Snart dag Äntligen!!!!!!

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av jasse, 9 november 2006.

 1. jasse

  jasse Medlem

  Hejsan
  VI är ett par grabbar i medelåldern som ska iväg en vecka till GC och play ingles vi ska bo på playa del sol.Hur är det? Ge mej massa tips för ingen av oss har varit på GC.
  Jag tackar på förhand
   
 2. EmmaE

  EmmaE Medlem

  Hej grabbar!
  Tror ni kommer bli utomordentligt nöjda med GC och playa ingles.
  Ett tips är en bar i Yumbo center som jag såklart inte minns vad den heter
  den ligger i hörnet precis vid en trapp och har kareoke iaf, svårt att missa :)
  Vill ni bara njuta av lite sol och värme en dag kan jag rekomendera "Anfi-stranden"
  som är en jättefin sandstrand mellan Arguineguin och Poerto Rico.
  Åker själv ner på lördag och ska bo på Anfi-anläggningen.
  Hoppas ni får en underbar resa!
   
 3. mysan

  mysan Medlem

  Hello grabbs!
  Här kommer lite ett och ett halvtårsfärsk info om hotellet:D.

  Ni kommer att ha Yumbo köpcentrum på ena sidan av hotellet. Om ni är "känsliga" kan ni uppfatta diskotek och barer som störande för de hörs verkligen in på hotellt. Och de spelar till ungefär 5 på morgonen.[}:)] Öronproppar funkar utmärkt;)

  Lägenheterna är enkla men ändå ganska fräscha. Kassakåp finns och betal-tv. Alltså, det kostar 1 för att titta en stund och där finns även SVT24. Kokmöjligheter finns men att steka saker är ingen höjdare. Oset lägger sig som en matta över allt man har, sängkläder, vanliga kläder, hår, ja allt.

  Poolområdet är bra. Poolbaren är inte det billigaste alternativet men är ok om det kniper[^].

  Personalen i minilivsen pratar svenska om inget är ändrat och likaså receptionen. Det finns gott om affärer runt om så billigare alternativ än hotellets minilivs finns. På Yumbo t ex finns massor av snabbköp och även längs med Avenida de Tirajana (gatan där hotellt är beläget)

  Kackerlackor fanns det gott om i markplan men vi märkte dem bara på nätterna när vi kom hem, ingenting i lägenheten.

  För att sammanfatta allt, jag skulle inte tveka att boka hotellet igen. Har ju trots allt bott där två gånger nu.

  Kan även ge dig ett litet tips på ett trevligt ställe att börja en kväll på[:p]. Gå till Hard Rock Cafe-kopian vid/i hotell Koka. Vi upplevde många trevliga kvällar där och deras amerikanska hamburgare gick inte av för hackor. Nu är ju spelschemat säkert ändrat men deras olika band var riktigt riktigt bra. Passade både oss "äldre"[?]och ungdomarna.

  Hoppas att du får det bra! Jag åker ner nu den 8 december och kommer nog att ta en sväng om hotellet och definitvt Yumbo!

  Ha det så bra!
  /Mia
   
 4. klara

  klara Medlem

  Hej!
  Jag vill bara berätta att Hard Rock Cafe har flyttat. Den ligger i bottenplanet av hotellanläggningen Buenos Aires, som ligger vid sidan av Jumbocenter, så närmre kan det inte bli om ni skulle få för er att gå till Hard rock. Jag menar alltså ni som skall bo på Playa del sol. Jag har nyligen varit nere på gc, fast jag bodde ute i Maspalomas. Det var verkligen kanon och passade oss bra, eftersom vi ville bo lugnt, men ändå ha nära till allt. Vi var faktiskt inne på Playa del sol en kväll och svängde de lurviga, men det var dåligt tryck, eftersom säsongen precis hade börjat. Vi var där nere från den 18/10-1/11, så vi har varit hemma drygt en vecka nu och börjar väl så sakterligen vänja oss vid vardagen igen. Jag har suttit och tittat i resekatalogen och planerar in en ny resa till gc till våren. Jag har tittat lite på Norcorpia ute i San Agustin och Revoli playa i Puerto rico. Det är lite svårt att bestämma sig. Vi funderar då att åka ner i april eller maj. Är det någon som har bott på dessa hotell innan? Det vore kul att höra lite olika erfarenheter från andra. Ha en trevlig resa, alla ni som ska åka till gc. Klara
   
 5. Johanna

  Johanna Medlem

 6. Björn

  Björn Medlem

  Den som ska bo på Playa del Sol nu får troligtvis ett rätt så nyrenoverat boende, eller?
   
 7. feb06

  feb06 Medlem

  Det är en magnifik beskrivning du gör av Playa del sol (nordiska ambassaden) mysan stämmer precis! Jag vill bara inflika att när jag har bott där har jag haft en känsla att man ligger i en rondell när man ligger vid poolen. Ewa Småland du har mycket information som jag kan behöva men påsk resan är fortfarande långt fram i tiden! Kan inte tappa fokus på min sista minuten resa som hägrar just nu!
   
 8. rogman

  rogman Medlem

  Playa del Sol, är inte det en "skandinavisk" dansrestaurang..eller är det ett hotell oxå? Då är väl inte smeknanmnet "finlandsbåten" så dålig då?:D Nä, jag bara skoja...det är säkert bra, har bara sett det på tv. Hoppas ni får bra väder, hörde att det varit lite molnigt några dagar.
  Är bara så Avis på alla som ska ner....lämna lite kvar till mig me!;)
   
 9. jasse

  jasse Medlem

  Hejsan!!
  Man tackar för alla tips nu är det ju mindre än en månad kvar vi åker den 9/12 ska bli såå gött
   
 10. AnneliH

  AnneliH Medlem

  jasse; Instämmer med övriga att ni kommer få skitskoj på er semester![8D]
  Undrar om den Irländska puben (vid rondellen till Yumbo) är vid liv?
  Där brukar det vara highlife sent in på småtimmarna...

  Anneli
   
 11. mysan

  mysan Medlem

  JASSE; så ni åker ner den 9 december! [8D] Dottern och jag åker ner den 8 från Sturup och kommer att bo på Marbella Golf! [:p] Vi får hålla alla våra tummar för att solen kommer att skina från en klarblå himmel!
   
 12. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej Klara!
  Vi har inte bott på Norcopia men bott grannar med detta hotell. Det verkar vara ett lungt trevligt hotell.
  När vi bor i San Augustin brukar vi gå runt det kvarteret och då är det mest medelålders par som man ser där.
  Vi såg ofta männen på morgonen med badhanddukar på armen som var på väg att "muta" in sina solstolar. Har aldrig förstått detta. Är det någon mer som har erfarenhet av dessa "inmutningar"?? De ser ut som om de ägde stolarna.
  En gång när vi var på Kreta gick min man och min vännina ner jättetidigt och lade våra handukar på solstolar som alltid var inmutade av samma par. Gissa om vi fick oss ett gott skratt när det äldre paret kom ner till stranden och vi låg på "deras" sängar. Om blickar kunde döda hade vi fallit ner på stället[xx(]. Som väl var åkte vi hem nästa dag så de kunde återta sina sängar.
  Men det ser för dråpligt ut, när det är upptaget och det inte vet var de ska ta vägen.
  Ha en trevlig helg[8D]

  Riggan
   
 13. bo-ek

  bo-ek Medlem

  Hej!
  Det där med solstolsmarkering är kul. Vi lärde oss ett bra knep i Thailand: Vi blev bekant med barmästarn vid poolen.Han började jobbet vid 5-tiden på morgonen med att placera ut solstolar. Så småningom förstod han vilket land markeringsfolket kom från. Då hade han samlat några dagstidningar från just det landet. Dom lade han ut och ingen flyttade på dom.....Ett gammalt ordspråk: En råtta biter inte sina egna.......
  Så när vi kom hade han alltid lediga solstolar åt oss för han tyckte också om att djävlas!

  bo-ek
   
 14. jasse

  jasse Medlem

  Mysan: Vi håller alla tummar vi kan!!!!!
   
 15. klara

  klara Medlem

  Hej! Jag har varit med om att folk lägger ut handdukarna tidigt på morgonen på ganska många hotell, men inte på vare sig Cai beach i Meloneras eller Los Claveles park i Maspalomas. Det går ju inte att komma ifrån att det ser lite töntigt ut. Klara
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis