Skiljer sig söner och döttrar i om de vill åka till Kanarieöarna med familjen?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av anneghost, 16 april 2006.

 1. anneghost

  anneghost Medlem

  Just nu verkar det som om den älsta killen inte vill med ned till Kanarieöarna!

  Jag frågade honom nu i kväll och då sa han att han inte skulle med, sedan så frågade jag om han ville ha pool på hotellet och det spelade ingen roll för han skulle inte bada!!

  Jag får se hur jag gör, för om jag bokar och tvingar med honom då blir han grinig och vilken kul semester blir det?

  Och sedan om jag struntar i att boka för honom känns det taskigt och så kanske han ångrar sig. (han blir 17 i höst så det vore kul om han åkte med).

  Vad gör man?

  Annelie
   
 2. Björn

  Björn Medlem

  Är det skillnad på killar och tjejer?

  Vår dotter fyller 18 i år men för henne är det en självklarhet att hon ska med, fast det kanske är för att hålla koll på oss gamlingar så vi inte ställer till med nåt ;)
   
 3. anneghost

  anneghost Medlem

  Det är lite trist när de kommer upp i den åldern, men jag känner lite som att min son försöker klippa av navelsträngen ordentligt och det är inget man kan göra något åt utan man får väl vara glad och stolt över att han gör det.

  Jag pratade lite med honom så han har lite betänketid nu, så när jag bokar så då vill jag ha ett svar. Jag kommer inte tvinga om honom för då blir det ingen semester för någon av oss.

  Har tänkt att bo där det finns lite mer för killar i hans ålder att göra. Kanske han har en kompis som vill följa med...

  Men min elvaåring som blir tolv i år, han vill fortfarande följa med :)
   
 4. Riggan

  Riggan Medlem

  På den tiden våra söner var i den åldern åkte vi husvagn och det kan jag tala om var inte heller populärt. Det slutade med att vi ställde upp den permanent på prov ett år på Öland. Då gick det bra. De hade många kompisar i området och så småningom fick de sommarjobb på campingen.
  Det var den tiden innan vi började åka charter.

  Riggan
   
 5. klara

  klara Medlem

  Jo tack, det känner jag igen, att tonårspojkar ogärna vill till Kanarieöarna. Den äldste pojken var med oss en gång och den yngste 2 ggr.

  Nu är de vuxna och utflugna och vi behöver inte tänka på var vi ska göra av barnen, när vi åker.

  Vi har beställt en resa till Puerto Rico i sommar. Då ska vi vara iväg en vecka. Vad jag längtar. Klara
   
 6. Björn

  Björn Medlem

  Vem vet, det kanske är sista gången som vi får med oss dottern till Kanarieöarna, som medresande barn alltså, hon når ju upp till åldern där man som förälder kan ha synpunkter men inte bestämma... hmm, bestämmer nog inte så mycket nu heller ;)
   
 7. Emtehed

  Emtehed Medlem

  @Björn Hoppas att er dotter även i fortsättningen vill följa med.

  Vi har en dotter som fyller 19 i år och hon "kräver" att få följa med i höst. Två år har hon tagit med olika kompisar, de två senaste åren sin pojkvän (numer fd pojkvän).

  Alltid roligt och stimulerande när man kan dela intressen med sina barn. (En av mina stora döttrar kom ned och "hälsade på" en vecka på Gran Canaria i fjol.)

  Jan E
   
 8. Björn

  Björn Medlem

  Jan E:
  Nog tror jag hon följer med fler gånger men det blir nog med nån kompis eller pojkvännen. Förra sommaren tyckte sonen att det kunde vara trevligt så han åkte med och han är snart 25 :)
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis