Solresor ställer in flyg bl.a till GC

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av luckyjoe, 18 december 2008.

 1. luckyjoe

  luckyjoe Medlem

 2. chica

  chica Medlem

  Tror att det kan vara en kombination av Solresors rykte samt den ekonomiska krisen. Förra året var det väldigt mycket strul med Solresors Thailandsflyg. I år hade de, för Thailand, bytt flygbolag till ett kanadensiskt lågprisbolag som dock hann gå i konkurs innan vintersäsongen började och Solresor fick i sista minuten ordna med en ny lösning för Thailandsflygningarna. Överlag har Solresor tyvär fått lite dåligt rykte i flera sammanhang. Synd för de var tidigare ett mycket bra bolag tycker jag som rest med dem bl.a till Madeira och Azorerna, idag känner jag inte samma förtroende för det bolaget.
   
 3. luckyjoe

  luckyjoe Medlem

  Håller med dig, har själv åkt, som du till Madeira och Azorerna.
  Visserligen hade vi problem med sista resan hem, taxade ut till startplatsen 2 gånger men fick avbryta för det var fel på en varningslampa,
  Det slutatde med att vi fick åka buss till Royal Hotel för middag och övernatting/frukost, medan SAS flög ner ett nytt plan från Sverige.
  Vi kom hem 1 dag senare än beräknat.
  Dock inte Solresors fel.

  Jojje
   
 4. elsueco

  elsueco Medlem

  Trist att läsa, men inte helt oväntat, för åtminstone mig.

  Solresor ägs idag helt utav Heimsferdir, som är Islands största researrangör. De i sin tur är helt ägda utav en person, Andri Ingólfsson.

  Andri Ingólfsson var en av de "Isländska finansfenomen", som idag springer gatlopp på ett konkursat Island. När han köpte bolaget för ett par år sedan var det den numera "ökända" banken Kaupthing som både var rådgivare och den som finansierade köpet.

  Solresor hade en fantastiskt utveckling förra året och ökade med 40%, medans konkurrenterna mer eller mindre var status qou. Innevarande år har man tidigare sagt att målet varit +35%! Aggresiv utveckling och ambitösa mål betyder som regel stora investeringar och bra tillgång till likviditet.

  Om man nu har Kaupthing som sin bank, som i sin tur nu är förstatligat och satt under förmyndare, undrar jag om det verkligen finns tillgång till det friska likvida kapitalet som behövs för den
  expansiva utveckligen som är gjord och planerad. Min egen erfarenhet är i alla fall att stark expansion alltid går hand i hand med stort likviditetsbehov.

  Personligen ser jag Solresors, med nuvarande ägare, framtid som mörk! Moderbolaget hemma på Island säljer säkert inte många resor idag, eftersom den stackars islänningen helt enkelt inte har råd att resa med sina Isländska kronor som blivit "monopolpengar" de senaste månaderna.

  Ägaren och banken bakom affären är inte heller mycket att hålla i handen när det blåser, trots att det var med i början av det isländska "pyramidspelet".

  Hoppas någon av de stora dvs Ving eller "Fritte" tar över och låter dem fortsätta självständigt som egna "frifräsare", eftersom de varit innovativa och kreativa!
   
 5. fbkmarie

  fbkmarie Medlem

  Våran första resa till gc åkte vi med solresor, då tyckte jag i alla fall dom va seriösa, fast planet gick ju halvtomt både dit och hem. Läste för övrigt idag att dom ställt in alla thailandsresor från danmark, för att det va för lite respons. I alla fall bodde vi då i puerto rico, på ett fint hotell, minns inte vad det hette men det lågt nästan högst upp, kämpigt när man skulle till stranden:D
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis