Soleksem?

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av Bumpen, 25 januari 2008.

 1. Riggan

  Riggan Medlem

  Tack, tindaya, jag ska köpa bioselenium så fort jag kommer ner.
  Nu äter jag Betakaroten i förebyggande syfte för det hjälpte förra året.
  Det konstiga är att jag ofta får solexem här hemma i slutet av augusti när jag är som brunast.
  Fick det den sommaren som var så fin här hemma. Vi flyttade över till Öland redan i slutet av maj och hem i september.
  Eftersom jag sälla "pressar" när vi är i stugan utan solar väldigt sakta så blev jag förvånad att jag fick exem när jag var kanonbrun??
  När jag är på GC är vi i 14 dagar så jag tar det alltid lugnt i början. Man blir ju brun i alla fall;). Det har man lärt sig med åren.
  Riggan som åker den 20 februari
   
 2. n/a

  n/a Medlem

  Hej jo att eksemen kommerr när du e som brunast beror på att då har antagligen huden fått nog eller som jag sa tidigare. . blivit tilltäppta porer. Använd dr Hauskas solcremer eller annan sort utan paraffin å mineraloljor, finns after sun oxå. Jag har aldrig fått soleksem med deras produkter. Men jag märker tydlig skillnad.

  Så bra är att även använda hudcremer som ej täpper till porerna även hemma såklart, finns en hel del att välja på. Det tar ngr veckor för huden att bilda ny hud men man märker en tydlig skillnad av dessa produkter tycker jag iallafall. När det bildas svamp som jag sa då har just det fenomenet uppstått, att porerna blivit tilltäppta. LYCKA TILL I SOLEN OCH TÄNK PÅ ATT FÖRSÖKA KÖPA SÅ REN ALOEVERA SOM MÖJLIGT FÖR DEN ÄR OFTAST UTBLANDAD FRUKTANSVÄRT MYCKET MED JUST MASSA ONÖDIGA GREJJER.

  Jag är sååå avundsjuk på er som är där nu el snart skall till Gran Canaria!!! Sola lungt å ha så mysigt!!!

  sus
   
 3. Riggan

  Riggan Medlem

  Tack för goda råd ang. solexem. Bättre att göra rätt från början
  för när man väl fått det är det svårt att bli av med.

  Sus: Dr.Hauskas solcreme, finns den på apoteket därnere, vet du det????
   
 4. n/a

  n/a Medlem

  Hej jag vet faktiskt inte vem som säljer den men du kan kanske hitta den i ngn annan butik?! Här i Sverige så är det hälsokostbutikerna som säljer den iaf. på apoteket tror jag inte att de säljer solcremer utan parrafin å mineraloljor konstigt nog. Så köp nu innan du åker. Och använd cremer av detta slag hemma redan nu så hinner din hud bli ganska ren från sånt innan du åker i Februari. Jag har slutat bränna mig å flagna mm sedan jag la av med "de vanliga" krämerna. Och som sagt inga soleksem heller. De är ju lite dyrare men dryga så de räcker ju längre. Lycka till!! ps finns ju fler bra märket å oljor oxå på marknaden som är utan mineraloljor å parraffin, bara ett tips i mängden detta. Mvh Sussi
   
 5. klara

  klara Medlem

  Solcremer utan mineraloljor finns hos ett företag som heter Dermanord. Jag tål inte ens en gång vanliga cremer med mineraloljor, utan handlar där. Gå in på www.dermanord.se, så kan ni hitta närmaste återförsäljare, för den som är intresserad.

  Klara
   
 6. n/a

  n/a Medlem

  Precis, de är oxå bra grejjer! Dermanord finn att köpa hos många hudterapeuter och dyl oxå som håller på med detta. Det är riktigt bra grejjor och de har oxå solskydd. Jag har aldrig kunnat tänka mej tanken att börja med cremer med mineraloljor igen jag heller när man väl slutat. Och hur äckligt är det inte om man tänker efter att ha cremer som tränger sig in i porerna och lägger sig där. blä! Inte undra på att man då får finnar och oren hy. Även Jabushe har nu produkter(hudcremer, rengörng mm) utan mineraloljor dock ej solcremer vad jag vet ännu. //Sussi
   
 7. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Tack för alla tips...nu vet jag vad jag ska köpa[8D]

  AnneliH
   
 8. evaa

  evaa Medlem

  Hej!
  Har kollat hälsokostbutiken i min hemstad ang.Dr.Hauskas solcreme, tyvärr hade de den inte! Den kan möjligtvis inte finnas att köpa på tax.freebutiken på Landvetter? Någon som vet! I år har jag förberett mig med betakarotenkapslar sedan i augusti, får se om det kan hjälpa mig! Men jag vill vara väl förberedd med en bra solcreme o eftersolcreme också!! Vad jag också hört ska man aldrig använda solcremer som är mer än ett år gamla, så jag köper alltid nya innan jag åker till GC.
  Hälsningar Eva
   
 9. n/a

  n/a Medlem

  Hej! Mycket möjligt att den kan finnas där men jag har inte en aning! Har ni ingen Life butik i din stad? Kolla på internet på. Där säljer dem dessa krämer (dessutom lite biggigare just nu såg jag) Ganska kort leverans oxå! MVH Sus

  sus
   
 10. evaa

  evaa Medlem

  Hej igen!
  Jo jag var på "min" Life-butik men de hade inte den i sortimentet!
  Kollade också på nätet, det fanns de som hade snabb leverans men jag törs inte chansa eftersom jag reser hemifrån på fredag!
  Får kolla på Landvetter och även på ön!
  Mvh Eva
   
 11. n/a

  n/a Medlem

  Såg att det fanns en nätbutik som hette vitapost.se som oxå hade varorna och från solskydd 8 och uppåt. Sen finns ju rosenserien oxå som har en solcreme från 5 och uppåt. Dr Hauschkas "vanliga" ansikstolja är superbra att använda här hemma nu när det är vinter å kallt! Lycka till i letendet!! Mvh Sus ps kanske Åhlens har om det finns där du bor?? eller om ni ghar ngn hudterapeut som hållert på med naturlig hudvård?! Sus
   
 12. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej!
  Jag gick via Google.se. Sedan sökte jag på "Dr. Hauschka" och hittade då försäljningsställe i hela Sverige.
  Gå in där och tredje adressen är till bergamott.se. Klicka där och ni får upp deras hemsida och kan klicka fram återförsäljare. Ska själv se om jag kan hitta det i Kalmar som ligger närmast för mig.
  Hoppas ni hittar det
  Riggan som inte vill ha soleksem
   
 13. evaa

  evaa Medlem

  Hej Riggan!
  Tack för tipset! Har redan kollat den sidan! Har kollat in listan och jag kan stanna i Eksjö på fredag när jag åker till Landvetter!
  Så nu ska jag prova Dr Hauschka på "ön"! Tredje dagen brukar mitt eksem komma och jag brukar lindra med Aloe Veragele eller cortisonsalva på kvällarna. Det bästa är att bada i havet, det svider som en eld men klådan dämpas för stunden. Jag får på hela benen och överarmarna, så det blir att skyla dessa delar!
  Hu vad jag längtar, inte till eksemet, men till "ön"!
  Mvh
  Eva
   
 14. n/a

  n/a Medlem

  Evaa: Ring butiken å be dem lägga undan till dig så du vet att du har både solskydd och aftersun. Har du sådana problem tycker jag du skall använda av dessa produkter även i vanliga fall eller andra cremer utan minaraloljor för att få en ren hud fritt från kemikalier. Lycka till och ha det så bra på GC nu!!!!

  sus
   
 15. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Hittade en aftersun 100% pure ALOEVERA på en supermarket. Och var in på ett FARMACIA som låg vid Kasbah och köpte en nytt solskydd. Så nu är man förmodligen rustad till tårna :)

  Men mina eksem är nästan borta. Eftersom det har varit lugnt på solfronten några dar har man haft andra aktiviteter.

  Kollad att produterna var utan parraffin och mineraloljor. Så vi får se hur det ser ut imorgon efter 4 timmar i solen idag!

  Men jag har nog haft tur med mina soleksem. Mina brukar inte klia utan jag är mest besvärad hur det ser ut.

  Återigen tack för alla tips. Men det verkar vara fler än jag som snappat upp fina tips :)
   
 16. Riggan

  Riggan Medlem

  Eva: Gör som sus skriver: Ring och kolla så att de har den.
  Jag har själv ringt runt i Kalmar och ingen av butikerna har den så nu funderar jag på om jag ska skicka efter dem istället.
  Hälsokostbutikerna hade däremot en annan som inte heller innehåller mineralolja o paraffin. Men jag vet ju inte hur den fungerar[?]
  Jag har ju 3 veckor på mig innan jag åker.

  Riggan
   
 17. n/a

  n/a Medlem

  Vad konstigt. Själv bor jag i en liten stad och här finns den på flera ställe, som sagt så är även dermanord ett bra märke att investera i!

  Och det står ju aldrig ordet mineralolja utan i andra betäckningar. Jag brukar om jag köper okända märken se till att det står "fri från mineraloljor" mm eller passa mig för parraffin och beteckningar som börjar på PEG och sedan ngr siffror.

  Alla hittar vi ju våra favoriter men sedan jag var på en föreläsning om detta samt läste lite om det då jag plugade friskvård så använder jag som sagt aldrig produkter i ansiktet framförallt men helst inte på kroppen heller då som kryper in och lägger sig nere i huden och stannar där i veckor tills det bildas ny hud, för det är det som sker med dessa cremer med tillsatser i. blä! Men tycke och smak är som baken, delad, men det är bar några goda råd som sagt!! Lycka till Riggan å Eva i letandet!! Och sola försiktigt å njut !!!! sus

  sus
   
 18. klara

  klara Medlem

  När jag har handlat min Aloe Vera har jag handlat den på marknaden i San Fernando. Dels har dem den i den där stora hallen, dels har dem den och säljer ute i marknadsstånden.

  Klara
   
 19. evaa

  evaa Medlem

  Hej!
  Riggan: jag har ringt runt, och det är som du säger det är få hälsokostbutiker runt mig som har Dr ...., har även kollat parfymerier och hos hudvårdsterapeuter. Så närmaste butik för mig
  blev Eksjö och de hade bara solkräm faktor 15 men den får jag nöja mig med. Har idag köpt hos en hudvårdsterapeut after sunlotion av
  märket LAKSHMI ( hon hade inte solkrämen hemma!!) Detta märke är att jämföra med Dr Hauschka. Du som har tid att beställa på nätet har ju tur som kan köpa komplett direkt! Ex.vis onlinebutiker har mycket
  bra priser dessutom.
  Vi får hoppas att vi kan slippa våra eksem!
  Bara 2 dagar kvar!!
  Mvh
  Eva
   
 20. Riggan

  Riggan Medlem

  Eva:
  Hoppas den solkrämen fungerar som du köpt.
  Jag var inne i Kalmar idag och var då i en Life-affär och pratade med dem.
  De hade också bara faktor 15 i Dr.Hauschkas serie och får aldrig hem den andra.De visste inte ens att den fanns i faktor 8.
  Det bestämms tydligen från högre ort vilka krämer de ska sälja.
  Men det var som jag sa till henne att vi är många som tål solen och inte behöver så mycket som 15 .
  Däremot har de en i rosenrotsserien utan mineraloljor eller paraffin.
  Så jag kanske köper den istället.
  Hoppas du får en riktigt skön semester på vår älskade ö ,
  och att du slipper soleksem
  Må så gott
  Riggan som läntar till GC
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis