Solkräm

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av monki, 12 februari 2008.

 1. monki

  monki Medlem

  Hej
  Imorgon åker vi, hoppas på fint väder.
  Har bara en liten fråga kvar, det var nån som sa att man inte behövde smörja sig med solkräm, eftersom uv strålningen är så låg??? vinterhalvåret? Stämmer det verkligen?
  Vill inte bränna mig, men inte komma hem blek heller....
  Hälsningar
   
 2. Johanna

  Johanna Medlem

  Svårt att svara på, för det är ju väldigt olika hur bra man tål solen. Själv brukar jag aldrig smörja in mig utan tar det hellre lite lugnt med solen de första dagarna!
   
 3. Anders 53

  Anders 53 Medlem

  Håller med föregående.Jag har inte anlänt solskydd dom senaste 5 åren och aldrig bränt mig.Det beror nog på sin egen hud.
  Jag åker också i morgon.Från Arlanda.Underbart...
   
 4. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej!
  Det beror nog på vad man har för hud och hur mycket man har kvar av förra årets solbränna.
  Själv tål jag solen bra, utan på "frambenen". Brukar ändå smöja in mig i början. jag har märkt att det tar lite längre tid att bli brun men den blir mycket snyggare. Den sitter också kvar längre.

  Däremot blir alltid min vännina bränd redan första dagen för att hon vill bli brun så fort som möjligt. Hon undviker att smörja sig. Då blir hon röd istället och när vi åkte hem förra året flagade hon av allt ihop[}:)]
  Så jag brukar smörja mig de första dagarna för att få en grund.
  Sedan kan man minska ner efter hand.
  Men jag tycker att solen är mycket starkare där nere även så här års än vi har hemma . Kanske för att vi har vinterfärg nu:)

  Riggan
   
 5. Artemis

  Artemis Medlem

  Är nyss hemkommen från öarna. Bodde inne i Las Palmas som hade kanonväder hela förra veckan. Tog det dock lugnt med solen, var på stranden nån timme eller två vaje eftermiddag bara men brännde upp mig rejält trots faktor 10.:([xx(]

  Men som sagt, det beror ju på vilken hudtyp man har. Med facit i hand skulle jag haft faktor 15-20... Och jag är väl ganska typiskt svensk i min hudtyp.

  Kan tillägga att jag hade ett sk UV-armband på mig som ändrar färg beroende på UV-strålningen. Barnen får sånt i simskolan nu för tiden.
  Armbandet visade att strålningen på eftermiddagen var måttlig-hög.

  Underskatta inte solen!
  Ha en trevlig resa och smörj noga!
   
 6. Tycker man får finast solbränna om man har solskyddsfaktor.
  Man blir inte bränd eller röd då.
  De första ggr man är ute i solen efter en lång vinter.
  Tar den väligt mycket. När man blir van så klarar man sig utan.
  Man skall ha respekt för den starka solen.
   
 7. formula

  formula Medlem

  hej[8D]kan bara säga smörj smörj smörj;)[:eek:)]du får färg ändå:)

  ett bra tips e va aldrig torr i huden använd fuktighets kräm ;)

  gillar värme:p
   
 8. coconut

  coconut Medlem

  Nu har du ju redan åkt...men vi åker varje år i dec..å jag bränner mig jämt, barnen brände sig förra året när jag hade slarvat..vi skulle ju bara ut en snabbis tänkte jag...dom brände sig så illa att vi fick va inne under solens starka timmar i 2 dar...Till saken hör att jag e mulatt, barnen e alltså en kvarts mulatt å halvspanjorer...men så kan dte gå ändå:)
   
 9. monki

  monki Medlem

  nu är jag tillbaka ochkan bara säga: tack och lov att vi hade en massa solkräm med oss. Vi smöjde, och smörjde och blev brända ändå! Hade ingen aning att solen kunde vara så stark i feb. Men vi hade en jätteskön semester, nu är det andra dagen på jobbet och det känns lite tungt, men det är ju fredag!
  ha det gott
   
 10. Lena Sj

  Lena Sj Medlem

  Vilken solfaktor hade ni? Köpte ni det där nere eller här ehmma..
  lena
   
 11. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Jag tror det är billigare hemma. Vi har snackat i ämnet förut på forumet. Och vi fick rådet att det inte ska vara parafin och mineraloljor i sololjan.
  Det funkade kanon för mej jag blev av med mina återkommande soleksem. Jag betalade ca: 180kr för en sådan på GC med faktor 25.
  Och det var svårt att läsa den spanska bruksanvisningen :D
   
 12. monki

  monki Medlem

  Vi köpte solkrämen hemma. Hade from solfaktor 16 och neråt. solfaktor 16 var från apoteket ACO barn. Den fugerade bra, enda stället min flicka blev lite bränd på var under ögonen. Där ska man smörja noga, iaf på barnen! Ett tips är att man har med sig krämer med olika skyddsfaktorer, man börjar högt och kan gå ner efter några dagar. Och det är billigare hemma.
   
 13. n/a

  n/a Medlem

  Jag har nämnt detta tidigare men mitt tips är som Bumpen sa att köpa solcremer 8och andra cremer som aftersun mm) som ej innerhåller parrafin och mineraloljor (vilket ca 98 procent av alla cremer tyvärr gör) ofta står det inte just mineralolja såklart utan står det tex PEG och några siffror samr paraffin och dyl så köper jag dem inte. Jag har lärt mig att det cremerna kryper ner i porerna och lägger sig som ett lock som parrafinet gör i en syltburk...å det känns ju inte speciellt mysigt...inte konstigt huden blir konstig då!! och det tar ju en par -tre veckor att bygga upp huden inifrån och ut så mitt tips är att sluta med parrafin och mineraloljor 2-3 veckor minst innan man ger sig ut i solen.Huden kan då bli lite ful å finnig men det är bara för att allt som legat där nere i huden kryper upp till ytan då huden äntligen andas...sen blir man jättefin i stället så det kan det vara värt!!

  Nä mitt tips är att använda naturliga cremer både annars och i solen. Dr Hauschka är ett superbra märke som även säljer smink,men det finns flera andra oxå. Jag har slutat flagna och få soleksem sedan jag började med dessa cremer för ngt år sedan.Men sen är vi ju olika och har olika åsikter såklart men detta är bara mitt lilla tips!! suss
   
 14. Bumpen

  Bumpen Medlem

  Jag hittade en Aloe Vera produkt på GC när jag var där sist! Med den och min nya sololja försvann mina soleksem direkt. Jag har även använt den på ställen där jag har haft problem med torr hud (på armbågar mm). Och nu har dom försvunnit tack vara denna gel! :D Den var inte alls dyr (ca:4 Euro) så den är värd att prova!
   
 15. Hagbard

  Hagbard Medlem

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis