Skogsbrand på Gran Canaria

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av cattis2, 30 juli 2007.

 1. cattis2

  cattis2 Medlem

 2. elira

  elira Medlem

  Det var lite oroligt här i SanAgustin idag på f.m.Men de har fått stopp på branden nu.Vi hade tänkt åka upp på västsidan i morse,
  som tur var så blev det ej av.

  elira
   
 3. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Ja fy vilken skräck för de som har fått lämna sina hem! Nu får man väl önska att det kommer regn !!
  Tur att de fick tag på den galningen[}:)]
  När jag läste om branden i går trodde jag att det inte var så farligt men det visade sig att det är det värsta som har hänt[:0] Fortsätt rapportera. Hoppas ni får en bra semester iaf.

  Anneli
   
 4. AnneliH

  AnneliH Medlem

 5. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Ja, det är ju verkligen tragiskt!! :(

  Anneli
   
 6. rogman

  rogman Medlem

  Usch detta är verkligen en tragedi för alla som drabbats. Hur klarar alla dessa människor sig...och hur blir det med skogen/djuren i det eldhärjade området?
  Är det fler större byar/städer som hotas?


  Vi får be om regn...massor av regn!

  Rogman :(:(
   
 7. klara

  klara Medlem

  Så fruktansvärt tragiskt. Hoppas det kommer massor av regn.

  Klara
   
 8. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Vilken katastrof som drabbat ön. Elden är ötäck när den kommer lös. Vilken tur att den som gjorde detta sitter i säkert förvar. Vi känner med alla bofasta framför allt men också alla som besöker den vackra ön.
  Karin
   
 9. lillakarin

  lillakarin Medlem

  Förlåt min felstavning jag menade att elden är otäck nät den kommer lös. Karin
   
 10. anneghost

  anneghost Medlem

  Man känner sig maktlös när man läser om det och kan bara tänkta mig hur människorna där nere mår...... Hoppas att det inte sprider sig mera än vad det redan har gjort.

  Vad för information har turisterna där nere fått, är det någon som vet?
  Jag hoppas verkligen att det kommer in regn, det ser väldigt torrt ut.

  Annelie
   
 11. cattis2

  cattis2 Medlem

  Ja det får man verkligen hoppas att det kan komma lite regn närmsta dagarna så de stackars brandmännen kan få lite hjälp. Undrar vad en sån stolle som han som tände på får för straff?!
  Sorgligt när så mycket förstörs, som är ovärderligt och oersättligt.
  Känner med de stackars familjer som blivit bostadslösa. Hoppas branden snart är om inte släckt så iallafall under kontroll!
  Cattis
   
 12. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Detta är så fruktansvärt!!! Jag satt och läste på Canarias7.es om hela katastrofen och det är ingen rolig läsning. Satelit bilden visar också på hur allvarligt det är. Det verkar som om det brinner på Teneriffa också. Jag kan riktigt känna paniken för alla som bor där och får lämna sina hem!! Palmitos Park som jag skulle besökt :(...Mera vattenbombning.... hoppas de får branden under kontroll snart.

  Anneli
   
 13. Andreas

  Andreas Medlem

  Halloj allihopa. Ska (hmm) åka till gran canaria/Arguineguín imorgon med ving. Man ställer sig ju väldigt skeptisk till det nu efter allt om har hänt. Har ju barn med, så det känns extra konstigt då. Har inte varit i kontakt med ving ännu idag, så jag vet inte hur dom ställer sig till att skeppa ner fler turister nu när situationen är så osäker (vad jag har fårstått av att läsa här. Jättebra rapportering!). Förärligt med Palmitos Park!!
  /Andreas
   
 14. cattis2

  cattis2 Medlem

  Hej Andreas och välkommen till kanarieforumet! Håller med om att det känns olustigt att vara på väg ner, själv åker vi nästa onsdag till Bahia Feliz. Hör gärna av dig om vad ving säger om du pratar med dem idag.
  Ja, vad tråkigt med Palmitos Park. Det är med tårar i ögonen man läser om katastrofen på ön nu. Förstod nog inte vidden av det hela från början.
  Cattis
   
 15. Andreas

  Andreas Medlem

  Man tackar! =) Ska ner till resebyrån nu efter 0930 och se vad dom säger. Har mailat ving tidigt idag ,men är rädd att jag inte är själv om att ha frågor. Skulle dock bli svårt att koppla av och supersemestra när folk runt omkring en måste evakueras från sina hem. :( Skriver en rad här när jag vet vad ving säger. För våran del börjar det ju bli lite ont om tid med...
   
 16. cattis2

  cattis2 Medlem

  Jo precis. Det brinner i knutarna kan man säga :)
  Cattis
   
 17. xerxses

  xerxses Medlem

  Såja.....[8D]

  Nu är världen bakvänd..nu sitter vi och önskar regn på Gran C...[8)]

  vad jag förstår så var killen som fjuttade på missnöjd med sin arbetsgivare..och vad jag förstår så var han skogvaktare eller något liknande..

  Hmmm..[8)][8)]...märkligt sätt att sköta en förhandling med sin arbetsgivare på eller så ville han kanske hämnas...[?]
  kanske dags för arbetsgivarna här hemma att se över sprinklern och checka av brandsläckaren...vem vet kanske en del nuts får inspiration och tänder på papperskorgen på chefens kontor om man är missnöjd.....just a thought....[:0]
   
 18. Andreas

  Andreas Medlem

  Nu har jag varit på resebyrån och stimmat lite. :) Dom tog genast kontakt med ving (något ska dom väl göra för pengarna, hehe) och enligt ving och deras personal på plats ska det inte vara någon fara att åka till Arguineguín. Klart man e lite fundersam ändå, men jag tvivlar på att resebolagen vågar skicka folk till ställen som dom vet på förhand är osäkra... Oavsett så lider man med öns bofasta! Hoppas verkligen den skyldige får sitt straff x 1000!!
   
 19. AnneliH

  AnneliH Medlem

  guanarteme Tack för alla direktrapporter...jag vill ju helst höra att det inte sprider sig mer....det verkar fortfarande vara "alerta 3"

  xerxses;) underfundig som du är !

  Andreas; Välkommen till forumet:) ...ja något ska ju personalen kunna svara på tycker man, men det ska väl mycket till innan de avråder resenärerna att åka dit. Det har man ju sett/hört förr, tänker på en helt annan världsdel nu.

  Anneli
   
 20. Andreas

  Andreas Medlem

  ----> Anneli
  Tack för det.

  Mjo, förstår vad du menar. Dock så vet jag inte om ving ect. har råd rent publicicstiskt att inte ta säkerheten på allvar. Konkurrens i branchen och ingen vill ju tappa kunder på att man anses vara släpphänt med säkerheten. Borde vara så iaf. Man blir ju lite avvaktande när det e barn med i bilden. Är man själv är det ju en annan sak. Har sett värre då man tjänstgjort utomlands i oroshärdar (läs fn-tjänst). Håller tummarna inte bara för min del givetvis utan för alla att branden snart får ett slut.
   
 21. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Det var ju skönt att höra att det finns ett ljus i den tjocka röken. Jag kan förstå att de bofasta gärna vill försvara sina hem....det är väl det enda de har kan jag tänka...deras livsverk.
  Det var ju smart att de kan spåra fåglarna...det är kanske värre med fjärilarna och alla fina blommor!  Anneli
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis