sommarminnen

Diskussion i 'Prat om Gran Canaria' startad av elira, 4 oktober 2006.

 1. elira

  elira Medlem

  Vilken underbar sommar på GC. Flera veckor fyllda av både avkoppling och upplevelser. Flera turer till Las Palmas, som är en härlig sommarstad att bara gå och strosa i, slå sig ner på någon mysig bar, känna att man är ledig lääänge. Vi har gjort många bilturer upp i bergen, besökt vingårdar som dignade av druvor, och katter!

  Varit i byar som vi sett förut, tyckt mycket om och velat besöka igen.
  En dag åkte vi upp till Artenara, tänkte äta lunch på klipprestaurangen Meson de la silla, vilket vi tänkt många gånger men det har aldrig blivit av. Vi undrar när det blir egentligen, för nu var det typiskt nog stängt för renovering, så kan det gå. Men vi åkte vidare, hungriga och väl medvetna om att serpentinvägen ner mot San Nicolas de Tolentino vidare mot Mogan knappast inkluderade något matställe. Men det var just utmed den vägen som vi hittade ett litet oansenligt, men dock ett smultronställe, insprängt mellan bergen låg en liten krog med god mat, och små ödlor som kom fram och åt brödsmulor ur händerna på oss. Gissa om vi kommer att återvända?

  Just så här underbart kan det vara på GC.
  I December åker vi igen. Det är väl klart att man räknar dagarna.
  Så njut, ni som snart ska åka, om man själv mår bra så blir man trevlig och generös mot andra.

  MVH/Elira
   
 2. Pellis

  Pellis Medlem

  Vilka härliga sommarminnen och vad ni verkar ha åkt runt mycket. Blir avis, jag vill också det men våra barn totalvägrar efter katastrofutflykten på nyårsdagen 06 när alla blev mer eller mindre kräksjuka. Det var inte efterdyningarna av Nyårsafton som gjorde att vi blev dåliga utan slingervägarna.
  Jag tänkte på dig när jag gick förbi Restaurangen vid Burras stranden i somras för vi var ju där samtidigt. Brukade inte ni äta lunch där?
  Jag sitter och lurar på en restresa innan höstlovet men annars åker jag den 16/12 igen och blir borta 3 veckor.
   
 3. elira

  elira Medlem

  Vi åkte ganska ofta till Amadoresplayan, då lunchade vi där också, så vi var inte många gånger på Boccalino i sommar.
  Vi har blivit lite bortskämmda med den fina sanden på amadores, då drar man sig lite för den mörka lavasanden.
  Slingervägarna i bergen är inte vår dotter alldeles överförtjust i heller, men vi tar tid på oss och lägger in många småstopp.
  Jag längtar så mycket upp till bergen när vi är på GC, så skulle jag resa hem utan att ha varit där, så hade jag nog kännt mig halv.
  Jag tror att det var många här ifrån forumet som var på GC i Juli, så visst tänkte man på det ibland, min man sa vid något tillfälle, när vi faktiskt satt på Boccalino...

  MVH/Elira
   
 4. AnneliH

  AnneliH Medlem

  Det låter alldeles underbart...:) den bergiga delen av ön skulle jag vilja utforska lite mer framöver men de slingriga vägarna vet jag inte om jag vågar ta en gång till...eftersom jag blev såå åksjuk...;)
  Upplevelsen var helt fantasisk enligt min mening.
  Ni hade varit på Amadoresplayan...? Blir lite nyfiken..vi blir 7 st som åker nu nästa gång..hur skulle man ta sig dit lite smidigt? Är det buss som gäller då? Om man åker från Playa del Ingles vilken buss o varifrån går den?..någon som vet kanske?

  Anneli
   
 5. elira

  elira Medlem

  Amadores ligger strax efter Puerto rico utmed kustvägen GC-500. Vi har alltid hyrbil själva, det är väldigt smidigt, för det ligger en stor gratisparkering alldeles ovanför playan.

  Jag är dålig på bussrutterna,men det måste ju vara den som går till Puerto Mogan. Här hittar du bussrutter, sen får man väl fråga så man kommer rätt.

  MVH/Elira
   
 6. Riggan

  Riggan Medlem

  Hej på er!
  Vi åker alltid lokalbussarna när vi är på GC. För det mesta har vi bott i San.Augustin och därifrån är det enkelt att ta bussen. Men jag tror det är lika lätt i P.I.
  Amadores passerade när vi åkte bussen till Puerto Mogan.

  Riggan
   
 7. rogman

  rogman Medlem

  När ni skriver så där så blir blir man riktigt sugen på att dra ner en runda...men de e inte läge just nu om man säger..Mitten på Gran Canaria är värt många besök...men resan kan som sagt var riktigt snurrig. Senast jag var nere så "klättrade" vi upp till Roque Nublo å den rundan tog 45 minuter för mig...15 för alla andra :D....men det var väl värt besväret. Vilken underbar utsikt det är där uppe..om det nu inte e molnigt förståss...hoppas Sv Spel ringer snart så jag kan flytta dit.
   

Dela sidan

 1. Hej! På den här webbsidan används kakor (cookies). De används för att göra användarupplevelsen bättre och för statistik. Om du fortsätter att använda webbsidan så samtycker du till användningen av kakor.
  Stäng notis