Söker bostad att hyra i Playa del Ingles

Diskussion i 'Boende på Gran Canaria' startad av Challe, 22 augusti 2013.

 1. Challe

  Challe Medlem

  Hej

  Vill hyra en bostad i Playa del Ingles med 2 sovrum (4 sovplatser), i den lägre prisklassen (£600/Månad). Vi tänker flytta ner i mitten/slutet av September och stanna 4 månader.

  Har sökt en del via Real Estate Agents osv. men blir då tvungen att betala en rejäl avgift till mäklaren vilket såklart vore underbart att undvika. Några tips på hur vi kan gå tillväga?
   
 2. southstar

  southstar Medlem

 3. silverladyn

  silverladyn Medlem

  Det kan bli svårt för dig att hitta en bra utrustad lägenhet med 2 sovrum (3:a i praktiken) till ditt pris om du har tänkt dig att vatten och gas ska vara inkluderat i månadshyran.

  Det bästa du/ni kan göra är att åka ner i förväg och titta på de lägenheter ni har reserverat och först på plats göra upp affären med de villkor ni kommit överens om. Försök boka så många som möjligt att titta på så att ni har lite att välja på när ni åker ner.

  Ni får räkna med en del svårigheter inför ert hyrande. För det första vill de flesta hyra ut sina lägenheter på minst 6 månader.
  För det andra är läget och utrustningen på boende i Playa del Ingles helt avgörande för vad ni får för era pengar. Ibland kan det löna sig att betala en högre hyra för att få bättre utrustning och bra läge.

  Den period ni ska ner räknas till högsäsong och många turister gör som ni stannar lite längre perioder så räkna med konkurrens om "godbitarna".
  Det finns några seriösa uthyrningsmäklare (svensktalande) som inte tar så mycket i arvode och går ni via mäklare har ni försäkringar och andra trygghetsaspekter i avtalet troligtvis.
  Lycka till.

  PS jag har hyrt bostad på egen hand under 25 års tid och oftast lite längre perioder under vintertiden. DS

  Ett tips är också www.airbnb.se
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis