Ska vi köpa en Anfi del Mar timeshare andelslägenhet?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av 6carina, 3 januari 2008.

 1. torpare

  torpare Medlem

  Det är jättebra Emtehed att du känner Dig nöjd; Det är ju huvudsaken för Din del.
  Men vad är det egentligen Du har köpt?
  Är Du delägare i fast egendom eller är du ägare till 1/52 del av en bostadsrätt??
  Jag har för mig att Anfis upplägg bygger på att man inte köper annat än en rätt att nyttja en lägenhet en vecka. I så fall är det ju ingen större skillnad mellan en semesterklubb och Time sharing?

  Söker man på Anfi på exempelvis blocket får man en del träffar. De verkar svårsålda. Gemensamt för de flesta annonser är att lägenheterna är billigare än vad de kostar på plats på GC.
   
 2. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Tack "torpare" att du tycker det är bra att jag är nöjd[^]
  Vi äger vår lägenhet 647 vecka 46 i Anfi Beach Club (dvs ungeför som
  att äga 1/52 i en svensk bodstadsrätt.
  Men det finns lite olika varianter inom Anfi del Mar.
  T.ex i Club Gran Anfi äger man "flytande" veckor dvs man disponerar
  sin vecka(or) på Gran anfi men man får lägga en förfrågan på önskad vecka(or) avseende tid och läge. Jag tror detsamma gäller även på Club Monte Anfi, Club Puerto Anfi har fasta lägenheter men begränsat till ett visst antal år (tror jag).
  Timeshare betyder att man på ett eller annat sätt ändå "äger" sin andelsvecka på en specifik anläggning.
  Semesterklubbar innebär att man kan hamna nästan var som helst och oftast utan begränsning geografiskt.
  Slutligen angående Anfi-lägenheternas "svårsåldhet" måste man veta att Anfi består av 4 olika club:s (eg. 6 om man räknar med Anfi Tauro och Anfi Murren) Jag har ett antal år jagat en "billig" lägenhetsvecka på Anfi Beach Club utan att lyckas.:(
  Och varför skulle någon sälja som trivs[?][:eek:)][?][^][:eek:)]:D[8D][:p]:)

  Jan E som (lurad eller inte) i går natt köpte 4 flygbiljetter till den 8 nov då vi åker ner till underbart lyxigt boende i 2 veckor[8D]
   
 3. Riggan

  Riggan Medlem

  God afton i sommarvärmen!

  Har följt era diskussioner ang. Timeshare.
  Det är nu 10 år sedan vi var på GC för första gången. Vi bodde i Patalavaca. Det var så vi hittade mitt paradis ANFI.
  Det stog Timeshareförsäljare i nästan varje gatuhörn och delade ut lotter.Bjöd på taxi och drinkar om vi följde med.
  Vi hade blivit förvarnade redan på bussen till hotellet. Så vi visste ju vad som gällde.
  Jag kan fotfarande inte förstå att folk blir pålurade en Timeshare??
  Ingen tvingar dig ju till att skriva på, eller? Är det under hot??
  Det verkar som om folk inte fattar. Vill jag inte ha något skiver man väl inte på!
  Så är det ju här hemma med, t.ex alla telefonförsäljare som påstår att man får en telefon gratis. Det finns inget som är gratis idag. Man måste ju alltid läsa det finstilta och det gör nog inte folk i allmänhet.
  Så stora affärer som att "köpa" en lägenhet behöver man nog tänka efter mer än en gång och då även läsa igenom det finstilta också. Det finns ju lägnheter där hela tiden.
  Jag förstår att du är nöjd ,Janne, annars skulle du inte tala dig så varmt om ANFI och DU vet att jag tillhör dem som gärna skulle vilja vara där om vår ekonomin tillät. Du vet hur mycket jag älskar att vara på vårt ANFI.
  Synd att du aldrig är där när jag är där:(.
  Må så gott och tänk er för innan och inte efter!
  Riggan som har sol och värme här hemma[8D]  Riggan
   
 4. Cina

  Cina Medlem

  Riggan ..go kväll..Jag tror och vet att många tycker det låter ok och priset oxå..men efter de skrivit på kontraktet ,läser de det fin stilta..och fattar vad de har köpt.Då är det oftast försent och de känner sig lurade.
  Det är helt ok besöka Anfi för min del ...men tyvärr har många sedlar tvättats rena där..även bland canarier.Och det kan göra mig sur..
  Cina
   
 5. UWF

  UWF Medlem

  Hej Gran Canarie vänner länge sen jag har skivit Vi var på visning i Februari i år hade fått många varningar före men åkte ändå kan rek. att man åker och tittar verkligen fin och lyxig anläggning desutom får man fin service. Vi hade bestämt oss att se hela kedjan, ganska intressant de höjde grundaren (minns inte vad han hette)som han skulle ha varit som någonsorts gud som byggt detta just för DIG
  De är klart att det kan vara lite svårt att stå i mot i slutet när de sätter in "expert" säljare, Vi bestämde när vi såg på filmen ensamma att vi säger att det inte passar oss i detta sked utan vi köper en husbil som planerat.
  Nu har vi köpt husbil. Så kan det gå
  Ha en trevlig sommar allihop
  H.UWF
   
 6. bobo

  bobo Medlem

  Jo-minsan, det finns flera åsikter om det där med time-share eller ägen bostad eller något annat alternativ.
  - det är väl en fråga om vad var och en vill och har möjligheter till
  - vad man värderar
  - vad man prioriterar utan tanke på kostnader/omkostnader
  - hur lång tid man använder boendet per år = vad kostar boendet tex/vka
  osv.osv.

  För min del så fick jag en " 7-dundrandes läxa" av min granne på sena 80-talet då jag var i färd med att placera i en lägenhet i utlandet. Ännu i denna dag tackar jag honom!

  Det var så här;
  Tänkte att det skulle vara en god placering att köpa lägenhet som jag kunde använda sisådär 4-8 veckor i året. Resten av året skulle bostadsbolaget se efter lägenheten och vid (mitt) behov/lust hyra ut lägenheten(radhus) på vecko basis, som sedan skulle användas till omkostnader/inkasseras som vinst.
  Det verkade helt super!

  Well räknemaskinen började yra i huvudet och som slutresultat fick jag ca 20% avkastning för kapitalet (1988, 380000skr). Lätt som en plätt!
  Ojajoj så jag fick på nöten av grannen då jag berättade mina planer.

  Och jag måste medge att "helt mot mina principer" så satt jag mig ned och tänkte-räkna-fundera. Slutsats: placerade dessa pengar (kanske med litet tur) och har ca. 10,3-faldigat kapitalet och har dessutom användt avkastning av kapitalet till diverse resor per år som jag själv har kunnat utan "penningbekymmer" bestämma själv över VAR, och 4-5 stjärnigt, eller annars bara VAD jag velat!

  EJ BUNDEN TILL NÅGOT/NÅGON! Oj så härligt.
  Nehej, ingen bostad och i all synnerhet ingen time-share för mig!
  Jag reserverar det jag vill och har lust till, och när jag vill.:)
   
 7. Solgott

  Solgott Medlem

  Hej,
  Kom hem från Gran Canaria inatt. Blev också rundvisat på ANFI och fastnade för idén INTE för att jag vill åka till GC utan för att man kan använda sig av RCI (hette de så?) och åka överallt i världen för enbart flygpriset plus 3-5 000 kr / vecka. DET var oerhört lockande men vi vågade ändå inte.

  När vi kom hem visade det sig att en annan bekant precis köpt en lägenhet just där och nu undrar vi lite hur det funkar. Kan man hyra några veckor från dem i ett annat land fast de utnyttjar sina veckor på anfi ändå?
   
 8. elsueco

  elsueco Medlem

  *s* .... spännande diskussion!

  Att fösvara sin ivestering på Anfi kan jag förstå, men att försöka formulera argumenten så att man skall tro att det är en bra investering då tror jag att man är ute och cyklar.

  Skrev ett tidigare inlägg betr. "tajmskär" i ett annat sammanhang och tar mig friheten att lägga in det här också:

   
 9. Solgott

  Solgott Medlem

  Men om man inte utnyttjar 4000 varje år så kan man köpa vartannat år, det erbjudandet fick i alla fall vi. Och utnyttjar du det inte då i Gran Canaria så kan du åka till Grekland en vecka eller någonannanstans.

  Jag gillar ju att resa så jag har svårt att tänka mig att inte utnyttja 4000 kr på resa vartannat år....

  Suck....jag vet fortfarande inte om vi gjorde rätt som inte köpte.
   
 10. elsueco

  elsueco Medlem

  "Solgott"

  Klart du gjorde rätt som inte köpte! Skulle du nu ångra dig och vilja köpa i alla fall, ja då finns det ju hur mycket som helst att köpa i 2:a hand för 20-30% av priset.

  Bara att beklaga de stackare som köpte och nu vill/måste sälja och som förlorar massor! Men för dig "Solgott" kanske man kan säga, "den enes död den andres bröd".
   
 11. Solgott

  Solgott Medlem

  Ja, du kanske har rätt. Min sambo tror inte på det hela så det blev inget :). Men idén är ju rätt käck. Men jag har ju inte tittat på andrahandsmarknaden så jag vet inget.

  Men ändå, OM MAN INTE utnyttjar bostaden så kan man lämna den till en bekant eller någon annan för samma summa. Och visst måste det finnas andra som kan tänka sig att hyra för den summan. Fast för oss var inte priset 4000 kr utan 5000 kr.
   
 12. elsueco

  elsueco Medlem

  Solgott

  Du kan idag och säkert ett antal framåt, hyra en fin lägenhet med service på GC för mellan 40 - 70 Euros per natt, dvs. 250 - 500 Euros/vecka uan kontantinsats, inga bekymmer. Bokar, kommer och åker hem!
   
 13. Solgott

  Solgott Medlem

  Det är säkert sant!
  :)
   
 14. luckyjoe

  luckyjoe Medlem

  Jag och min särbo blev lurade till att beöka ett hotell i Funchal Madeira. Efter 2.5 timmar var vi klara, UTAN att nappa på erbjudandet. Men visst lät det fint :) MEN, med en check på 25 euro, det blev 2 flaskor whisky med hem i stället. :D

  Jojje
   
 15. elsueco

  elsueco Medlem

  Man kan ju säga så här.... om man ser det från den ljusa sidan så fick ni i alla fall 2 flaskor whisky.:)
   
 16. Solgott

  Solgott Medlem

  Det stod om Timeshare och annat i Råd och Rön såg jag idag. Det var inte så positivt. Så jag är glad ändå att jag inte köpte. :)
   
 17. elsueco

  elsueco Medlem

  Ja, jag kan inte annat, utifrån det jag vet om timeshare, säga annat är GRATTIS!
   
 18. Cina

  Cina Medlem

  Och vad jag har hört av en vän på Gran Canaria som själv är jurist är att Andrahandsmarknaden för andelslägenheter är väldigt liten, han sa att han inte hade hört talas om någon som har tjänat in vad de betalat. Han sa till oss varna alla för så kallade semesterklubbar. De träffar ofta turister som behöver hjälp på plats när de ångrat sitt köp.
   
 19. Emtehed

  Emtehed Medlem

  Vad har detta med "att köpa på anfi" att göra?
  Inte ett SMACK!

  Många har svårt att skilja på äpplen och päron.
  Råd och rön skrev om semsterklubbar, inte om Anfi-timeshare.
   
 20. elsueco

  elsueco Medlem

  Emtehed har helt rätt. De s.k. "semesterklubbarna" är något helt annat än timeshare och det är inte rättvist att jämföra eller påstå att det är samma sak!

  Semesterklubbarna är rent skojeri, man betalar en massa pengar och får rätten att köpa, som det heter, "billiga semestrar". Deras påståenden om "egna" hotell, flyg och jag vet inte vad, är bara bluff. De söker allotment på hotellen i hopplösa säsonger, när hotellen står tomma osv. Men vem vill komma då och vill man det så kan man själv få hur bra priser som helst.

  När det gäller timeshare så får man faktiskt ett odiskutabelt delägarskap i en lägenhet/anläggning. Att det sedan även tillkommer kostnader årligen för den vecka jag äger och att det inte finns något 2:a hands marknad för min gjorda investering är en helt annan sak.

  Att de hela tiden jämförs och sammanblandas beror säkert på att de aggresiva försäljningsmetoderna är de samma och orsaken till det är att de som ligger bakom "Semesterklubbarna" har ett förflutet inom timeshare.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis