Sjuklig längtan?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Ia34, 17 november 2005.

 1. Ia34

  Ia34 Medlem

  Sitter här och är dunderförkyld, och har två tonårstjejer som är det också...kan inte låta bli att fundera på varför man bor kvar i detta kalla land,som har en så kort sommar??!
  Har varit c:a 15ggr på GC och älskar klimatet. Så fort vi kommer hem så börjar längtan att få åka tillbaka!
  Är det nån som har "gjort slag i saken" och flyttat ner....eller kanske nån som, liksom vi, skulle vilja det?
   
 2. klara

  klara Medlem

  Oj, vad trevligt, att det är fler som känner som min make och jag gör. Vi har nyligen varit i Meloneras. Vi har varit på GC sammanlagt 8 ggr varav 7 ggr i playa del ingles. Varje gång vi kommer hem, planerar vi för en ny resa nästkommande år. Vi brukar åka i oktober. Eventuellt tar vi en vecka i slutet på juni nästa år och åker även två veckor i oktober. Tankarna har funnits att börja med att åka dit en längre tid, till att börja med två månader. Om inte förr, så när min make går i pension om några år. Jag håller med dig, att det är ett ljuvligt klimat och jag bara älskar denna ö. Klara
   
 3. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Hej, Vi är precis som ni. Åker 2 veckor i oktober, hinner inte ens hem innan längtan ner till G C börjar igen. Om jag bara vetat på vilket sätt man skulle förörja sig så skulle jag inte tveka att flytta för gott. Längtar var dag ner till värmen, solen och och allt vad G C kan erbjuda.
  Karin
   
 4. Ia34

  Ia34 Medlem

  Vad GLAD jag blir av att se att fler stackare känner som vi......Har exakt samma problem, det är försörjningen som känns osäker. När man har barn så går det ju inte att bara åka på vinst eller förlust!
  Samtidigt känner jag att det inte alls kan vara omöjligt att ordna arbete, men det är frågan om vad det blir för arbetstider och så vidare.
  Idag är det 7 minus här i Västerås....kan tänka mej vilken fin, varm morgon det är i GC...Vi tillbringade jul och nyår därnere för två år sedan, och det var vår mest underbara resa! Nyårsafton i den ljumma mörka natten slår allt jag har varit med om!
   
 5. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Ja denna ö är verkligen marvilióso! [8D]Jag pluggar spanska 2 ggr i veckan, har varit på GC 6 ggr. Varje gång jag ser ett flyplan högt uppe i luften tänker jag att jag vill sitta där och vara på väg ner till PdI, på så sätt håller jag våra resor levande i dagdrömmen. Just nu är jag så avundsjuk på alla som bara har ett par dagar kvar innan avresa[:I]....hoppas att vi kommer i väg i april....det är tanken iallafall. Det är så fruktansvärt lång väntan bara. Drömmen vore ju att när barnen är utflugna att vi på något sätt kan vistas på GC längre perioder än 1-2 veckor i taget. Jag önskar alla en trevlig semester som är i packningstagen och snart ska åka!

  Anneli
   
 6. klara

  klara Medlem

  Hoppas friåret får vara kvar, så har man ju större chans att finansiera uppehället och kanske ta något ströjobb. Jag jobbar inom vården och har utbildning. Det finns säkert dem som behöver vård och omsorg därnere också. Förresten finns det ju Skandinaviska kliniken. Hoppas kan man ju alltid. Klara
   
 7. Riggan

  Riggan Medlem

  Jag tror att vi är många i detta avlånga land som längtar till sol o värme. Själv är jag sjukpensionär ,whiplash, fibromyalgi o tinnitus. Min man och jag åker 2 veckor i slutet av februari. Vi som har värk mår ju så mycket bättre där nere. Jag önskar också att vi skulle kunna vara där nere längre perioder. Tid har har vi ju men ekonomin tillåter inte det. Som sjukpensionär får man vända på varenda krona.
  Men i februari bär det av igen till San augustin.
  Värmande kramar till alla frusna
  Riggan[8D]


  Riggan
   
 8. anneghost

  anneghost Medlem

  Jag älskar också denna underbara ö! Har också fibromyalgi och värmen är ju underbar för en där nere. Åker nu i slutet av mars och jag bara längtar :) Leker lite med tanken på att bo där nere, det vore underbart :)
  Annelie  Annelie
   
 9. Nick08

  Nick08 Medlem

  Va härligt med så många som tänker precis som jag...men det stora problemet är ju försörjningen. Nån som har nått tips? för i så fall flyttar jag så snart jag bara kan....
   
 10. Ia34

  Ia34 Medlem

  Det känns skönt att läsa om Er andra som också längtar ner....!
  Jag undrar om Du, Nick08, är äldre eller yngre....singel, eller har familj?
  Jag inbillar mej nämligen att om man inte har hunnit skaffa barn så måste det vara enklare att flytta!?
  Jobb måste ju bara ordna sig, jag tror att det finns dtort behov av engelsktalande personal inom många yrkeskategorier därnere.
  Jag lever ensam med mina två tonårstjejer och de vill inget hellre än att flytta till GC, ändå är jag tveksam till hur allt skulle gå.
  Är man feg, eller?
  Maria
   
 11. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Hur är det med arbetstillstånd o s v? [?]Är det bäst att gå genom svenska arbetsförmedlingen/utland eller är det bara att fixa ett jobb?
  Jag var inne på teneriffe.nu, där annonserar de om arbeten som finns. Det kanske vore något för denna portal?

  Anneli
   
 12. Björn

  Björn Medlem

  Det kanske inte är helt fel att kunna spanska också...?
   
 13. cattis2

  cattis2 Medlem

  Jag känner också som alla er som längtar ner till GC så fort ni kommit hem. Nu åker vi ner igen i Januari och det känns så underbart att det idag är exakt två månader tills vi åker tillbaka. Jag skulle kunna tänka mig att jobba och bo därnere, men eftersom jag har barn är det precis som flera skrivit här, inte bara att dra :(. Jag önskar jag hade gjort det när jag var ung och grön... för då hade man ju provat på iallafall. Jag har tänkt att försöka spara ihop så man kan stanna några månader iallafall.
  Ha det gott alla som är nere i värmen, och alla ni andra med som är hemma i kalla Sverige.
  Cattis
   
 14. Nick08

  Nick08 Medlem

  Maria, inte e du feg inte, bara lite osäker. Det är ju ett stort steg att flytta ner, men om ungarna vill flytta med så skulle inte jag tveka. Föresten så är jag för närvarende singel (41), så inga hinder på på det sättet...men man ska ju våga ta klivet ut i det stora okända. Önskar jag tordes bara...
   
 15. leif

  leif Medlem

  Hej
  Vi åker ner till pdi 21/12. Åter Svedala (Gotland) 28/4. Vi kommer att bo på Salamanka
  (Nilo) eller Australia. Har inte fått något svar från Salamanka, men det kommer väl snart!
  Kommer att leta efter ett permanent boende och förhoppningsvis flytta ner nästa höst!
  Vi är 54 och 52 år och hatar som alla i detta forum kyla o snö!
  Lev väl!
  Leif o Yvonne
   
 16. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Leif!
  Vad trevligt det låter att kunna vara därnere i fyra månader. Det vore kul om du kan skriva här om hur det är att bo på Salamancha. Hoppas ni hittar något permanent boende! Lycka till!
  Cattis
   
 17. n/a

  n/a Medlem

  Hejsan!

  Jag ville bara flika in med information om mig och min familj som flyttade ner till GC i Januari.

  Visst är det annorlunda, men absolut värt det.

  Min man har eget företag och jag är mammaledig med mitt yngsta barn. Min älsta tjej går på svenskaskolan. Helt underbart, har bara positivt att säga. Jobbar ju annars själv som lärare i Stockholm och kan inte göra en enda jämnförelse.

  Har ni möjlighet och viljan så går allt. Det finns bra och billiga boenden om man lyckas hitta kontakter. Skall man arbeta så finns det ju möjligheter till det också. Billigare skatter :). Spanska kurser finns ju att ta både i privata skolor och i allmänna. Läser sälv spanska i två olika skolor. En med bara spansktalande lärare och en annan med svensk lärare.

  Lycka till all ni som har längtan att lämna kalla och tråkiga Sverige och upptäcka blomstrande och super varma GC.

  MVH
  Helena
   
 18. SkitSur

  SkitSur Medlem

  Har han företaget på GC eller i Svedala?
  Är själv egen företagare och länge undrat hur det är att försöka starta något på GC.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis