Ska vi köpa en Anfi del Mar timeshare andelslägenhet?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av 6carina, 3 januari 2008.

 1. 6carina

  6carina Medlem

  Vad gör man? Är det rätt eller helt fel att köpa en timeshare andelslägenhet på Anfi del Mar, blir sååå konfunderad hjälp mig?
   
 2. n/a

  n/a Medlem

  Snälla tänk dig för 2 ggr innan du köper en andelslägenhet.
  Den summa du betalar + lite till kan du lägga på en liten lägenhet som bara DU äger.Det må vara frächt,men att dela med ca 50 andra,hur kul är det?

  solis
   
 3. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Hej 6carina
  Klistrar in ett "gammalt" svar på ungefär samma fråga.
  (f.ö. sök-funktionen på Forumet är bra men används allt för lite, skriv anfi så får du massor av träffar att botanisera i)

  Nu svar på din fråga feb06:
  Vi köpte vår andelsvecka på Anfi Beach Club (som är en av fyra Club:ar) 1994 och betalade då lite mindre än 70.000 kronor för själva ägandeskapet som för vår del är för "alltid".

  Vi resonerade då som så, risken att detta är lurendrejeri finns naturligtvis men risken bedömde vi inte större än att jag kan bli lurad på en dålig bilaffär/husaffär/fjällstugeaffär hemma i Sverige.
  Så vi tog chansen och slog till.

  Jag brukar kalla affären -det bästa lurendrjeri jag blivit utsatt för-ångrar fortfarande att vi inte vågade köpa TVÅ veckor!

  Förutom kapitalinvesteringen tillkommer en underhållsavgift. De tre första åren ingick den i köpebeloppet, år fyra var kostnaden knappt 2.000 kronor. Tyvärr har den stiget betydligt och vi betalade för 2007 nästan 4.000 kr. Några övriga kostnader finns inte (ja flygeresan naturligtvis). Underhållet på Anfi Beach Club (och även övriga Anfi-anläggningar) är mycket gott.

  Hoppas du blir nöjd med svaret.

  Sokajeli:
  Även om priserna på Anfi-lägenheterna har stigit räcker det inte att lägga till "lite" för att kunna köpa en helaåretägandeslägenhet.

  Sen "dela med 50 andra" äger man bara en vecka delar man med 51 andra (den 52:a veckan används till renovering/uppsnyggning). Jag vet inte hur du bor när du är på GC men troligtvis "delar" du också med ett antal andra.

  Alla får ha sin åsikt om time-share, jag har min om Anfi: Jag kan aldrig få lyxigare boende till lägre pris.

  Jan E som fortfarande är HELT nöjd med det BÄSTA "lurendrejeri" han blivit utsatt för
   
 4. 6carina

  6carina Medlem

  tack
  kommer precis därifrån och det var super att bo där men att köpa nu kostar 300,000 och sen ser man på blocket etc för 100,000 blir lite konfunderad vad detta är
   
 5. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Hej igen 6carina.
  Delvis beror prisskillnaden på att om du köper via Anfi Sales Promotion (tror jag Anfi:s säljorganisation heter) så innebär det att du får "fullvärdigt" medlemskap.

  Köper du privat kan det innebära vissa restrektioner. Sen är det vikigt att veta att det man slarvigt kallar enbart Anfi egentligen är en konsern bestående av flera olika företag/organisationer.

  Det är t.ex. fyra(4) olika time-share anläggningar,
  -Anfi Beach Club (den första och BÄSTA, gissa vilken jag äger lägenhet i :).
  -Puerto Anfi Club (den närmast båthamnen, vid Plazan).
  -Monte Anfi Club (den som ligger högt upp mot berget).
  -Gran Anfi Club (som är nyast/dyrast, skulle från början enligt ursprungsplanen bli ett hotell, modell superlyx).

  De olika klubbarna/time-share föreningarna har lite skilda stadgar/ägarförutsättningar.

  Jan E som ÄLSKAR Anfi men ändå uppmanar till eftertanke innan man köper.
  Framför allt finns det fortfarande en massa oseriösa som inte är time-share utan "semester-klubbar" (man ÄGER då egentligen ingen lägenhet utan man placeras på något
  ledigt "hotell" när man begär "sin vecka"):(
   
 6. n/a

  n/a Medlem

  :DKanske ordet "lite" inte var helt rätt. Men vi köpte en bungalow på Monte Rojo -07,nyrenoverad, för 140.000 euro.
  Går i lite tankar att ev byta till ngt i Arguineguin,har därför letat en del på olika hemsidor. Har där sett att man faktiskt kan få en EGEN lägenhet(liten) för en liten bit under 100.000 euro.
  Det är inget att "skämmas" för att man köpt andel trots alla varningar,vi höll nästan på att falla för frestelsen själva.
  Puss o kram hela dan,känns som man börjar bli frisk :D:D


  solis
   
 7. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Solis:
  Skäms är det minsta jag gör över att äga lägenhetsvecka på Anfi Beach Club (inte skäms jag över att ha blivit "pålurad"/"omkullpratad" av skickliga säljare heller, ibland har man kanske mer TUR än man kanske förtjänat).

  Jag kikar också på helägar alternativ men som sagt det kostar en hel del + ALLA kostnader som tillkommer i form av skötsel/passning under de månader man inte har möjlighet att vistas där.
  Dessutom vill man ju inte ha nån sunkit kackelack-skrubb, man har ju efter nära femtonårs Anfi-boende blivit lite bortskämd med LYXEN.

  Jan E som hoppas att du tippsar mig om du hittar några prisvärda alternativ i Arguineguin/Patalavaca/Los Caideros (får ej kosta mer än 300-400 euros i underhåll per år)
   
 8. n/a

  n/a Medlem

  Mitt tips är att leta bland alla fastighetsförmedlingar(svenska+spanska), alla privatpersoner och framförallt ngt ställe du verkligen kan tänka dig att köpa på.

  Vi åkte ner vid två tillfällen tidigt i våras och letade ngt lämpligt objekt, fastnade för MR som vi tillbringade våra första semestrar på 80 talet(då var det Sunwing).
  Allt håller på att renoveras, mycket är redan nygjort. Knappt några "kackor"däremot en del småödlor. Årsavgiften ca 10.000 skr är väl inte för mycket tycker jag med tanke på det som ingår. Dessutom bor vi i hyreslägenhet här hemma, mao inga andra utgifter än hyran.

  solis
   
 9. Emtehed

  Emtehed Medlem

  solis:
  Har du/ni råd att köpa helårsboende så glädjs jag med er:) (och är lite avundsjuk)

  Sedan vad det gäller information om just Anfi-ägande så kommer det upp frågor titt som tätt kring detta så jag tolkar att det finns ett visst intresse att få korrekt information.
   
 10. AnneliH

  AnneliH Medlem

  De som har andelslägenheter på ön bör ju veta hur det ligger till. Emtehed har ju koll;) och jag är sååå avis att man inte "äger" något överhuvudtaget där...väntar på miljonvinsten :)
   
 11. visbyone

  visbyone Medlem

  Hej!

  Jag blir lite nyfiken på hur ni som har andelar tänkte när ni köpte..?
  Jag absolut inte ironisk eller på pajkastnings-spåret, utan bara nyfiken.

  Jag tänker så här.

  Om man köper hus /lägenhet på Gran Canaria så får man som bekant hosta upp en hel del pengar. Men det får man ju göra för vilket helägt boende som helst

  Men om man köper en andel i ett boende ex Anfi.
  Låt oss säga en vecka á 300.000, plus årliga avgifter och sedan flygbiljetter
  Om man har pengarna, ser man det då som en placering,?
  Om man inte har pengarna, och lånar. Hur tänker man då?

  Som uppfödd smålänning (ekonomisk, inte snål) kan jag tycka att man får bra många resor för samma peng, och utan bekymmer med när man har tillträde till sin andel osv

  Allt frågat i välmening !;)
   
 12. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Just utifrån artiklar som de i Expressen och liknande skrev jag nedanstående...

  Sedan vad det gäller information om just Anfi-ägande så kommer det upp frågor titt som tätt kring detta så jag tolkar att det finns ett visst intresse att få korrekt information. Klistrar in ett "gammalt" svar på ungefär samma fråga. (f.ö. sök-funktionen på Forumet är bra men används allt för lite, skriv anfi så får du massor av träffar att botanisera i)

  Visbyone:
  Om du läser mitt första inlägg i tråden får du svar på det du frågade om.
   
 13. tjollan

  tjollan Medlem

  Jag undrar samma som Visbyone som jag inte riktigt tyckte fick ett klart svar. Och min fråga är och så i all välmening och nyfikenhet. För vem vil inte ha boende på grancanaria. Men som sagt många resor blir det ju för dom pengarna.
   
 14. n/a

  n/a Medlem

  Tänk va skönt att inte behöva släpa massa packning fram o tillbaka när stället är bara ditt.

  Alla personliga ting som står kvar där du ställde dom när du åkte hem sist.

  Trägårdstäppan ansad o fin av trägårdsmästaren, poolen och övrig anläggning i toppskick. Jo,en negativ sak, vi måste alltid dammsuga när vi kommer. Men förresten för 100 svenska kronor är allt städat och fint om man vill tills man anländer.

  Vi behöver ingen lyx, bara ett andningshål att fly till när vardagen(som egenföretagare)känns.

  Oftast en sistaminutenstol för ca.499:-

  Visst kan man få många resor för pengarna, men under våra ca 28 år har det kostat mer, och vi vill gärna åka lika många till.

  solis
   
 15. feb06

  feb06 Medlem

  Hej!

  Jag har kalkylator på min dator!

  Om man säger att man åker sista minuten i början av december två veckor för 2500 sek (vilket är högt räknat) så kan man åka i 120 år framåt för 300 000 sek. I priset ingår flyg, mat på flyget, transfer och boende.
  Jag har redan brutit mitt nyårslöfte att snacka mindre och resa mer!
  En liten passus: jag tycker det är tråkigt att Ticket och Fritidsresor har brutit samarbetet! Nu är det svårare att kolla sista minuten.
   
 16. tjollan

  tjollan Medlem

  Sokajeli har ni eget boende då? Måste ni dela med andra? Jag tycker att det är lite olika. Men lyckliga er, jag stod och dreglade vid till salu skyltarna :)
   
 17. n/a

  n/a Medlem

  Vårt eget andningshål som vi gärna delar med oss av till familjen naturligtvis. Var nere 11 veckor förra året(utspritt)med dom två husletarveckorna.

  Detta är faktiskt vårt sommarställe precis som många andra har sitt i Sverige, dessutom är vi så klart inte ensamma om detta, finns massor av trevliga människor som har detsamma.

  Ganska skönt för många pensionärer att få fly vintern som ändå inte är speciellt kul, i alla fall inte i Stockholm.

  solis
   
 18. tjollan

  tjollan Medlem

  Låter härligt. Jag är mera "tyvärr" skeptisk till andelslägenheter. Tänkte mig någon gång att drömmen vore ett helt eget boende. Det var det jag funderade om ni hade eller ej.
   
 19. 6carina

  6carina Medlem

  Jag har varit i kontakt med anfisäljarna idag angående att köpa timeshare och dom prutade själva från 270,000 till 120,000 så nu skall vi nog slå till
   
 20. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Du var en baddare på att pruta! Hoppas ni kommer fram till ett beslut :D

  Men verkar det inte lite skumt när man kan pruta så mycket?
  Mvh Benny
  Längtar alltid till holmarna!
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis