först. Kollade på luftgrop också men alla alternativ där var dyrare än det jag hittat med Apollo. Jag slår nog till på det. Med tanke på vädret i Sverige nu skulle jag gärna åka imorgon om jag bara kunde.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis